Suprisingly good vintage store


Visited an antique store with Husband in Nummi, on route 1 abt 60 km from Helsinki. I have visited there once before some years ago and also then did find few treasures. Now we saw several interesting items and buoght an enamel pancake pan, which we have already used.

The most intresting item I saw there was a big zink trunk, but it was unfortunately already sold.

Kävimme siipan kanssa ykköstiellä Nummella olevassa antiikkiliikkeessä. Luulin sen lopettaneen Turun moottoritien avaamisen jälkeen, mutta liike oli edelleen toiminnassa.

Olen käynyt sielllä ennenkin ja löytänyt muutamia mielenkiintoisia esineitä. Tälläkin kertaa siellä oli useitakin kiinnostavia tavaroita, me ostimme 50-luvun emalisen lättypannun, joka on päässyt jo käyttöön.

Kiinnostavin näkemäni esine oli iso sinkkiarkku, joka oli valitettavasti jo myyty, sen hankintaa olisin voinut harkita muuten.

Merci Paris



I love concept/lifestyle stores, a little bit of this and tiny bit of that... like my blog...

Merci is a newish concept store in Paris, located in a loft at 111 Boulevard Beaumarchais, Paris 75003, between Bastille and Republique.

 In Merci visitors can shop with a conscience, the store donates all of its proceeds (after breaking even) to a co-op for young women in Madagascar. They have a used book store, cafe, furniture, dishes, lights, clothes, jewellery, cosmetics...

I spent an hour in the store, bought japanese masking tape and some trinkets. Would have liked to buy some furniture, but they were quite expensive and of course difficult to transport home.

Merci is a very inspiring store, loved many things there and could have spent even more time there, but my time was limited...

Pidän kovasti konsepti/lifestyleliikkeistä... vähän sitä ja hieman tuota... vähän kuin blogini...

Merci on uudehko konseptimyymälä Pariisissa. Liike sijaitsee loftmaisessa, korkeassa vaoimessa tilassa osoitteessa 11 Boulevard Beaumarchais, Pariisi 75003, Bastillen ja Republiquen välissä.


Mercissä asiakkaat voivat tehdä ostoksia hyvällä omallatunnolla, tuotto ohjataan nuorten naisten työllistämisprojektiin Madagaskarissa. Liikkeeessä on antikvariaatti, kahvila, huonekaluja, astioita ja pienesineitä, valaisimia, vaatteita, koruja, kosmetiikkaa ...

Vietin tunnin liikkeen tarjontaa tutkien, lopulta ostin japanilaista maalarinteippiä ja pienen riipuksen. Mielelläni olisin ostanut vaikka kalusteita, mutta ne olivat melko arvokkaita ja tietysi hankalia kuljettaa kotiin. Etenkin ajopuusta tehdyt, rustiikkiset pöydät olivat mieleeni.

Merci oli hyvin inspiroiva liike, pidin monista asioista ja esineistä siellä, olisin voinut viettää vaikka enemmänkin aikaa, mutta seuraavat kohteet kutsuivat jo.

The most unhealthy blueberry cake




I try to eat mostly healthy, but sometimes I lapse... like with this blueberry cake...

I made this most unhealthy blueberry cake few weeks ago of the last blueberries of this summer, fluffy, delicious, but still so sinfull....
  • * 250 g of room temperature butter, soft
        
    * 3 dl sugar
        
    * 6 eggs
        
    * 120 g sour cream
        
    * 200 g almonds
        
    * 2 ½ dl wheat flour
        
    * 1 ½ teaspoons baking powder
        
    * 200 g blueberries
        
    * 50 g almonds
       
    (* 2 tablespoons sugar)
       

       
    Preheat oven to 180 degrees. Beat butter and sugar foam. Add eggs one at a time, mix well. Add sour cream and mix it well into the dough. Mix almonds, flour and baking powder. Add to batter, stirring well. Pour half of dough in about 23 cents a diameter dish. Sprinkle blueberries over the batter. Pour half of the batter over blueberries. Sprinkle with almonds (and sugar). Bake for 50-60 minutes. Cover the cake surface in the middle of baking, that it does not bake too much. Let cool.
  •  
  •  
  • Yritän yleensä syödä pääasiasa terveellisesti, mutta joskus horjahdan kaidalta polulta...
  •  
  • Tein tätä syntisen hyvää mustikkakakkua kesän viimeisistä mustikoista pari viikkoa sitten. Kakku oli ilmavaa ja hämäännyttäväsi kevyen oloista, mutta melkoisen syntinen paketti...

  •  250 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
  • 3 dl sokeria
  • 6 munaa
  • 120 g smetanaa
  • 200 g mantelijauhetta
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 200 g mustikoita
  • 50 g mantelilastuja
  • 2 rkl sokeria 
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää smetana ja sekoita se hyvin taikinaan. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen. Kaada puolet taikinasta irtopohjaiseen, noin 23 senttiä halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle. Kaada puolet taikinasta mustikoiden päälle. Ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria. Paista 50-60 minuuttia. Peitä kakun pinta puolessa välissä paistoa, ettei se paistu liikaa. Jäähdytä kakku vuoassaan.