Chili con carne, a perfect cold weather food

Kalenteri näyttää jo kevättä ja valon määrän lisääntyessä alkaa tuntuakin keväiseltä, mutta kyllähän ulkona vielä aika lumista on...
According to calendar March is a spring month, but there is still lots of snow left...



Chili con carne on mukavan lämmittävä ruoka vaikka ulkoilun jälkeen
Chili con carne is a hearty, warming dish after a long walk.



Tämä on minun versioni jauhelihasta ja kidneypavuista tehtynä...
This is my version with minced meat and kidney beans...


Tämän annoksen teki Siippa muutama viikko myöhemmin. Aika samalta näyttävät, creme fraichen sijaan höysteenä oli juustoraastetta.

This dish was prepared by Husband few weeks later. Seems pretty similar, here food was accompanied with cheese instead of creme fraiche.

Chili con carne

400 g naudan jauhelihaa
1 tlk kidneypapuja suolaliemessä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl chiliä tai maun mukaan
2 rkl paprikajauhetta
purkki tomaattimurskaa
suolaa
pippuria

Ruskista jauheliha ja mausta se leikatulla sipulilla, valkosipulilla ja chilillä
Lisää tomaattimurska

Hauduta kaksikymmentä minuuttia ja lisää joukkoon valutetut pavut. Hauduta vielä kymmenen minuuttia

Tarjoa keitetyn riisin, creme fraichen ja juustoraasteen kera



Chili con carne

400 g minced meat
1 can of kidney beans
1 onion
2 garlic cloves
2 tbs chili or to taste
1 can crushed tomatoes
salt pepper

Sauté meat, minced onion, garlic and chili. Add crushed tomatoes.

Simmer for 20 min, add beans. Simmer another 10 min. Serve with rice, crème fraiche and grated cheese

A Middle Eastern dinner

Lauantaina ystävämme tulivat syömään.
We had friends over for dinner on Saturday night.
Kattauksessa oli jo vähän kevätfiilistä.
I chose springish colors for table setting.
 
S-servietit nappasin mukaan Katie's Paperiesta New Yorkista viime kesänä.
S napkins I bought at Katie's Paperie in NYC last summer.

Ruokana oli Lähi-Idän herkkuja; hummusta, tsatsikia, tapenadea, taboullehia...
Food had Middle Eastern flavours; hummus, tsatsiki, tapenade, taboulleh...

... ja paistettua munakoisoa fetajugurtin, granaattiomenan- ja pinjansiementen sekä halloumin kera.
...and aubergine with feta yoghurt, pomegranate seeds, pine kernels and fried halloumi.


Hauska ilta! Erityisesti iloitsimme ystävämme lähestyvästä väittelytilaisuudesta, johon vuosikymmenen uurastus huipentuu.
What a fun night! Especially happy we were about our friend's upcoming doctorate thesis after her decade long work.

Restaurant review; Café Strindberg, Helsinki

 
Viikonlopun päiväkävelyllä kävimme Café Strindbergillä, jossa en ole käynytkään sen uudelleen avaamisen jälkeen. Vanhan Strindgbergin sisustus oli enemmän mieleeni, "uuden" kahvilan tiskin metallipinnasta, sohavaryhmästä ja lattian mosaiikkilaatoista pidin, mutta jollain lailla petsatut, viilutetut seinät ja tiski toivat kuitenkin etäisesti mieleeni S-ryhmän kahvilat, ravintolat ja jopa ABC-huoltoasemat...Maalatut paneliseinät olisivat tuoneet arvokkuutta, muistaakseni sellaiset olivat vanhassa kahvilassa Mikonkadun kulmassa.

Last weekend we stopped by at Café Strindberg in Helsinki city center.


Meidät huomioitiin hyvin saapuessamme, mutta maksun kanssa saimme odotella pitkään, vaikka istuimmekin lähellä tiskiä j atarjoilijoita kulki ohitsemem jatkuvasti.

Waiters noted us well when we arrived but we had to wait with payment for a long time.
Kakut (herukkasuklaakakku ja limemarenkipiirakka) olivat herkullisia, mutta hinnat olivat kalliit; yli 25 EUR kakuista ja kahdesta latesta. Hintojen ja jonkinlaisen persoonattomuuden takia tästä tuskin tulee kantakahvilaamme tästä eteenpäinkään.

Cakes were delcious, but expensive; two slices and two café lattes cost over 25 EUR. Due to the prices and lack of personality I doubt we will be regular customers here.