Kolme erilaista bliniateriaa talven bliniviikoilla

Helsingin ravintoloiden jo perinteeksi muodostuneet bliniviikot ovat alkaneet ja ne jatkuvat moessa ravintolassa jopa maaliskuun lopulle. Olen päässyt maistelemaan kolmen ravintolan bliniviikkojen antia tammikuussa.Kappeli bliniviikot 2024


Kappeli bliniviikot 2024

Kappeli bliniviikot 2024

156-vuotiaan Ravintola Kappelin herkullisen perinteiset, odotetut bliniviikot ovat keskitalven kohokohta monelle jo sukupolvien ajan, itsekin olen käynyt useita kertoja nauttimassa näistä Kappelin klassikkoherkuista. Bliniviikot jatkuvat aina maaliskuun lopulle. Kappelin kahvilassakin on tarjolla blinejä, yksinkertaistetummin skagenin kanssa. Blinimenun aloittava jokirapukeitto konjakkivaahdolla on myös upea klassikko.

Esplanadin puiston laidalla sijaitseva Kappeli on yksi Helsingin kauneimmista ravintoloista. Sen ikkunoista avautuu näkymä puistoon ja kaupungintalolle.

Ravintola Lasipalatsi bliniviikot


Ravintola lasipalatsi bliniviikotKeskellä kaupunkia sijaitsevan Ravintola Lasipalatsin perinteinen blinikausi on alkanut, bliniviikot jatkuvat 28.3. saakka. 

Lasipalatsin tarjonta perustuu suomalaiseen keittiöön, tällä hetkellä siis nautitaan mm. slaavilaisesta keittiöstä meillekin kotiutuneesiin blineihin. Tarjolla on pieteetillä valmistettu blini kuudella riittoisalla lisäkkeellä (blinejä saa santsata) tai kolmen ruokalajin blinimenu, saatavilla on myös yhä suositumpia vegaanisia blinejä lisäkkeineen. Klassiseen blinilautaseen on yleisöpalautteen perusteella tullut pieni muutos, kylmäsavuporo on vaihtunut katkarapu-skageniin. Bliniviikot Lasipalatsissa alkoivat jo vuonna 2000, muita Lasipalatsin teemaviikkoja ovat parsa- ja poroviikot.


Meripaviljonki blinibrunssi

Meripaviljonki blinibrunssi 2024


Eläintarhanlahdella kelluva panoraamaravintola Meripaviljonki tarjoilee sunnuntaisin blinibrunssia 24.3. asti.

Meripaviljongin blinit ovat kivan pienikokoisia ja noutopöydästä haettavat täytteet laadukkaita. Tarjolla on mm. kolmea erilaistä mätiä ja riimihärkää. Syömässä oli mm. useita useamman sukupolven seurueita.

Oletko syönyt blinejä tänä talvena?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.