Viikko sitten mieleni alkoi tehdä itse tehtyä tuorepastaa.
Meillä on pastakonekin, mutta päädyin kaulimaan pastalevyt käsin.
Tuorepasta kahdelle
100 g durumvehnäjauhoja
1 kananmuna
Mittaa jauhot ja siivilöi ne leivonta-alustalle keoksi (laitoin kulhon, koska annos oli niin pieni). Tee keon keskelle kraatteri ja riko muna siihen.
Nypi jauhoja vähitellen munien joukkoon. Etene keskeltä laidoille päin.
Vaivaa taikinapalloa kunnes siitä tulee joustavaa, silkkisen sileää ja notkeaa.
Pidä taikinaa kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puoli tuntia ennen jatkokäsittelyä = käsin kaulimista tai pastakoneen käyttöä.
Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä, pasta on valmista, kun se alkaa kohta veden pinnalle.
Pastan kanssa söimme litulaukkaa ja orvokin kukkia, jotka hain lähimetsästä, sekä marinoitua punasipulia, avokadoa, mausteeksi loraus hyvää oliiviöljyä ja rouhaisu suola- ja pippurimyllyistä. Koko komeuden kruunasi (vähän liian kovaksi mennyt) kananmuna annoksen päällä.
It's been a while since I have made pasta. We have a pasta machine, but this time I rolled pasta By hand with a pin.
Fresh pasta for two
100 g of durum wheat flour
1 egg
Measure the flour and sift it into a heap on a baking tray (I mixed ingredents in a bowl). Make a crater in the middle of the heap and break an egg into it.
Mix the flour gradually to the eggs. Proceeding from the center toward the outskirts.
Knead the dough ball until it becomes silky smooth and supple.
Keep the dough covered in plastic wrap at room temperature for half an hour prior to further processing = manual rolling or rolling with a pasta machine.
Boil in plenty, salted water until pasta is al dente.
With pasta we ate garlic mustard and violet flowers from nearby forest, as well as marinated red onion, avocado, dollop of good olive oil and pinch of salt and pepper. The dish was crowned (a little too hard) egg on the on top of the pasta.