Punaiset huulet ja kuohuvaa / Red lips and bubbles


Sain Stockmannilta 8.11. asti jatkuvan Kauneuden juhlaa-kampanjan ja merkeissä kokeiltavaksi muutaman heillä myynnissä olevan selektiivisen kosmetiikan tuotteen.
 
MACin retro matte lipstickin eniten myyty huulipunasävy on Ruby Woo. Jokin aika sitten totesin, että  tunnen oloni kotoisimmaksi neutraalin sävyisissä huulipunissa. Tässä on kuitenkin niin upea syvä punaisen sävy, ei liian kylmä eikä lämmin sävyltään, että sitä on pakko kokeilla joissain talven juhlissa. Arkena taidan kuitenkin pysyttäytyä neutraalimmissa sävyissä. Mukana tuli myös Bobbi Brownin Smokey eye mascara. Merkin tuotteita myydään Suomessa vain Stockalla.

Ripsiväri olikin sopivasti menossa vaihtoon ja tämä ripsari antaa sopivasti tuuheutta tekemättä ripsistä kuitenkaan paakkuisia. Tuote on muuten suosikkilehteni, brittiläisen Redin "Best of beauty"-voittaja tänä vuonna. 
  
  
Finnish depatment store Stockman has a beauty product campaign and I got to test few of the selective cosmetics products they sell. Mac retro matte lipstic in Ruby Woo is a perfect deep red and Bobbi Brown's Smokey eye mascara builds up superb lashes.


 
Punaista kuitenkin puin töihin päälleni.
 
Musta on useimmiten turvallinen uniformuni, vaikka olenkin vähitellen ujuttanut pukeutumiseen enemmän neutraaleja sävyjä. Välillä on kuitenkin kiva räväyttää väreillä!
 

Instead of red lipstick I wore a red shirt to work.
 
I wear a lot of black, it's so versatile and easy. Lately I have tried to add more and more neutral shades to my warderobe to replace black and sometimes I even choose some bright color to brighten up my day.


 
 
 
Perjantai-iltana menimme äidin luo syömään. Viemisiksi joka tilanteeseen sopiva luomu-cava Parés Baltà brut. Note to myself; Olisit ostanut myös kotiin!

(Ei blogiyhteistyö, tämä vain sattuu olemaan hinta/laatusuhteeltaan suosikkicavojani).

On Friday we headed to my mother's for dinner and gave a bottle of organic cava. Note to myself; buy a bottle also for home.



(Not a blog collaboration, I just like this cava).






Ystävät tulivat lauantaina syömään. Jälkkäriksi tein Nigellan reseptillä helppoa ja herkullista jäädykettä. Hyvä tarjottava senkin takia, että jäädykkeet voi tehdä valmiiksi pakkaseen pari päivää aiemmin.

Rentouttavaa sunnuntaita!


On Saturday we had friends over for dinner. For dessert I made "ice cream" with Nigella's recipe. It's very easy to prepare and can be made few days ahead.


Yhden astian ihme / One dish wonder

 


 

Arki-illallisen valmistaminen sujuu näppärästi ja nopeasti yhdellä astialla, lisäksi tarvitaan leikkuulauta sekä veitsi.
 
Leikkasin ensin muutaman perunan ja lohkoiksi laitoin ne vuokaan, lorautin öljyä ja rouhin suolaa sekä pippuria ja sekoitin. Vuoka uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Sillä aikaa muotoilin jauhelihasta pihvit ja kuorin sekä leikkasin punasipulin lohkoiksi. Jauhelihapihveihin en yleensä lisää kuin mausteita, näihinkin sekoitin vain mustapippuria, rosmariinia, paprikajauhetta ja korianterinsiemeniä. Lisäsin ne sipulin kera vuokaan perunoiden päälle ja laitoin uuniin taas 10 minuutiksi. Lopuksi vuokaan päätyivät kirsikkatomaatit vielä viideksi minuutiksi. Ruoka oli valmista alle 30 minuutissa, sen valmistuessa uunissa olin tehnyt myös salaatin ja käynyt suihkussa!
Broilerin rintaleikkeet tai koipipalat valmistuvat myös helposti yhdessä vuoassa perunoiden, sitruunalohkojen ja oliivien kera.
 
