What a glorious spring weather!


Viikonloppuna oli fantastinen ulkoilusää, kiersimme kotisaartamme rantoja pitkin ja nautimme kevään tulosta...

It was a fantastic weather on weekend, we walked the shoreline of the island we live on...

...liikkeellä oli paljon väkeä auringosta nauttimassa, mm. kalastajia, joille avannon kokokin oli nopeasti suurentunut...

...ice fishing was easy, no need to drill a hole in the ice anymore...
..laivat pääsivät  kulkemaan avovesissä...

...ships could sail on open waters...


...joutsenet pääsivät "purjehtimaan" avoimilla kohdilla...

...swans could "sail" on open waters as well..

...kirkkaalla ilmalla näimme helposti Suomenlinnaan asti...

...we could easilyu see the old fortress island further away...


...nautimme auringon lämmöstä kasvoilla...

...we enjoyed the warmth of spring on our faces...


...toisella puolella saarta jää peitti vielä lahdet, mutta avovesi kimmelsi kauempana...

...on the other side of the island there seemed to be plenty of ice, but we could see open water already further away...


...uskaltauduimme kuitenkin kulkemaan jäällä rannan tuntumassa lahdella, jossa tiesimme vettä olevan vain polveen asti; ensimmäinen ja varmasti viimeinen kerta tänä talvena!

... we walked on on ice very near the shoreline on places where we knew water was very shallow; the first and last time this winter, next weekend the ice probably is already too weak.

Chili con carne, a perfect cold weather food

Kalenteri näyttää jo kevättä ja valon määrän lisääntyessä alkaa tuntuakin keväiseltä, mutta kyllähän ulkona vielä aika lumista on...
According to calendar March is a spring month, but there is still lots of snow left...



Chili con carne on mukavan lämmittävä ruoka vaikka ulkoilun jälkeen
Chili con carne is a hearty, warming dish after a long walk.



Tämä on minun versioni jauhelihasta ja kidneypavuista tehtynä...
This is my version with minced meat and kidney beans...


Tämän annoksen teki Siippa muutama viikko myöhemmin. Aika samalta näyttävät, creme fraichen sijaan höysteenä oli juustoraastetta.

This dish was prepared by Husband few weeks later. Seems pretty similar, here food was accompanied with cheese instead of creme fraiche.

Chili con carne

400 g naudan jauhelihaa
1 tlk kidneypapuja suolaliemessä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl chiliä tai maun mukaan
2 rkl paprikajauhetta
purkki tomaattimurskaa
suolaa
pippuria

Ruskista jauheliha ja mausta se leikatulla sipulilla, valkosipulilla ja chilillä
Lisää tomaattimurska

Hauduta kaksikymmentä minuuttia ja lisää joukkoon valutetut pavut. Hauduta vielä kymmenen minuuttia

Tarjoa keitetyn riisin, creme fraichen ja juustoraasteen kera



Chili con carne

400 g minced meat
1 can of kidney beans
1 onion
2 garlic cloves
2 tbs chili or to taste
1 can crushed tomatoes
salt pepper

Sauté meat, minced onion, garlic and chili. Add crushed tomatoes.

Simmer for 20 min, add beans. Simmer another 10 min. Serve with rice, crème fraiche and grated cheese

A Middle Eastern dinner

Lauantaina ystävämme tulivat syömään.
We had friends over for dinner on Saturday night.
Kattauksessa oli jo vähän kevätfiilistä.
I chose springish colors for table setting.
 
S-servietit nappasin mukaan Katie's Paperiesta New Yorkista viime kesänä.
S napkins I bought at Katie's Paperie in NYC last summer.

Ruokana oli Lähi-Idän herkkuja; hummusta, tsatsikia, tapenadea, taboullehia...
Food had Middle Eastern flavours; hummus, tsatsiki, tapenade, taboulleh...

... ja paistettua munakoisoa fetajugurtin, granaattiomenan- ja pinjansiementen sekä halloumin kera.
...and aubergine with feta yoghurt, pomegranate seeds, pine kernels and fried halloumi.


Hauska ilta! Erityisesti iloitsimme ystävämme lähestyvästä väittelytilaisuudesta, johon vuosikymmenen uurastus huipentuu.
What a fun night! Especially happy we were about our friend's upcoming doctorate thesis after her decade long work.