Muistatteko hurahtamistani tuorepuuroihin? Blogissa niitä ei ole vähään aikaan näkynytkään, mutta Insta-tiliäni seuraavat eivät ole voineet välttyä tuorepuuroilulta. Teen tuorepuuroa aamiaiseksi neljä-viisi kertaa viikossa. Aamu lähtee hyvin käyntiin terveellisellä, kuitupitoisella raakapuurolla. Kun annosta hieman somistaa, tulee päivästä vähän parempi. Näin lomalla puurojen(kin) parissa voi näperrellä kauemminkin, mutta myös arkena koristelen vaikka noilla kaurakuitusydämillä ja parilla terälehdellä.
Perusohjeessani on nykyisin kaurahiutaleita, välillä myös osaksi ruishiutaleita, lusikallinen kuitulisää, chiansiemeniä, banaania ja nesteeksi vettä sen verran, että koostumus on oman maun mukainen, itse pidän löysähköstä puurosta. Hiutaleet ja chiansiemenet imaisevat hyvin vettä, mutta jos puuro on liian tukevan oloista ottaessani sen jääkaapista aamulla, siihen voi hyvin lisätä vielä vettä ja sekoittaa hyvin. Puuroon laitan mauksi mm. mantelivoita, yrttejä, marjoja, hedelmiä tai sokeroimatonta kaakaojauhetta... maku vaihtelee päivittäin. Saatan lisätä myös ripauksen vuoden terveellisintä trendimaustetta kurkumaa, kanelia tai kardemummaa. Surautan puuron tehosekoittimella illalla jääkaappiin odottamaan aamiaisaikaa.
Puuron päälle ripautan itse tehtyä granolaa, hedelmiä, marjoja, paahdettuja kookoshiutaleita tai seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, pähkinöitä, siemeniä, kuitusydämiä, minttua... ja näin kesällä tietysti syötäviä kukkia ja villiyrttejä. Mahdollisuudet ovat loputtomat eikä yksikään puuro ole samanlainen!
Pidätkö tuorepuuroista, oletko perinteisten lämpimien puurojen kannattaja vai ovatko puurot jopa kauhistus?
Do you remember my fondness of overnight oats? They have not been in blog for some time, but Instagram followers have not been able to avoid my fresh porridges! I make overnight oats for breakfast four to five times a week. A healthy, fiber-rich raw porrige gives a good start for a day.
With decorated overnight oats the day will have a better start. On vacation I can even spend a bit more time for decoration, but even on busy work day mornings I add at least a handfull of heart shaped oat hearts and some herbs for garnishing.
In my current basic recipe there are oat flakes, often also rye flakes, a spoonful of oat fibers, chia seeds, a banana, and water to the extent that the composition is according to own taste, I prefer a semi-rigid porridge. Flakes and chia seeds intake well water. If the porridge is too thick, you can still add water in the morning.
I add in the porridge for flavor almond butter, herbs, berries, fruits or sugar free cocoa powder ... Taste varies on a daily basis. I might also add a pinch of turmeric, cinnamon or cardamom. I blend porridge in the evening in a blender and refrigerate until breakfast time.
On top of porridge I sprinkle home-made granola, fruit, berries, roasted grated coconut or sesame seeds, poppy seeds, nuts, seeds, fiber cores, mint ... and in the summer, of course, edible flowers and wild herbs. The possibilities are endless and none of the porrdges is the same!