New York plans

 Our two week New York trip is approaching this week (although I am slightly worried about the recent volcano activity in Iceland; we will fly via Reykjavik...). I and Husband will first spend five days in the city, then drive on countryside for two days and for the second week our good friends from Helsinki will join us.

Even though we have been in New York several times (and I have been years ago an au pair near New York for a year), I have planned also this trip quite a lot. Trip planning is actually a hobby to me and already part of the trip. I don't set any minute by minute schedules, but have planned which areas we could cover each day. I have prepared my own New York Google map and marked interesting places, restaurants, cafes and shops in the map.

During our previous trips we have coverd all five boroughs, but want both to revisit and see new areas in Queens and Brooklyn and show them also to our friends.

We enjoy eating well and want to take advance some of the best (if not the most expensive) food.  I have booked restaurants for some nights via Open Table.

Lähdemme ensi viikolla kahdeksi viikoksi New Yorkiin (olen hieman huolissani tulivuorien elonmerkeistä Islannissa viime päivinä, lennämmehän Reykjavikin kautta...).

Viisi ensimmäistä päivää olemme Siipan kanssa kaksistaan, sitten lähdemme kahdeksi päiväksi maaseudulle ajelemaan. Toiseksi viikoksi hyvät ystävämme tulevat seuraksemme. Vaikka olemme olleet New Yorkissa monta kertaa (ja olen ollut aiemmin New Yorkin lähistöllä vuoden au pairina, tosin vuosia sitten), olen tätäkin matkaa suunnitellut hartaasti. Matkojen suunnitteleminen on minulle osa matkaa ja suorastaan harrastus. Taidan olla vielä innokkaampi ja perusteellisempi matkojen suunnittelija kuin se Hesarin toimittaja, joka kirjoitti toissa sunnuntaina matkojen suunnittelusta.

En suunnittele mitään minuuttiaikatauluja, mutta joka päiväksi olen miettinyt alueen jossa käymme ja katsonut mitä mielenkiintoista nähtävää sieltä löytyy, millaisia ravintoloita, kahviloita, kauppoja jne ja merkinnyt ne matkaa varten tekemääni googlen karttaan valmiiksi. En halua käyttää kallisarvoista loma-aikaani eksymiseen ja etsimiseen. Monta mielenkiintoista paikkaa olisi jäänyt käymättäkin matkakohteissa, jos olisin vain yhteen matkaoppaaseen turvautunut.

Olemme käyneet kaikissa New Yorkin viidessä kaupunginosassa aiemmilla matkoilla, mutta joillain alueilla Queensissa ja Brooklynissa haluamme käydä uudestaan sekä näyttää niitä myös ystävillemme ja myös nähdä näistä kaupunginosista uusia alueita.


It's a good idea to book a restaurant for weekend nights, restaurants tend to be full booked then. For Saturday I have booded us a table at Cuba, the name tells it all... Latin food in Greenwich Village.

Pizzeria Otto Enoteca, an inexpensive Mario Batali restaurant  (you remember the red headed chef wiht orange crocks, who traveled in Spain with Gwyneth Palthrow) is our choice for pizza on this trip, many of the most famous New york pizzerias we have already tested on previous trips.

We happen to be in New York during Restaurant Week, so of course we will take advantage of the great offers; this far we have booked a table at The Hurricane Club, a tiki themed "Polynesian" restaurant and David Burke Townhouse. Three course dinners cost 35  $in restaurants where main course alone normally costs abt. 40 $.
In the last night we will eat at Keens, one of the old school steak houses of New York, requested by Mr V., a steak house manager here in Helsinki.
Ruokailu on meille iso osa matkojen viehätystä. New Yorkissa on varaa mistä valita, haluamme syödä illallisia erilaisissa paikoissa eri puolilla kaupunkia ja olen tutkinut erilaisia ravintolavaihtoehtoja etukäteen Harlemista Financial Districtille (ja Manhattanin ulkopuolellekin), haluanhan parasta laatu-hintasuhdetta. Olen jo varannutkin useaksi illaksi ravintolapöydän etukäteen Open Tablen kautta. Joinain iltoina etsitään ravintola vain fiiliksellä. Hotellista kilometrin säteelläkin on satoja, jollei tuhansia ravintoloita...

