Rehevän parvekekesän aloitus * Start of a lush summer on my balcony

Kevät alkaa olla sen verran pitkällä, että olen uskaltautunut nostamaan ensimmäiset kukat parvekkeelle. Tänään ajattelin mennä ostamaan lisää kasveja.
 
Rehevät parvekelaatikot ja-ruukut ovat muodostuneet meillä jo vähän tavaramerkiksi, muutama naapurikin kyselee mitä tänä vuonna olen ajatellut parvekkeelle laittaa. Kestävien kesäkukkien lisäksi muutamassa laatikossa on aina myös yrttejä, joita napsin ruoanlaittoon ja salaatteihin miltei päivittäin. Laventelin ainakin aion tänään hankkia, kuten joka vuosi.

Ehkä se ei kuitenkaan ihan tanssi, kuten tässä Plantagenin videossa.

 
 
 
Tanssiminen toteutettiin siimojen, paineilman ja kukkakeppien avulla kasveja vahingoittamatta.
 
Kampanjan alkajaisiksi Plantagen kutsuu myös ottamaan osaa kilpailuun: kuvaa oma videosi tanssivista kasveista ja lataa se uutisvirtaasi Facebookissa aihetunnisteilla #plantagen ja #plantsofmusic, niin olet mukana kilpailemassa 50 euron arvoisesta Plantagen-lahjakortista. Kilpailu on voimassa 31. toukokuuta asti.


 
Yhteistyössä Plantagenin kanssa.







I alredy have some flowers on my balcony, but today I wil go and buy more. At least a lavendel...
 
In collaboration with Plantagen.

Skål! Pirteää porkkanainkiväärimehua * Zesty carrot ginger juice


 
Meillä ei ole mehulinkoa, mutta kaksi lasillista paksua mehua sain aikaan raastamalla neljä porkkanaa, sormenpään kokoisen palan inkivääriä ajamalla ne sileäksi 1½ dl vettä ja sitruunamehutilkan kanssa. Pirteä aamun aloitus!
 
We don't have a juicer, but I made two glasses of thick juice by blending four grated carrots, small pieve of ginger, 1½ dl water and splash of lemon juice. A fresh start for the day!
 
 

Vadelmaveneellä ruokapöytään * A fruity side order

 
 

Tällä kertaa ei matkata vadelmaveneellä Hankoon, vaan ruokapöytään.

Hedelmät ja marjat tuovat silmänruokaa ja väriä lautaselle, niiden makeus & kirpeys komppaavat loistavasti monia ruoka-aineita.

Tässä kasasin Cosmo-salaatin lehteen vesimelonia ja vadelmia, päälle ripottelin unikonsiemeniä. Siippa hihkaisi annoksen nähdessään "Vadelmavene!". Yhdestä pariloidusta entrecote-viipaleesta riitti hyvin kahdelle, lisäksi vielä grillattu vuohenjuustoviipale ja valmista artisokkatahnaa.


Fruits and berries accompany greatly many foods, so I often have them in my salads.

Here I filled a salad leaf wit raspberries and water melon and topped them with poppy seeds. One entrecote beef with grilled goat cheese and artichoce purèe was big enough for two.