Kesäinen katkarapusalaatti * A summery shrimp tail salad

 

 

 
Onpa ihanaa, kun ulkona on tarjennut vihdoin syödä!
 
Kokosin kesäisen salaatin vesimelonista, mangosta, kurkusta, mintusta, korianterista ja valkosipulin kanssa paistetuista jättikatkaravun pyrstöistä. Päälle hieman rouhittuja suolapähkinöitä ja hienoksi raastettua limen kuorta kastiketta jonka sekoitin sweet chili-kastikkeesta, tulisesta Sriracha-kastikkeesta, soijakastikkeesta, seesamiöljystä ja limen mehusta.
 
Salaatin kanssa joimme Barton & Guestier Rosé-viiniä. Raikkaan hedelmäinen viini sopi salaatin aasialaistyyppiseen makumaailmaan loistavasti.
 
Alkoholilain takia joudun poistamaan viiniä koskevat kommentit. Muut kommentit ovat tervetulleita!
 
 
Viini saatu testiin blogin kautta.
 
 
 
Finally it's been so warm that we have been able to eat al fresco.
 
I mixed a summery salad of water melon, mango, cucumber, mint, ,grated lime peel and crushed salted peanuts.Dressing was made of soy sauce, sriracha, sweet chili sauce, sesame oil and lime juice.

With the salad we drank Barton & Guestier Rosé. Fresh, fruity rosé was a great match for oriental flavors of the salad.

DUe to the Finnish alchol laws I have to withdraw all comments of the wine. All other comments are welcome!
 

Wine received for test through blog.
 
 

Aamiaisluksusta * Breakfast luxury

 
 
 



 
 
 
Olen ennenkin hehkuttanut aamiaisia, mutta nyt ovatkin vuorossa kesäloma-aamiaiset; rauhalliset aamut Hesarin parissa, jotain hyvää ja terveellistäkin päivän aloitukseksi (Tosin eräs, anonyymi tottakai, lukijani oli "huolissaan" kuinka syön "mättöä" aamusta iltaan. No, voihan mm. hedelmiä, marjoja, kaurahiutaleita, chiansiemeniä pitää mättönä... syön mielestäni varsin terveellisiä aamiaisia, terveellisenhän ei tarvitse olla rumaa tai maultaan tylsää.)
 
Kivasti tarjoiltuna arkisempikin aamiainen saa uutta nostetta. Jugurtti kristallikulhoon muovipurkin sijaan, koristeeksi syötäviä luonnonkukkia, tuorepuuroon tuoretta minttua tai juuri kypsyneitä metsämansikoita mausteeksi... pieniä juttuja, joilla voi muuttaa tuikitavallisen aamun astetta paremmaksi.


Summer vacation; five week of relaxing long breakfasts with newspaper and tasty & healthy dishes.


An ordinary breakfast gets to a new level when it's served prettily. Yoghurt served in crystal bowl, dishes decorated with edible flowers,  overnight oats seasoned with fresh mint; small things make a difference.

Suklaista aprikoosikakkua ja muuta lomaruokaa * Apricot chocolate cake


 
 
 Kepeät lomaruoat ovat nyt trendikkäitä, niitä on nyt useammassakin uudessa keittokirjassa. Muutama viikko sitten julkaistiin Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Lomaruokaa-kirja.

Kirjailijat kertoivat halunneensa tehdä helposti mukaan otettavan näppärän kokoisen keittokirjan, jota voi kuljettaa vaikka mökille tai jopa ulkomaan vuokrahuvilalle mukaan.
 
Juuri kesälomakauden kynnyksellä ilmestyneestä kirjasta löytyy yksinkertaisia, maukkaita reseptejä, jotka syntyvät vähällä vaivalla.
 
 Kirjasta tulee varmasti testattua muitakin reseptejä kesälomalla, mutta ensimmäisenä testiin pääsi mehevä aprikoosikakku.


Aprikoosikakku

5 pientä kananmunaa
3dl sokeria
5,25 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl kanelia
100g voita sulatettuna
 6 kypsää aprikoosia lohkoina
100 g maitosuklaata rouhittuna



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, Yhdistä muna-sokerivaahto, sulatettu voi ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi joukkoon  aprikoosilohkot ja rouhittu suklaa. Kaada taikinaa voideltuun kakkuvuokaan (veroisuus 1,5 l) ja paista 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku vuoassa, kumoa ja leikkaa sitten viipaleiksi. Tarjoile kakun kanssa kermavaahtoa tai jäätelöä. Viimeistele kaneliripauksella.

Reseptissä kehotettiin ripottelemaan kanelia tarjoillessa kakun päälle, mutta sen sijaan ripottelin kakkupalan päälle laventelia, joka sopii loistavasti aprikoosin kanssa yhteen.
Kakkua tarjosin mascarponen kera.



Easy vacation food cookbooks are now in trend, they are now in focus in several new cookbook.s A few weeks ago Teresa Välimäki's and Johanna Lindholm's cookbook was released.Writers told they had intended to make the book small in size, so it's easy to bring to summer cabins and on holiday destinations.The book published just before the summer vacation period is full of simple, tasty recipes that can be created with minimal effort.


 Also other recipes in t
he book will definitely be tested during summer vacation, but first I tested delicious apricot cake.
 

Apricot cake

 

5 small eggs


3 dl sugar

5.25 dl wheat flour

3 tsp baking powder

1 tsp cinnamon

100g butter, melted

 
6 ripe apricots, cubed


100 g milk chocolate



Beat the eggs and sugar. Mix the dry ingredients together, mix to the egg-sugar foam, melted butter and flour mixture. Mix to a smooth dough. Finally mix in aprciot cubes and crushed chocolate. Pour the dough in a greased cake tin (1.5 l) and bake in 180-degree oven for approx. 40 minutes. Try if it is done with a stick. When the dough no longer sticks to the stick, the cake is baked trough. Cool the cake in the tin, unmold and then cut into slices. Serve the cake with whipped cream or ice cream. Garmish with a pinch of cinnamon.

Instead of cinnamon I sprinkled cake with lavender, which matches apricot beautifully and served caked with mascarpone