Viikonlopuksi on hyvä varata ravintolasta pöytä, jottei joudu jonottamaan. Lauantaiksi varasin pöydän Cubasta, nimi kertoo jo paljon. Latinoruokaa Greenwich Villagessa.

Pizzeria Otto Enoteca, Mario Batalin edullisimpia ravintoloita Greenwich Villagessa (muistattehan punapäisen kokin, joka matkusti Gwyneth Palthrowin kanssa Espanjassa) on tämän kerran pizzapaikka, monet "kuuluisimmat" New Yorkin pizzeriat olemme jo katsastaneet aiemmilla matkoilla.

Olemme New Yorkissa parahiksi ravintolaviikon aikaan, joten tarjouksia kannattaa hyödyntää. Tähän mennessä olemme varanneet pöydän tiki-teeemaisesta "polynesialaista" ruokaa tarjoilevasta tyylikkäästäm Hurricane Clubista Park Avenuelta ja upeasta David Burke Townhousesta. Ravintolaviikon aikana on mahdollista päästä nauttimaan 35 $ kolmen ruokalajin illallista ravintoloissa, joissa pelkkä pääruoka normaalisti maksaa nelisenkymppiä. Olemme aiemminkin olleet new Yorkissa ravintolaviikon aikaan ja nauttineet upeita illallisia tuohon tarjoushintaan.
Viimeisenä iltana ravintolamme on Keens, yksi New Yorkin perinteisimpiä pihviravintoloita, matkakumppanimme Hra V:n toiveesta, hän kun on pihviravintolan johtaja.
.
We will also take a two day trip out of the city. Our target is Hudson, a small town with lots of antique stores and good restaurants, but there are plenty of pretty little towns and beautiful countr side on the way up to Hudson.

I have booked us a room at The Croff House, a charming b&b in Hudson. I originally booked the cheapest room they had, but received an email that we have been upgradet to a suite (and I didn't even need to use my travel secret trick!). As July is busy tourist time in Hudson Valley, I also asked the inn keepers to book us a table at Swoon, a restaurant serving local delicacies. As we come from Helsinki, Finland, we probably will take night caps at Helsinki Hudson, just for the name's sake...

Teemme myös parin päivän automatkan. Hudsonin viehättävä pikkukaupunki antiikkiliikkeineen ja ravintoloineen on matkamme käännöspiste, mutta matkalla on myös paljon muita kauniita pikkukaupunkeja ja vehreää maaseutua.

Varasin huoneen yhdestä Hudsonin laadukkaista bed & breakfast-paikoista; Croff Housesta. Alunperin varasin edullisimman huoneen, mutta sain muutama viikko sitten sähköpostia, että meidät on siirretty (samaan hintaan) toiseen majatalon sviiteistä. Eikä minun tarvinnut edes käyttää hotellitemppuani! Heinäkuu on turistisesonkia Hudson Valleyssa, joten pyysin majapaikkamme isäntää varaamaan meille pöydän lähiruokaa tarjoavasta ravintola Swoonista. Yömyssyt täytyy varmaan ihan nimen takia käydä nauttimassa Helsinki Hudsonissa...

2 kommenttia :

  1. Mä en kestä! Tästä postauksesta mulle tuli taas niiiin suuri New York kuume! Rakastan sitä kaupunkia ja en ole päässyt käymään siellä 3 vuoteen. Ehkä olisi pakko yrittää suunnitella syksyksi matka New Yorkiin. Minä olen myös armoton matkasuunnittelija ja suunnitelmat kuuluvat olennaisesti matkan valmisteluun ja odotukseen. Ei minullakaan ole minuuttiaikatauluja, mutta samalla tavalla etsin mielenkiintoisia kohteita ja laitan niitä kartalle.

    VastaaPoista
  2. Tuskin maltan odottaa matkaraporttia. Hyvä vinkkejä otetaan, kiitos vastaan! Mahti reissua teille!!!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.