Rakastan karamellisoitua sipulia, mutta pannun vierellä seisominen ja sipulin sekoittelu ei aina huvita. Onneksi sipulia voi helposti karamellisoida uunissa, tuskin enää palaankaan pannulla karamellisointiin.
Uunissa lämpö jakautuu tasaisesti, mikä varmistaa, että kaikki sipulit kypsyvät samanaikaisesti ja tasaisesti.
Uunissa voi karamellisoida suuremman määrän sipulia kerralla, mikä on kätevää esimerkiksi jos haluaa pakastaa karamellisoitua sipulia.
Meillä on kiertoilmauuni, joten suuremmankin määrän kypsentäminen onnistuu kerralla kahdella pellillä. Ilman kiertoilmaa kilo sipuleita kannattaa kypsentää kahdessa erässä.
Voit käyttää erilaisia sipuleita, kuten punasipulia, valkosipulia tai salottisipulia. Eri sipulit tuovat hieman erilaisia makuvivahteita lopputulokseen.
Karamellisoitu sipuli sopii erinomaisesti lisukkeeksi lihan, kalan tai kasvisten kanssa. Sitä voi käyttää myös esimerkiksi pizzaan, hampurilaisia, piirakkaan tai pastaan. Pasta tai orzotto ricotan ja karamellisoidun sipulin kanssa on herkullista.
Uunissa karamellisoitu sipuli
1 kg keltasipuleita
3 valkosipulinkynttä
6 rl oliiviöljyä
5 rl fariinisokeria
(5 rl balsamiviinietikkaa)
Merisuolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Kuori sipulit ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Levitä sipulirenkaat kahdelle öljytylle, foliolla peitetylle uunipellille. Sekoita sipulin kanssa oliiviöljy ja fariinisokeria sekä balsamicoa, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä sipuleita uunissa 30 min foliolla peitettynä, sekoita, kypsennä vielä 10-25 min ilman foliota, 200 C asteessa.
Pidätkö karamellisoidusta sipulista?
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.