Aamiaisella Brooklynnissa * Breakfast in Brooklynn

 
 
 

 

 

 


No nyt varmaan joku lukijoista ajatteli otsikkoa lukiessaan, ettei se Lumo osaa tavata sanaa Brooklyn. Kyseessä on kuitenkin Stockmannin sanaleikki syyskuun Brooklyn-teemaviikoille. Brooklynn-kirjaimet ovat ilmestyneet Helsingin tavaratalon ulko-ovien yläpuolelle jo pari viikkoa sitten tutun Stockan logon sijaan.
 
Kävin viime viikolla aamiaistilaisuudessa kuuntelemassa tavaratalon 3.9. alkavasta kampanjasta ja maistelemassa New Yorkin Brooklynista vaikutteita saanutta aamiaista. Aamiaista tarjoillaan Helsingin Stockan Delissä kampanjan aikana aamuisin jo aamuseitsemästä alkaen.
 
Herkun väki on koonnut lähituottajien sadosta sekä aidoista Amerikan herkuista Brooklynin ruokatoreilta innoituksensa ammentaneita reseptejä. Teema näkyy myös kodin osastolla sekä miestenosastolle rakennettavalla Brooklynn -pop up-osastolla.

Nyt tuli kova ikävä New Yorkiin. Voi Brooklyn, milloin pääsen taas luoksesi? Te onnekkaat, jotka matkustatte kaupunkiin, älkää jättäkö Brooklyniä vain Williamsburgiin. Valtaisan Broolynin helmiä ovat mm. Red Hook, Carrols Garden, Park Slope ja Brooklyn Heights.
 
 

 Now probably someof the readers thought I cannot spell word Brooklyn. However, this is Stockmann's department store's pun for their September Brooklyn themed campaign.

I attended a media breakfast last week to hear about the upcoming campaign and taste the department store's Brooklyn-inspired breakfast.
Oh, how much I miss New York! Brooklyn - when do I get back to you? You lucky ones who are traveling to New York, do not leave Brooklyn just to a visit Williamsburg. Besides Billyburg, huge area of Brooklyn has gems like Red Hook, Carrols Garden, Park Slope and Brooklyn Heights

 

Maalaistunnelmissa | Countryside

 





 
 
 
Pikaterkut maalta. Ihanan lämmintä on ollut vieläkin, ulkona pärjää kesävaatteissa ja rakastamiani vadelmiakin löytyy vielä. Vaikka ei auta mikään; loppukesäähän tässä eletään ja kalenterin mukaan ensi viikolla alkaa syksy. Nautitaan tästä kesäfiiliksestä kuitenkin vielä tänään!
 

A quick hello form countryside. It's been summery snd warm even though we are living the last days of summer. September is around the corner. But hey, let's enjoy the last dys of summer!

5:2-paastopäivän täytetty possunfilee | 5:2 fast day's filled pork loin

 
 


5:2-paasto jatkuu meillä jo kolmatta vuotta. Kaksi kertaa viikossa syömme ainoastaan yhden 500 kcal aterian päivän aikana. Reseptejä ja kertomusta 5:2-paastostamme löytyy täältä.
 
Joskus kesällä Hesarissa oli juttua Soylent-ruoankorvikkeesta. Kehitetty niille, joille syöminen on ajanhukkaa! Kamala ajatus, ruokailu kattauksineen, väreineen, tuoksuineen ja tietysti makuineen on yksi päivän kohokohtia. Myös paastopäivinä haluan tehdä kunnollista, herkullista ruokaa. Vaikka kaloreita on vähemmän, ei ruokailun mielestäni tule olla kevyempinä päivinä huonompi kokemus. kuin "normaaleina" päivinä.
 
Toukokuun brittiläisessä Red-lehdessä oli resepti jota mukaillen tein 5:2-paastopäivän 500 kcal illalliseksi täytettyä possunfileetä. Possuhan on nykyisin varsin vähärasvaista, mutta irrottelin vähäiset rasvat vielä, joita fileessä oli.
 
 
Aprikoosilla täytettyä possunfileetä kahdelle
 
400g possunfileetä
3 vähärasvaista kylmäsavukinkkuviipaletta
2 aprikoosia pieneksi kuutioituna
kourallinen pinaattia, basilikaa tai litulaukkaa
2 rl pinjansiemeniä
paprikajauhetta ja mustapippuria
 
Leikkaa fileeseen pituussuunnassa syvä viilto  ja avaa filee "kuin kirja". Peitä filee kelmulla ja nuiji tai kauli se noin 1cm paksuiseksi levyksi. Leivitä savukinkkuviipaleet fileen päälle, levitä pinaatti tms. Kinkun päälle ja lopuksi ripottele aprikoosikuutiot. Rullaa tiiviisti kuin kääretorttu ja sido paistilangalla. Ripottele käärön päälle pippuria ja paprikajauhetta. Paistaa 180C uunissa n. 40min.
 
Tarjoa salaatin kera. Jos hämmästelitte mitä salaatin päälle on ripoteltu; Lähi-Idän elintarvikkeita myyvistä liikkeistä voi ostaa sumakkia, joka antaa kivan sitruksisen maun salaatteihin ja muihin ruokiin.
 
Itse en lisännyt fileeseen suolaa, sillä kylmäsavukinkku on usein hyvin suolaista. Kinkkuna käytin Lidlin vähärasvaista kylmäsavukinkkua, jossa on n. 20 kcal/siivu.
 

 
In Red magazine I found a pork loin recipe already some months ago. I changed it a bit and prepared pork loin for 5:2 fast day's dinner.


A couple of days ago I did rean an article about Soylent meal substitutes. Developed for those for whom eating is a waste of time! A horrible idea; for me eating is no just fueling up, but to enjoy the colors, scents, table setting and of course the taste.  Als on the fasting days, I want to make a proper, delicious food. While there are less calories, the eating exprience should be otherwise the same, just lighter.
 
 
 
Apricot stuffed pork filled for two

400g pork fillet
 
3 lean cold smoked ham slices
 
2 small diced apricotsa handful of spinach, basil or garlic mustard
 
2 tablespoons pinenuts
 
paprika and black pepper

Cut the fillet lengthwise of a deep incision and open the fillet "like a book". Cover the fillet with cling film and pound out or roll it out to about 1cm thick disk. Spread ham slices onto the fillet, sprinkle with spinach, etc. Add apricot cubes. Roll up tightly like a Swiss roll and tie the roast with string. Sprinkle with  pepper and paprika powder. Bake in 180C oven for approx. 40min.Serve with salad.


Smoked ham is often very salty, so i did not add salt. i used a lean ham cold smoked ham, abt. 20 kcal slice

.