Back from New York


We are back home from New York. Again, incredible two weeks!

There was a storm in New York when we were taking off and the airport had to be closed for three hours, so we missed out transfer flight to Helsinkin Reykjavik. We had an option to stay in Rekjavik for 24 h, airline would have paid hotel, taxi and three meals in the hotel restaurant, but we were so exhausted after two intensive weeks that we chose same day flights via Oslo instead. I might regret later on for not staying in Rekjavik, but now I am happy to be back home... I am glad I have still one more vacation week ahead.

Takaisin kotona, takana kaksi vauhdikasta viikkoa New Yorkissa. Olen olut kaupungissa monen monituista kertaa, mutta aina tulee uusia kokemuksia.

Lensin eilen Reykjavikin kautta kotiin, New Yorkissa oli ukkosmyrsky ja kenttä suljettiin kolmeksi tunniksi, joten missasimme Helsingin jatkolennon Reykjavikissa. Mahdollisuutena olisi ollut jäädä vuorokaudeksi Reykjavikiin, lentoyhtiö olisi maksanut hotellin, taksit sinne ja kolme ruokaa hotellissa.

Vaikka kesäloma jatkuu vielä viikon, olimme kahden intensiivisen New Yorkin lomaviikon jälkeen, että valitsimme saman päivän lennot Oslon kautta sen sijaan, että olisimme jääneet Rekjavikiin. Myöhemmin voi harmittaa, mutta nyt olen tyytyväinen, että olemme kotona. Onneksi jäljellä on vielä yksi lomaviikko.

Everything went well, but it was extremely hot... up to 108 F... Still we walked 8 to 10 hours a day...
Kaikki meni muuten hyvin, mutta ilma oli todella kuuma, jopa 42 C... Silti kävelimme 8-10 h päivässä...
 
We ate in numerours cute restaurants and cafés...
Söimme lukemattomissa viehättävissä ravintoloissa ja kahviloissa...
...healthy breakfasts...
...herkullisia aamiaisia...

... and superb lunches and dinners...
... ja loistavia lounaita ja illallisia...

...shopped in interesting shops and markets...
...shoppailimme monissa kiinostavissa liikkeissä ja markkinoilla...

... cooled down in shades of lovely parks...
...viilennyimme vehreiden puistojen varjoissa...


We visited also lovely Hudson Valley's little towns and countryside by car for two days.
Vierailimme myös viehättävässä Hudson Valleyn pikkukaupungeissa ja maaseudulla autoillen.

I have been numerous times in my favoirite city New York and will write about my favorite places, sights, shops, cafés and restaurants during the next weeks.

Olen ollut New Yorkissa lukemattomia kertoja, ajattelin kirjoitella suosikkikaupunkini lempipaikoista, nähtävyyksistä, ravintoloista, liikkeistä, kahviloista yms. tulevina viikkoina, nähtävää ja koettavaa kaupungissa rittää monellekin reissulle!

Hot hot New York

Sorry, no photos, don't have my laptop wiht me and cannot load photos from the hotel pc.

Anyhow, it's been great as usual and very hot! We have walked around Manhattan, visited Brooklyn twice and Queens once this far. I hae shopped few garments, but am planning to check Woodbury outlets before shopping heavily in NYC. We have also done some cute finds in antique stores, but will visit several Hudson Valley antiques stores also.

Food has been amazing; ecological, local and fare trade are really big trend. We have eaten in cute cafes, hot spots and lavish restaurants, all have been really good.

Have so many great tips and stories when I get back home, but thet's only end next week, have still 10 more (hopefully) fantastic days here.

Valitan, ei kuvia talla kertaa, lappari ei ole mukana enka paase lataamaan kuvia hotellin koneelta. Kuvia olen kuitenkin ottanut sadoittain.

Kaupunki on ollut ihana, kuten aina ja kovin kuuma. Olemme kuumuudesta huolimatta kavelleet ympari Manhattania ja kayneet Brooklynissa jo kahdesti ja kerran Queensissa. Tahan mennessa olen ostanut muutamia vaatteita, varsinkin tavarataloissa on ollut kovia aleja; jo alennetuista on saanut 40-65% lisa-alea ja viela 10% turistialennusta paalle. Haluan kuitenkin katsastaa Woodburyn outletit, ennenkuin innostun shoppaamaan Manhattanilla enemman. Antiikkimarkkinoilta ja -kaupoista olemme tehneet myos muutamia hienoja loytoja, mutta tarkoituksena on katsastaa myos Hudson Valleyn antiikkitarjontaa.

Ruoka on ollut loistavaa; luomu, lahiruoka ja reilu kauppa ovat todella lyoneet lapi. Olemme syoneet pikku kahviloissa, trendipaikoissa ja huippuravintoloissa, ruoka on ollut joka paikassa erinomaista.

Paljon on kerrottavaa ja vinkkeja jaettavana, kun tulen kotiin, siihen on kuitenkin viela aikaa, jaljella on 11 paivaa nauttia kaupungin tunnelmasta ja uskomattomasta tarjonnasta.

Pavlova

 
I am leaving to New York today for two weeks and leave you with thiseasy, tasty  pavlova for a while. I might post once or twice during the trip, but come back latest beginning of August, there will be plenty of trip reportig and tips for my favorite city!

Pavlova

6 egg whites
1 1/4 cups (270g) caster sugar
2 tsp cornflour
1 tsp lemon juice

250 ml thickened cream
2 tbs sugar
0,5 l strawberries

Preheat oven to 100°C. Line an oven tray with foil. Brush with melted butter and dust with cornflour, shaking off excess. Mark a 26 cm-diameter circle on foil.


Use an electric mixer to whisk egg whites in a clean dry bowl until soft peaks form. Gradually add sugar, 1 tablespoon at a time, beating well after each addition, until meringue is thick and glossy and sugar dissolved. Rub a little meringue between fingers. If still "gritty" with sugar, continue to whisk until sugar dissolves. Add cornflour and lemon juice and whisk until just combined. Spoon meringue onto the foil, using the marked circle as a guide. Smooth sides and top of pavlova. Use a small spatula to forms little peaks around edge of pavlova. Bake in oven for 11/2 hours or until pavlova is dry to the touch. Turn off oven. Leave pavlova in oven with the door ajar to cool completely. When completely cold, transfer to serving plate or store in an airtight container until required.


Use an electric mixer to whisk the cream and sugar in a medium bowl until firm peaks form. Spoon cream onto the top of pavlova. Top with strawberries.

Lähden tänään New Yorkiin kahdeksi viikoksi ja jätän teidät tämän kesäherkun; helpon ja suussasulavan pavlovan pariin. Saatan postailla muutaman kerrann matkan aikanakin, mutta palatkaa blogiini viimeistään elokuun alussa, silloin tiedossa on matkakertomuksia ja vinkkejä suosikikaupunkiini.

Pavlova

marenki

6 kpl kananmunan valkuaista

2 tl sitruunan mehua
3 dl sokeria


täyte:


2,5 dl kermaa
2 tl sokeria
0,5 l mansikoita


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu joukkoon vatkauksen aikana. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon (halkaisija noin 26 cm) siten, että keskelle jää syvennys. Paista marenkipohjaa 100 °C:n lämpötilassa uuninluukku raollaan noin 1,5 tuntia ja anna kuivua uunin jälkilämmössä pari tuntia. Marengin voi säilyttää pari päivää ilmatiiviissä rasiassa ennen käyttöä.

Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Aseta kakkuun täytteeksi kermavaahtoa (ja jäätelöä) sekä mansikoita.