 
Weekday dinner preparation goes easily and quickly with one dish, a cutting board and knife.


I cut the first few potatoes into wedges and put them in a baking dish, poured some olive oil, salt and pepper and  tossed the potatoesDish to the oven, 200 degrees for 10 minutes. In the meantime, I shaped minced meat spatties and cut red onion into wedges. Burger patties I usually mae only with spices, no egg or bead crumbs. Here I mixed in only black pepper, rosemary, paprika and coriander seeds. I added the onion pan on top of the potatoes and put in the oven again for 10 minutes. Finally I topped teh dish with cherry tomatoes and baked for another five minutes. The food was ready in less than 30 minutes, in teh meantime I also made salad and took shower!

Chicken breasts or thighs are also easy to make in one dish with potatoes, lemon wedges and olives.


Mehevä meksikolainen riisi / Mexican rice

 
 
 

 
Palataanpa taas vähän vanhempiin kokkailuihin. Syyskuussa tein maalla meksikolaistyyppistä ruokaa. Tomaattisalsaa ja guacamolea olen tehnyt lukemattomat kerrat aiemminkin, quesadillojakin olen paistellut useamman kerran. Reseptit löydät täältä. Tällä kertaa täytin quesadillat juustolla ja paistetuilla kanttarelleilla. Epäilen, että kanttarelleja ei kasva Meksikossa, mutta ateria olikin "saanut inspiraationsa" Meksikosta.

Olen muuten kerran ollut Meksikossa, kaksi kertaa yhden päivän aikana. Ensin menin veneellä Rio Granden yli ja tapasin lainsuojattoman, myöhemmin samana päivänä uin Rio Granden yli (ei se tosin ihan valtaisan Grande ollut juuri siinä kohtaa, mutta joen yli piti uida vielä takaisinkin). Molemmat rajanylitykset Yhdysvalloista olivat tietenkin täysin laittomia... Emme tainneet syödä mitään Meksikon puolella, mutta tequilaa ja olutta tuli maistettua.
 
Meksikolainen riisi oli uusi tuttavuus. Jälleen kerran etsin Pinterestistä reseptejä ja yhdistelin niistä mieleiseni.
 
 
Meksikolainen riisi

3 rkl kasviöljyä
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä, keittämättömänä
1 tl tuoretta murskattua valkosipulia
1/2 tl merisuolaa
1/2 tl rouhittua juustokuminaa
½ tl rouhittua kuminansiementä
1 purkki / 400 g tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
 
Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä.
Lisää riisi ja sekoita varovasti kunnes riisi alkaa kevyesti ruskistua.
Lisää valkosipuli, suola ja kumina ja sekoita riisiä kunnes se on kullan keltaista.
Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja korianteri ja lisää lämpöä.
Anna kiehahtaa, laske lämpötilaa alhaiselle ja peitä kattila kannella.
Anna hautua 20-25 minuuttia. Poista lämmöltä ja pöyhi haarukalla. Lisää korianteri.  4 annosta.

In September, I cooked Mexican type food at my inlaws. Tomato salsa and guacamole I've done countless times before, quesadillojas I also have prepared more than once. Recipes you can find here. This time, I filled quesadillas with cheese and fried chanterelles. I suspect that chanterelles do not grow in Mexico, but I am not a puritan, this dish was just Mexican inspired.


Mexican rice was new to me. Once again, I browsed Pinteres for recipes and combined them to my liking.


Mexican rice 
3 Tbsp. vegetable oil
2,5 dl long grain rice, uncooked
1 tsp. fresh minced garlic
1/2 tsp. sea salt
1/2 tsp. jeera, crushed
½ tsp cumin seeds, crushed
1 can/400 g chopped tomatoes
5 dl chicken broth
3 Tbsp. finely chopped fresh cilantro
 
 
Heat oil in a large saucepan over medium heat.
Add the rice and gently stir until rice begins to lightly brown.
Add the garlic, salt, and cumin and stir the rice til it looks golden.
Add the tomato sauce, chicken broth, and cilantro and turn the heat up to medium high.
Bring the mix to a boil then turn the heat to low and cover the pan with a lid.
Simmer for 20 to 25 minutes. Remove from heat and fluff with a fork. Serves 4.