Photoshop-harjoittelut uudella koneella eivät ole lähteneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin. Onnistuin heti alkuun tyhjentämään muistikortin jotenkin mystisesti ja siinä meni 1500 kuvaa. Yhtä'äkkiä kone vain ilmoitti, että kuvia ei löydy. Kokeilin katsoa kortin kuvia kameralla ja vielä seuraavana päivänä työkoneellakin, mutta ei... Kokeilin paria palautusohjelmaakin, turhaan.
Ihan noin suuri vahinko ei onneksi ollut, sillä suurimman osan olin aiemmin kopioinut ulkoiselle muistille ja pilveenkin. Viikonloppuna maalla otetut kuvat hävisivät miltei kaikki, muutama tuli julkaistua maanantain postauksessa, instassa ja Facebookissa ja joitain lähettelin yksityisviesteinäkin. Hyvä muistutus kuitenkin olla huolellinen ja tallentaa kuvat ainakin koneelle ennen editointia.
Tämän bataattikeiton kuvat oli onneksi tallennettu.
Ihan noin suuri vahinko ei onneksi ollut, sillä suurimman osan olin aiemmin kopioinut ulkoiselle muistille ja pilveenkin. Viikonloppuna maalla otetut kuvat hävisivät miltei kaikki, muutama tuli julkaistua maanantain postauksessa, instassa ja Facebookissa ja joitain lähettelin yksityisviesteinäkin. Hyvä muistutus kuitenkin olla huolellinen ja tallentaa kuvat ainakin koneelle ennen editointia.
Tämän bataattikeiton kuvat oli onneksi tallennettu.
Bataattia maistoin ensimmäisen kerran ollessan au pairina Yhdysvaltain Itärannikolla. Ystävystyin tanskalaisen au pairin ja hänen isäntäperheen kanssa´ Vietin jopa joulun tämän perheen kanssa. Pääsin heidän mukaansa myös Philadelphiaan sukuloimaan joulu- ja tapaninpäiväksi. Sukulaisten ruokapöydässä oli bataatti niin uunissa valmistettuna lisäkkeenä kuin bataattipiirakankin muodossa.
Bataattikeittoa tarjosin vuosia sitten myös uudelle poikaystävälle. Kun ilmoitin ryhtyväni keiton tekoon, hän totesi "Älä nyt vaivaudu mihinkään suuritöiseen". Sittemmin poikaystävästä tuli aviomieheni. Nykyisin hän sanoo tulleensa krantuksi muualla syödään ruoan suhteen kun meillä tehdään ruoka miltei aina alusta alkaen.
Suuritöinen tämä keitto ei kuitenkaan ole, aktiivista työaikaa on noin 5 min. Tein edellisenä iltana chiliä uunissa rautapadassa, samaan aikaan toisessa astiassa paahtuivat bataattikuutiot sellaisenaan ilman öljyä tai mausteita
Bataattikeittoa tarjosin vuosia sitten myös uudelle poikaystävälle. Kun ilmoitin ryhtyväni keiton tekoon, hän totesi "Älä nyt vaivaudu mihinkään suuritöiseen". Sittemmin poikaystävästä tuli aviomieheni. Nykyisin hän sanoo tulleensa krantuksi muualla syödään ruoan suhteen kun meillä tehdään ruoka miltei aina alusta alkaen.
Suuritöinen tämä keitto ei kuitenkaan ole, aktiivista työaikaa on noin 5 min. Tein edellisenä iltana chiliä uunissa rautapadassa, samaan aikaan toisessa astiassa paahtuivat bataattikuutiot sellaisenaan ilman öljyä tai mausteita
Seuraavana iltana kuullotin silputun salottisipulin ja valkosipulinkynnen kattilassa, nakkasin paahdetut bataattikuutiot joukkoon, nesteeksi kasvislientä ja mausteeksi suolaa, pippuria ja kuivattua chiliä. Keitto sai hautua vartin, sitten soseutin sen ja tarjosin turkkilaisen jugurtin ja paprika-mantelitahnan kanssa. Nestettä voi lisää oman maun mukaan, me söimme keiton melko paksuna. Pehmeän makuinen keitto sopii hyvin kylmän syysillan lämmittäjäksi.
Sweet potatoes I tasted for the first time when I was an au pair on the US East coast. I became friends with a Danish au pair and her host family. I even spent Christmas with his family.and traveledwith them to their relatives in Philadelphia for Christmas and Boxing Day. At the Christmas dinner table there was all several dishes made of sweet potato.
Sweet potato soup I served years ago to a new boyfriend. When I todl I would make soup, he told I shouldn't make anything complicated. Since then boyfriend has became my husband. Nowadays he tells he has been spoiled with home made food and he is quite critical when eating elsewhere.
ANyhow, this up isn't complicated, active working time is about 5 min. I madethe previous evening chili in an iron pot in the oven, at the same time in another dish I roasted sweet potatos without oil.The next evening I sauteed chopped shallot and garlic in a saucepan, added roasted sweet potato cubess, vegetable stock, salt, pepper and a dried chili. Soup simmered for 15 min, thenI ran it smooth in blender and served with Turkish yoghurt and sweet pepper almond paste. The soft-flavored soup is so tasty and warming for the cold autumn evenings.
Sweet potato soup I served years ago to a new boyfriend. When I todl I would make soup, he told I shouldn't make anything complicated. Since then boyfriend has became my husband. Nowadays he tells he has been spoiled with home made food and he is quite critical when eating elsewhere.
ANyhow, this up isn't complicated, active working time is about 5 min. I madethe previous evening chili in an iron pot in the oven, at the same time in another dish I roasted sweet potatos without oil.The next evening I sauteed chopped shallot and garlic in a saucepan, added roasted sweet potato cubess, vegetable stock, salt, pepper and a dried chili. Soup simmered for 15 min, thenI ran it smooth in blender and served with Turkish yoghurt and sweet pepper almond paste. The soft-flavored soup is so tasty and warming for the cold autumn evenings.