Nettilehtien selailua / Browsing online magazines

Iloista vappua, ystävät!
 
Jollette juhli tänään, voitte vaikka uppoutua näihin keväisiin nettilehtiin. Selailin viikonloppuna muutamia, en ollutkaan tutkinut virtuaalista lehtihyllyä vähään aikaan, vaan lukenut vaihteeksi vähän enemmän perinteisiä paperilehtiä.
 
Online magazine favorites of late.
 
 
Image of Sweet Paul #16 - Wholesale - Spring 2014
 
 
Emma Magazine - No. 13 Spring 2014
 
 
Covet Garden - Issue 44, 2014
 
 
797276dbee9148249dd7b31967c21889 Adore HOME   April May 2014 other magazines


Väriä Vappuun / A colorful life

 

Iloista Vappua! Onko teillä juhlasuunnitelmia.?

Vappuaatot olemme yleensä kotona, viime vuonna järjestimme Vapunpäiväksi 
vappubrunssin. Tänään syömme Siipan Lentävästä lehmästä ostamia juustoja hyvän viinin kera ja huomenna menemme Vappubrunssille ystävien luo Espooseen.
 
Sain Lumenelta kivan kevättervehdyksen, kolme uutta Lumene Summer Trend Collection -huulipunaa ja sekä kynsilakkaa. Kävin Indedays-päivässä Lumenen osastolla meikissä ja siellä jo kokeiltiin noita sävyjä. Yleensä käytän aika neutraalin sävyisiä huulipunia, mutta näin kesän kynnyksellä on kiva kokeilla vähän värikkäämpääkin. Huomenna aionkin laittaa uuden punaisen paidan päälle ja siihen sointuvaa huulipunaa. Kunhan saan vähän väriä kasvoille, raikkaat sävyt pääsevät vielä paremmin oikeuksiinsa.
 
Kaivoin viikonloppuna esiin myös keltaisen takkini, sain kertaheitolla vähän enemmänkin väriä elämään! Olen aika harvoin valokuvissa, koska minä yleensä itse aina kuvaan, mutta nyt Siippa pääsi esittämään "muotibloggaajan poikaystävää" Vanhan kirkon puistossa.
 
 
Tuotteet saatu blogin kautta.
 
 
I got trough blog bright new spring lipsticks & nail polishes for test from Finnish cometic brand Lumene (available in several other countries as well).

I usually use neutral lipsticks, but it is fun to test colors for a change.


North meets south burger

 

 

Perjantaina söimme burgereita. Ajattelin vielä tehdä lohkoperunoitakin burgerin kaveriksi, mutta totesin burgereissa olevan ihan tarpeeksi syötävää, joten ne jäivät loppujen lopuksi tekemättä.

Pohjoista toivat burgeriin suolakurkut sekä poron jauheliha ja etelää italialainen taleggiojuustoviipale, joka pääsi jauhelihapihvin päälle. Majoneesini epäonnistuvat miltei aina, joten kastikkeen sekoitin turkkilaisesta jugurtista, kapriksista ja yrteistä. Ketsuppia en syö, mutta Dijon-sinappi sopi loistavasti hampurilaisen kanssa.

Hampurilaissämpylät leivoin itse. Koulun keittokirjan ohje ei petä koskaan. Tällä kertaa tosin korvasin 2 dl jauhoista kaurahiutaleilla. Eikä siinä keittokirjan ohjeessa tainnut oliiviöljyäkään olla, hamalla 80-luvulla moinen tuote kun oli ulkomaan pellejen hapatusta. Niin lapsoset, ei tässä ihan eilisen teeren poikia enää olla...
 
 
Sämpylät
 
2 dl vettä
pussi hiivaa
3 dl jauhoja
2 dl kaurahiutaleita
 
2 rl oliiviöljyä
 
suolaa
 


Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot,  kaurahiutaleet, oliiviöljy ja suola. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan nousta n. tunti.

Muotoile taikinasta sämpylöitä. Anna nousta 30 min. Paista 225 asteessa n. 15 min. Voit alussa suihkauttaa uuniin vettä, jotta saat rapeakuorisia sämpylöitä. Tällä kertaa jätin suihkuttelematta, sillä halusin pehmeäkuorisia hampurilaissämpylöitä.




On Friday we had hamburgers. The Northern flavours were minced raindeer meat (yes, raindeer meat  is quite widely available in Finland) and salt pickled cucumbers.  The Southern twist came from Italian Taleggio cheese. Sauce I mixed of Turkish yoghurt, capers and herbs.

Rolls I made my self. The old recipe form home economics class cookbook never fails. This time I changed recipe a bit by using rolled oats and olive oil.

 
Bread rolls



2 dl water
bag of dry yeast
3 dl flour
2 dl rolled oats
2 tbsp olive oil
salt



Mix the yeast in warm water, add flour, oats, olive oil, salt and knead the dough until it is elastic. Cover the bowl with plastic wrap and let the dough rise about an hour.
 
 
Shape into rolls , let dough rise again for 30 min. Bake at 225 C for about 15 min. You can in the beginning spray water in the oven to get the crusty bread rolls.