Viisi viikon varrelta

Saatu PR-näyte*

Kivaa kesän viimeistä sunnutaita. Jotkut puhuivat miltei heinäkuun puolivälissä jo syksystä, mutta tähän asti ollaan saatu nauttia ihanasta kesästä. Tulevan viikon loppupuolella voidaan puhua sitten syksystä ja syksyiset kelitkin taitavat nyt tulla.



Tähän aikaan saa ruokakaupasta edullisia kimppuja. Ostan viikottain viikkokimpun, joihin saatan lisätä jotain luonnosta tai pihalta löytyvää vihreää ja sidon kimpun uudestaan. Tiesithän, että veden alle jäävät lehdet kannattaa riipiä pois, jotta vesi pysyy raikkaana ja kimppu parempana pitkään?


Laitan maljakkoon myös viiden sentin kolikon.


Kotimaiset päärynät




Kotimainen päärynä

Kaupunki istutti joitain vuosia sitten silloin uuden metroaseman sisäänkäynnin luo muutamia päärynäpuita. Eivät ne kovin montaa hedelmää vielä tuota ja pari puuta näytti nyt pahasti kuivuneeltakin. Yhden mehevän, tosin kovin pienen päärynän nappasin puusta.


Iittala Taika 15 vuotta


Valkoinen pellavamekko


Kesäisten kukkamekkojen kelit taitavat olla pian ohi, mutta olihan tässä koko elokuu hyvinkin kesäistä säätä. Ensi viikoksi on luvattu jo melkoisen viileitäkin päiviä. Taidan pestä ja viedä myös pellavavaatteet vinttiin pukupusseihin.

Kukkamekkokuvassa kädessä oleva muki on Iittalan uusin Taika-muki* sarjan viidentoista vuoden kunniaksi. Kerrankin kunnon kokoinen neljän desin muki, josta kelpaa hörppiä isoa maitokahvia tai teetä.

Tyrni

Tyrnin poiminta


Kodin lähellä rannassa kasvaa pari tyrnipensasta, jotka eivät tuottaneet satoa pariin vuoteen. Nyt niissä on taas ollut marjoja, vaikka villiviini on kietonut pensaat tiukkaan otteeseensa. Tyrni ei ole kaikkein kiitollisin poimittava, vaikkei marjoja poimiessa täydykään kyykistyä. Marjat eivät lähde kovin helpolla piikkisistä oksista. Rasiallisen poimin kuitenkin viime viikonloppuna, laitoin osan marjoista pakkaseen ja osan olen syönyt ruokalusikallinen kerrallaan jugurtin tai tuorepuuron kanssa. 


Venetsialaiset


Lauttasaari-päivä tulishow


Tänä viikonloppuna on vietetty venetsialaisia ainakin rannikkoseuduilla. Täällä kotikulmilla vietettiin helteisissä tunnelmissa Lauttasaari-päivää. Illalla kadun toisella puolella olevalla terassilla oli bändi soittamassa. Ihan ok, että terassilla soitetaan kaksi kertaa vuodessa, mutta olisi varmasti löytynyt parempikin bändi esiintymään. Biisit olivat lähinnä fiftari-tyyppisiä  klassikkoja, mutta kappaleita rusikoitiin pahasti. Kuumassa illassa parvekkeen oveakaan ei voinut laittaa kiinni. Pakeninkin rantaan, jossa illalla oli esiintymässä Hanna Pakarinen ja päivän kunniaksi rannassa oli myös pieni tulishow. Maastopalovaaran takia ilotulitusta ei voinut pitää. 

Kesän loppuminen tuntuu vähän haikealta etenkin kun säässäkin taitaa tulla jyrkkä muutos. Täytyy vaan taas tottua lämpimämpään vaatetukseen ja lyheneviin päiviin. Toisaalta kyllä laskee päiviä miehen kotiinpaluuseen, hänen viiden viikon keikkansa muualla Suomessa on jo kääntynyt yli puolivälin.

Odotatko jo kunnon syksyä vai haikailetko vielä kesää?



6 kommenttia :

  1. Vielä voisin hyvin nauttia sellaisista +20 asteisista keleistä vähän aikaa. Kunnon hellekeleistä olen jo valmis luopumaan :). Meillä oli tänään jännä päivä, saatiin vävypoika ensimmäistä kertaa meille kylään. Hyvin meni vierailu, tunnelma oli rento, vaikka vähän meitä kaikkia jännitti.
    Ihanaa iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän pehmeämpi lasku olisi saanut olla helteistä viileämpään, vaikka nämä tämän viikon lämpötilat taitavatkin olla ihan normaaleja ajankohtaan nähden. Sellainen parikymppiä olisi ihan mukava syyslämpötilakin.

      Poista
  2. Olipa ISO muutos säässä, jos vertaa tätä aamua vaikkapa viime sunnuntaihin.Tulikin eilen pakattua ne kesäisimmät leningit pois ja otinpa jo nilkkureita esille kenkävarastosta - kääk, syksy tulee kohisten! Sain ystävälä ison purkin tyrnejä, osan pakastin ja nyt jätin pariksi viikoksi tuoreita jääkaapiin aamujogurtin kanssa syötäviksi, niin hyviä! Kaunista syyskuun alkua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurja muutos on ollut. Koko kesän olen käyttänyt mekkoja, tänään viimein laitoin housut jalkaan.Vielä en halua vetää sukkahousuja jalkaan mutta paljaat sääret ovat ihan sinertävät palelusta.

      Tyrnejä olen laittanut jugurtin ja puuron joukkoon nyt joka päivä, aika kirpsakkaa, mutta terveellistä ja kaunissta!

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Olen ikuinen kesän venyttäjä eli minulle kesä vielä jatkuu vaikka eilen aamulla piti koiralenkille laittaa villasukat jo jalkaa Crocseihin :D Ihanaa kun teidän omalla saarella kasvaa tyrnejä. Miten onnistuit poimimaan niitä ilman haavoja tai piikkien pistoja? Itse yritin kerran saada marjoja ja jätin sikseen kun satutin sormeni.

    Minä olen laittanut myös tuon viiden sentin kolikon maljakkoihin mutta huomasin, että se jättää lasiin ikäviä ruostejälkiä - joita ei saa pois - joten luovuin tuosta tavasta. Oletko sinä huomannut samaa?

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.