Spring cabbage salad with vinegar chicken



Kesällä haluan syödä raikkaita ruokia. Perunat, pastat ja riisit vaihtuvat useinmiten salaateiksi kauden vihanneksista ja hedelmistä.

Jääkaapista löytyi puolikas varhaiskaalia edellisen päivän ruoan jäljiltä, viipailoin sen ohueksi, pilkoin granny smith-omenan pieniksi tikuiksi (tätä varten on olemassa hieman kuorimaveitsen tapainen kätevä väline), sekoitin salaattikastikkeen turkkilaisesta jugurtista, mustapippurista ja sherryetikasta.

Kanan rinnan ruskistin ja haudutin punaviinietikkalorauksen ja viipaloidun kevätsipulin kera, lisäten välillä vettä pannulle, ettei kana päässyt kuivahtamaan. Kanan kastikkeena oli turkkilaista jugurttia, johon sekoitin savustettua paprikaa ja turkkilaista sumac-maustetta.

 
In summer I like to eat fresh food. Instead of potatoes, pasta or rice we mostly eat salads made of  seasonal vegetables, lettuces and fruits.

I had a half of a spring cabbage left, I sliced it thinly ans julienned (with a handy tool) a Granny Smith apple. Dressing for salad I mixed of Turkish yoghurt, black pepper and sherry vinegar.

Chicken breasts were poached with vinegar and spring onions, adding water few times so the chicked didn't get dry. Dressing was Turkish yoghurt with smoked paprika and Turkish sumac seasoning.

Casserole of new potatoes, chicken and chorizo



En ole suuremmin keitettyjen perunoiden ystävä, lapsena niitä tuli syötyä yllin kyllin...
 Uunissa valmistetuista perunoista sen sijaan pidän.

Tähän pyttipannumaiseen otetaan-mitä-kaapissa-on-tyyppiseen ruokaan tuli kanaa, uusia perunoita, chorizomakkaraa, sekoittelin joukkoon sitruunamehua, pippuria, valkosipulia ja oliiviöljyä, laitoin 200 C uuniin 40 minuutiksi ja sekoittelin välillä. Päälle tuoretta tomaattia ja yrttejä.

I am not very fond of potatoes, I ate them more than enought when growing up.
Potatoes prepared in oven I like, though.

This take-what-you have type of food consisted of new potatoes, chorizo and chiken. I added lemon juice, salt, pepper, garlic and olive oil and prepared in oven 200 C for 40 min, mixing once in a while. Food was topped with fresh tomato and herbs.

Grand Bazaar in Istanbul


Kuva/picture


Istanbulin Grand Bazaarissa ja muuallakin Istanbulissa seikkailen seuraavat kahdeksan päivää. Pari postausta olen ajoittanut matkan ajaksi, mutta muuten palailen asiaan ensi viikon puolivälin jälkeen. Kauniita kesäpäiviä!

I will be browsing in Istanbul's Grand Bazaar and also elsewhere in Istanbul for the next eight days. I  have timed few posts for the next days, but otherwise I will be back in the business end next week.