Sterling silver bracelets



Yleensä käytän yhtä rannekorua kerrallaan, mutta tämän New Yorkin 5. Avenuen Tiffanyn lippulaivaliikkeestä ostetun rannekorun kaverina on välillä kiva käyttää  vähän runsaammin ranneketjuja. Muut hopeiset olen ostanut rannekorut Firenzestä ammoisilta työmatkoilta.

Usually I wear only one bracelet at a time, but with this bracelet bought from New York's 5th Ave Tiffany's I sometimes like to use few other bracelets at the same time. Other bracelets I have bought years ago during business trips in Florence, Italy.

Dinner with friends

Lauantaina ystävät tulivat syömään. Kävin talon takaa nappaamassa muutamat kukat ja oksat pöydän koristeeksi.

We had friends over for dinner on Saturday. I picked few flowers and branches behind my building for decoration. 



Printtasin menun A neloselle, joka toimi myös paikkakorttina ja tablettina. Fontit imuroin netistä.

I printed the menu on A4, which served as a place mat and place card as well. For the menu I  downloaded few new fonts.

Pilvinen ilta hämärtyi aikaisin, joten sytytimme kynttilät pöytään.

Alkuruokana oli kylmäsavulohisalaatti, jossa oli sitruunamehussa marinoitua mangoa, varsisipulia ja korianteria. Olin ostanut salaattia varten useampia päiviä aiemmin myös avocadoa, mutta se oli edelleen kivikova, joten viime tingassa korvasin avocadon aprikoosilla.

For starter we served smoked salmon salad with lime juice marinated mango, spring onions and cilantro. I had also bought well ahead avocado for the salad, but it was still hard, so I substituted avocado with apricots I had at hand.

Pääruokana oli aasialaista possunlapaa (mukailin hieman ribsiohjetta viimeisimmästä Mondon Ruoka & matka-lehdestä), jota olin haudutellut pitkään uunissa, se tarjottiin riisipedillä varsisipulin, mintun, korianterin ja suolapähkinöiden kera.

For main course I served Asian pork shoulder braised for three hours with rice, spring onions, fresh mint, cilantro and salted peanuts.




Jälkiruoaksi tein jauhottoman suklaakakun jonka kanssa olin poiminut lähikalliolla kasvavia metsämansikoita.

Metsämansikkasadosta näyttää tulevan hyvä, täytyykin käydä poimimassa niitä lisää kunhan loputkin kypsyvät.

For dessert I baked a flourless chocolate cake with wild strawberries I picked in the woods behind my house.

Restaurant review; Liberty or Death, Helsinki







Lomani alkamisen kunniaksi kävimme eilen parilla cocktaililla. Liberty or death on avattu jo useampi kuukausi sitten ja se on vain kivenheiton päässä toimistostani, mutta kävin siellä ensi kertaa nyt.

Baari toi mieleeni cocktailloungeja New Yorkista, paikka betonilattioineen ja rosoisine seinineen olisi voinut olla suoraan vaikka Brooklynin Red Hookista tai Manhattanin Nolitasta . Juomissa käytettiin paljon tuoreita marjoja ja hedelmiä, maistelemamme cocktailit olivat erinomaisia!


Kolmannessa kuvassa näykyvä kätevä sitruspuristin päätyi ostoslistalleni, vanha puristimemme hajosi jo aikaa sitten, mutta emme ole hankkineet vielä uutta. FreshForce-puristinta myy kuulemaa ainakin Stockmann ja Kokkipuoti.


We celebrated the first night of my summer vacation at Liberty or death cocktail bar in Helsinki. It's located across the park from my office, but it was the first time I visited the bar.

Bar reminded me of cocktail lounges in New York,with the concrete floors and roughly finished walls it could have been in Brooklyn's Red Hook or Manhattan's Nolita. Cocktails were based on fresh berries and fresh squeezed fruit juices, they were delicious!