Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja PR-tuotteita

Listataanpa taas kivoja juttuja viimeisen viimeisten viikkojen ajalta. Kevät tuo paljon iloa ihan luonnon heräämisen myötä.


Kukkivat kirsikkapuut

Kukkivat kirsikkapuut


Kirsikankukkien aikaan

Kirsikkapuut ovat vihdoin alkaneet kukkimaan. Kotipihan valkoiset kirsikat kukkinevat perinteisesti vasta omenapuiden kanssa samaan aikaan, joskus viikon-parin päästä. Odotan joka talvi kiihkeästi kevään ensimmäisiä merkkejä ja etenkin kukkivien puiden aikaa. Nyt kun hetki viimein on käsillä, siitä täytyy nauttia sydämen kyllyydestä!

Sipulikukat


Maalla viime syksynä Tarmo-koiran haudalle istuttamani kukkasipulit kukkivat kauniisti. Vähän jännitin jos peurat ja rusakot ovat käyneet kevään aikana napostelemassa kaikki parisataa sipulia, mutta ei onneksi.


Ricotta ja karamellisoitu sipuli


Viikon helppo ja herkullinen ruoka on ricotta karamellisoidun sipulin kanssa. Tilasin ricottaa ja karamellisoitua sipulia viime kesänä Bolognassa lounaalla. Mieleeni ei ollut tullut tarjota niitä yhdessä, mutta viime kesän jälkeen olen syönyt niitä yhdessä useammankin kerran. Sipulia on helppo karamellisoida, vähän kärsivällisyyttä ja muutaman pannun se vaatii. Karamellisoin pari viikkoa sitten yhteensä kolmella pannulla kaksi kiloa sipulia, joka loppujen lopuksi kutistui muutamaksi aromaattiseksi desiksi. Tarjoilimme ricottaa ja karamellisoitua sipulia vappuna, loput pakastin jääkuutiomuoteissa. Pakastettua, karamellisoitua sipulia on helppo ottaa pakkasesta ja käyttää mm. keittoihin, vinagretteihin, pastakastikkeisiin ja patoihin. Viime viikonloppuna sekoittelin karamelisoidusta sipulista, creme fraichesta, Dijon-sinapista, yrteistä ja mustapippurista herkullisen hävikkipastakastikkeen.


La Taperia helsinki

La Taperia helsinki


Ex tempore-illallinen tavallisena torstaina La Taperiassa oli arjen luksusta. Uudenmaankadun sympaattisessa pikku ravintolassa on aina maittavat tapakset ja kiva henkilökunta. Seinää koristaa asiakaskoirien Hall of fame.


Filorga Time-Filler Eyes 5XP


Instagramissa @lumolifestyle on meneillään Filorga*-arvonta (saatu PR-tuote), arvontaan voi osallistua vielä 16.5.2023 asti.

Time-Filler Eyes 5XP* on Filorgan täsmähoito meidän aikuisten silmänympärysiholle. Silmänympärysalueesta tulee nuorekkaamman, sileämmän ja virkeämmän näköinen.

Time-Filler Eyes 5XP* on korjaava anti-age-silmänympärysvoide, joka silottaa silmänympärysten ryppyjä, huoliryppyjä sekä häivyttää tummia silmänympäryksiä ja vähentää silmäluomien velttoutta. Jopa silmäripsistä tulee vahvemman näköiset!


Mitä sinun viikkosi on kuulunut?

3 kommenttia :

  1. Onpa ihania kuvia sinusta Tuuli <3 Kivaa viikkoa ja toivotaan lisää aurinkoisia päiviä <3

    VastaaPoista
  2. Kevät, kukkaset ja luonnon herääminen - pitää välillä ihan kiirettä, että pysyy perässä kun koko ajan ympäristö muuttuu. Ihanaa, että Tarmo-koiran haudalla on kukkinut. Ja olet onnellinen, että sipulit säilyvät maassa. Ystäväni istutti pari vuotta sitten Hollannista tuomiaan sipuleita useita satoja ja muutama kymmenen nousi mullasta ja kasvoi kukkaan saakka. Ehkä joku oli popsinut tulppaanin sipulit - mene ja tiedä!

    VastaaPoista
  3. Toukokuu kukkineen menee niin toivottoman nopeasti. Nytkin kun olemme maalla, tuulee niin että tukka lähtee joten ei pysty paljoa ulkona istumaan paitsi tuulensuojaisessa missä on sitten kyllä lämmin. Usein just näiden vilakoiden ilmojen takia ei ehdi havainnoida kunnolla kaikkea tätä kauneutta. Mutta sinusta on kaunis kuva!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.