Pray for the world




Rukoillaan ei vain Pariisin, vaan Syyrian, Libanonin, Irakin... koko maailman, rauhan,toivon ja turvallisuuden puolesta. Ei anneta pelolle, vihalle ja pahalle valtaa.

Let's pray not just for Paris, but for Syria, Lebanon, Irak... the whole world, peace, hope and safety. Anger, fear and hate can't win.

Aamun terveellinen aloitus; ananas-minttujuoma | Healthy pineapple and mint drink

Välillä teen tuoreista hedelmistä tai marjoista aamujuomia, kun haluan kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä.

Olen tällä viikolla ollut flunssainen ja tehnyt pari päivää töitä kotoa käsin. Niin vain iski flunssa ja pienoinen silmätulehduskin, vaikka ehdin jo iloita viikkoa aiemmin että flunssakausi olisi kuitattu yhden päivän nuhalla.

Aamun aloitukseksi olen ottanut "terveysjuomaa"; tuoretta ananasta, thaibasilikaa, inkivääriä, sitruunamehua ja vettä.

Raikasta ja virkistävää. Vointikin kohentui niin, että jaksoin taas olla toimistolla.


Once in a while i make juices of seasonal fruits or berries, trying different flavor combinations.

I have been down with a flu this week. No fever, so not really needed a sick leave but worked from home. Hope this will cover my flus this fall/winter.

My "power drink has helped me cope; fresh pineapple, Thai basil, fresh ginger, lemon juice and water.

Fresh and refreshing. Felt much better after two days and could go back in the office on Friday.

Viikon vinkit | Tips for this week

 







 
 
Kappas vaan, tällekin viikolle löytyi vinkkejä!

Viikon paras vinkki on seurata 40+ -blogeja, joukossa on mm. lifestyle-, ruoka-, kosmetiikka -kuin matkabloggaajia, jokainen käsittelee aiheitaan omalla persoonallisella tyylillään.
 
Meistä 36 bloggaajasta noin 20 kokoontui tiki-ravintola Kokomoon viettämään pikkujoulua tällä viikolla. Kaukaisin juhlija oli Jael, joka tuli Tel Avivista! Juteltavaa riitti niin, että muistikortille oli julkaisukelpoisia kuvia tarttunut yhtä lukuun ottamatta vain herkullisista ruoista. Hämärässä valaistuksessa eläväisesti seurusteleva bloggaajat olivat kuvissa joko kaikki silmänräpäyksessä kääntyneet katsomaan poispäin kamerasta tai kuvat olivat muuten vain epätarkkoja.
 
Tiki-ruoka oli minulle ehkä tutumpaa kuin  monille muille "lajikumppaneille", olemmehan  Siipan kanssa pitäneet tiki-juhliakin kotona muutamana talvena ja käyneet tiki-ravintoloissa monella matkalla. Maailman ensimmäinen tiki-ravintola Don the Beachcomber avautui Yhdysvalloissa jo vuonna 1934 ja niiden suosio kasvoi toisen maailmansodan jälkeen, kun Tyynellämerellä palvelleet sotilaat verestivät muistojaan ja ruokkivat eksotiikan kaipuutaan tiki-ravintoloissa.  
 
Havaijilaisen ja polynesialaisen tiki-ruoan, jossa voi olla myös aasialaisia vivahteita, ennustetaan muuten nousevan yhdeksi ruokatrendiksi ensi vuonna.

Saimme alkuun lajitelman muutamasta ravintolan suositusta alkuruoasta ja sen jälkeen valita listalta haluamiamme ruokia ja juomia. Join alkuun Dark & Stormy-cocktailin, mutta Tiian alkoholiton kiivihedelmäpohjainen mocktail näytti niin hyvältä, että join Hula Tiger-ravunpyrstösalaattini kanssa sellaisen. Cocktaileissa ja alkoholittomissa moctaileissa käytetetään tuoreista hedelmistä valmistettuja pureita ja mehuja, ilman lisättyä sokeria. Salaattini lisäksi napsin vähän seuralaisten rapsakoita bataattiranskalaisia ja siivun mehevää flank steakia. Illallisen viimeisteli Key lime pie. Täyttävä ja herkullinen illallinen.

Kiitokset Helille illan järjestelystä!

Illallisen Kokomossa järjesti 40+ -blogit.

 

The best tip of the week is to follow me and my blogger colleages (although I believe I'm the only one writing also in English) at 40+ -blogit.

40+ blogit invited us bloggers to pre Christmas party at Kokomo Tiki restaurant in Helsinki. Very trendy as Hawaiian food is estimated to be one of the big trends next year!




Viikon makein vinkki on Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit lauantaina klo 10-18  ja sunnuntaina klo 11-17 Katajanokan Wanhassa Satamassa Helsingissä.

 Tapahtuman tarkoituksena on olla kaikkien lakritsin ja salmiakin ystävien, valmistajien ja jälleenmyyjien kohtauspaikka. Festivaalien kävijöillä on mahdollisuus osallistua maistiaisiin, workshopeihin ja kilpailuihin sekä löytää uusia herkullisia lakritsisuosikkeja ja makupareja.


If you're into the Nordic specialities of salmiak and liquorice (ok, liquorice is produced also in other countires, but the Nordic brands are the best), then Liquuorice & Salmic festival this weekend at Wanha Satama in Helsinki is for you.





Viikon lehtivinkki ovat laadukkaasti toimitetut asiakaslehdet. Perinteisten aikakauslehtien kärsiessä,laadukkaasti ja aikakauslehtimäisesti laadittujen yrityslehtien julkaisu on jopa hieman yllättävästi nousussa ympäri maailman. Olen itsekin huomioinut viime aikoina muutaman yrityksen panostaneen markkinoinnissaan paperille painettuihin laadukkaisiin lehtiin,  joihin voi kunnolla paneutua pikaisen mainoslehdykän selailun sijaan. Jopa postimyyntiluetteloihin on tullut muotilehtimäisiä piirteitä artikkeleineen ja henkilöhaastatteluineen.

Uusin tällainen on Lidlin Liedellä-ilmaislehti. Uutuuslehti keskittyy ruokaan ja tulee ilmestymään neljännesvuosittain. Ensimmäisessä numerossa on mm. Meri-Tuuli Lindströmin ohjeilla tehtyjä ruokia, joita hän maistatti Liedellä-lehden lanseerausaamiaisella.

Magazine tip of the week are free Quality "glossy magazines" many companies publish nowadays. Lidl's food magazine is the latest addition.




Viikon luontovinkki on bongailla marraskuussa nupullaan olevia kukkia. Pelargoniat työpaikkani sisäpihalla ovat edelleen kukassa ja Espallakin ruusut edelleen kukkivat.


Nature tip of the week is to look for flower buds in November. In Helsinki roses are still blooming in the middle of the city.