Mieheni tuli torstai-iltana kotiin noudettuaan aina Moldovasta saakka Ukrainan pakolaisia. Tänä(kin) viikonloppuna olen halunnut hemmotella häntä hyvällä ruoalla. Lohi-fenkolipasta on herkullista ja helppoa tehdä, kun keittiössä ei tarvitse seistäkoko päivää jää aikaa myös yhdessäoloon.
En pidä kovin suolaisesta ruoasta. Lohen suolaan yleensä hieromalla fileen pintaan pari ruokalusikallista hienoa suolaa n. 500 g kohden ja antamalla lohen suolaantua noin 20 minuuttia, sen jälkeen huuhtelen kalan ja taputtelen kuivaksi. Paistan fileen tämän jälkeen uunissa n. 20-25 min, mausteeksi käytän joskus vain pippuria, välillä laitan lisäksi korianterinsiemeniä sekä lisäksi sitruuna- tai appelsiinimehua.
Isommista filepaloista jää helposti yli kahdelta syöjältä, mutta loput voi tarjota seuraavana päivänä pastan kanssa. Helppo lohipasta syntyy fenkolista, creme fraichesta ja lohesta.
Lohi-fenkolipasta
200 g purkillinen creme fraichea
½ (veri)appelsiinin tai sitruunan mehu
½ sitruunan tain (veri)appelsiinin hienonnettu kuori (värikäs osa)
2 pientä salottisipulia
1/2 pieni fenkoli
1 tl korianterinsiemeniä rouhittuna
pippuria
suolaa
3 rl pastan keitinvettä
ölyä ja voita kuullottamiseen
Hienonna sipuli, viipaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota hienonnettu sipuli ja viipaloitu fenkoli öljyn ja voin seoksessa pehmeäksi Älä ruskista.
Lisää pannulle creme fraiche, lisää pastan keitinvettä, sen tärkkelys auttaa sitomaan kastikkeen pastaan. Sekoita kastikkeen joukkoon sitruunan tai appelsiinin kuori ja mehu. Mausta, korianterilla, pippurilla ja suolalla.
Sekoita pasta kastiikkeen joukkoon. Koristele annos fenkolin lehdillä.
Onpa kaunis annos! Sinulla on kyllä taito tehdä ruoasta aina näyttävää.
VastaaPoistaHerkkuisaa viikonloppua Tuuli <3
Kiitos Outi. Aurinkoista sunnuntaita!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen annos - omnomnom! Iskin myös silmäni tuohon sinivalkoiseen lautaseen ja mietin onko ehkä Nummen Lahjahovista kotoisin? Mietin piipahdusta sinne eilen mutta loppujen lopuksi löysinkin itseni Kahvila Kampelasta muurinpohjalettujen, mansikkahillon ja kermanvaahdon sekä kahvikupposen kera. Hyvä työtä Klasulta - kiitos hänelle sydämellisestä työstä ukrainalaisten hyväksi <3
VastaaPoistaLautanen on anoppilassa, taitaa olla anopin lapsuudenkodista. Olen koettanut rajoittaa lautasten hankkimista, tosin talvella ostin yhden kauniin lautasen - ja mistäpä muualta kuin Lahjahovista.
Poista