Viisi viikon varrelta

Mukavaa syksyn ensimmäistä sunnuntaita. 


Syksyinen ilta fiskarsissa


Sieltä se syksy tuli, tällä kertaa ihan selkeästi yhdessä hetkessä ja fyysisesti omin silmin nähden.


syksy saapui


Istuin viikko sitten Eiranrannassa kahvilla helteisessä illansuussa, kun miltei pilvettömälle taivaalle vyöryi korkea tumma pilvi, joka peitti auringon. Totesin mielessäni "Jaaha, sieltä se syksy nyt vyöryi" ja niin olikin, ilma viileni illan aikana hellesäästä näihin syksyisiin lukemiin. Naapuripöydässä joku tokaisi "En halua lähteä kotiin, koska se tarkoittaa kesän olevan ohi!".

Syksyn saapuminen ja päivien lyheneminen on minulle aina haikeaa; rakastan kesän lämpöä ja valoisia öitä. Syksy tuli niin yhdessä rysäyksessä, että viime viikonlopun kuumat päivät tuntuvat tuntuvat jo kaukaisilta. Oliko se tosiaan viime viikonloppuna, kun täytyi tulla välillä sisälle vilvoittelemaan kuumasta auringosta?


kaulauhuivikausi


Aamut tosiaan muuttuivat niin viimeksi, että kaulahuivi oli otettava käyttöön. Talvitakit saavat minulla vielä odottaa kaapissa, vaikka paksuja talvitakkeja on jo näkynyt kaupungilla ihan meidän suomalaistenkin päällä.


Veitsitehdas Fiskars avajaiset

Veitsitehdas Fiskars avajaiset


veitsitehdas fiskars

Fiskarsissa, entisen veitsivalmistamon tiloissa on avattu panimon, tislaamon, viinimön, baarin ja putiikin yhdistävä Veitsitehdas, johon pääsin eilen avajaisissa tutustumaan. Veitsitehtaalla on ennen valmistettu saksia ja veitsiä, nyt tiloissa tarjotaan Fiskarsin Panimon, Noita Wineryn sekä Ägräs Distilleryn vastuullisesti tuotettuja ja maukkaita elämyksiä. Kävijät pääsevät kurkistamaan kulisseihin ja kuulemaan, kuinka juomat valmistuvat.

Food Camp Finlandin luotsaamassa Veitsitehtaan gastrobaarissa tarjoillaan panimotuotteita, luomuviinejä ja käsityöläiscocktaileja, syyskuusta alkaen myös teemaillallisia.


itseleivottu siemenleipä



Olen kesän leiponut sämpylöitä, mutta leipää en ole tainnut pitkään aikaan leipoa. Eilen nukuin myöhään enkä jaksanut lähteä katsomaan onko lähistön huippusuositussa uudessa leipomossa vielä leipää jäljellä -pikku leipomon kapasiteetti kun on rajallinen. Leivoinkin itse pitkästä aikaa pataleivän iltapäiväksi. Yksinkertaisuudessaan herkullista!


 

Dahlia

Petunia

Kodin lähellä olevissa istutuksissa on tänä vuonna päävärinä ollut vaaleanpunainen. Etenkin valtavan kokoiset vaaleanpunaiset dahliat ovat viehättäneet ja olen usein pysähtynyt ihailemaan niitä ohikulkiessani.


Yhtenä vuonna kuljin aamulla istutusastioiden ohi kun ne oli tyhjennetty ja niitä oltiin nostamassa auton kyytiin. Kukat olivat pääosin vielä ihan täydessä terässä ja viherosaston työntekijä oli juuri leikannut niistä ison kimpun kun häntä kuulemma harmitti heittää kauniita kukkia pois. Hän tarjosi niitä minulle ja istuinkin metrossa valtava punaisten kukkien kimppu sylissäni. Ne toivat iloa maljakossa vielä miltei parin viikon ajan.


Kuinka sinun syyskuusi on lähtenyt käyntiin?



3 kommenttia :

  1. Syyskuun alku oli oikein lupaava. Välillä jopa nautin vähän viileämmistä päivistä. Sitten iski taas joku tauti päälle, koko päiväkodin henkilökunnasta melkein puolet on poissa :(
    Pataleipä kelpaisi kyllä tännekin. Ihanaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja ja kuvia ja sinä. <3 Niin ne vaan ilmat kylmeni ja tuntuu syksyltä, mutta ei ruskaa vielä, nautitaan vehreydestä vielä tovi.
    Ihanaa tätä viikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, että lämpö on palannut takaisin ja ei ole niin kylmä kuin viikko sitten! Harmi vaan kun flunssa kiertää kouluissa ja päiväkodeissa, tännekin iskenyt lapsiin, mutta onneksi meni muutamassa päivässä ohi. Leppoisan lämpimiä syyskuun päiviä sinne!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.