Viikon valopilkut | Recent highlights



Lieneekö viime päivien takatalvi, joka meidät sai toimimaan, mutta nyt repäistiin ja tilattiin talvikevätlomaliput. Hongkongiin pääsee 300 eurolla! Saman verran olen maksanut Euroopan lipuistakin. 4* hotellikin hyvältä paikalta löytyi 60 eurolla/yö. Miinuspuolena ovat pitkät lennot Istanbulin kautta. Minähän olen vähän ahtaanpaikankauhuinen pitkillä lennoilla, etenkin jos edellä istuva kaataa penkkinsä syliini. Olen muutaman kerran mannerten välisellä lennolla jopa ajatellut, etten enää ikinä halua pitkille lennoille, jollen pääse exit-paikalle tai upgreidatuksi bisnekseen, niillä paikoilla kun ei ahdistusta ole tullut. Nyt kuitenkin uhmaan ahtaanpaikan kauhuani ihan tavallisilla istumapaikoilla, tuo hinta oli niin vastustamaton!


When weather turned suddendly colder again in Helsinki, we booked Super cheap tickets to Hong Kong! Can't wait!


Tiistaina olin aamulla aika väsähtänyt, en saanut ilmeisesti matkakuumeelta oikein nukuttua. Juoksin talon kulmalle, mutta vauhti hidastui kun näin bussin olevan jo vilkku päällä pysäkillä. Kuski ajoi pikkuisen eteenpäin minua kohden ja viittilöi tulemaan bussiin. "Kiitos, olet kyllä ihana!" huudahdin päästessäni bussiin. Osa matkustajista tuijotti hämmentyneenä, mutta kyllä siinä oli kiitoksen aihetta, nämä ovat juuri niitä arjen pieniä tekoja, joilla jokapäiväistä elämää saadaan teko kerrallaan hieman paremmaksi.

Työpaikan kulmalla kurvasin vielä Milttonin showroomille hakemaan ilmaisen annoksen Ben & Jerry's-jäätelöä, jota ohikulkijat saivat käydä hakemassa julkaisemalla kuvan instassa. Aamu alkoi siis makeissa merkeissä.


My Tuesday was saved by the bus driver, who saw me running, still far aways form bus stop and instead ot taking off, he drove a bit closer signed me to jump in. A small gesture, but it made my day!

Close to my office there was a free pop up ice cream parlour sponsored by ice cream factory. Couldn't resist!



 


Keskiviikkona juhlittiin Krog Madamen keittiömestain Jose Youssefin Josen meze-kirjan julkkareita. Ihania libanonilaisia mezejä -kirjan ohjeilla, totta kai-, taiten tehtyjä cocktaileja ja hauskaa seuraa talon täydeltä! Jutut polveilivat ruoan ja matkailun kieppeillä koko illan.

On Wednesday night I and Husband attended a cookbook launch party. A great night wiht delicious Lebanese meze, hand crafted cocktails and lots of fun people.



 Kävin tällä viikolla myös Sugarilla tutustumassa Suomen markkinoille juuri lanseerattuihin italialaisiin Aloedermalin tuotteisiin*. Muistelen näitä nähneenikin Pariisissa lempparipharmaciessani.

Suomessa luontaistuoteliikkeissä myytävät allergisoimattomat, parabeeneista ja muista haitallisista aineista vapaat sekä ympäristöystävälliset tuotteet sopivat erityisen hyvin erilaisista allergioista kärsiville mutta luonnollisista raaka-aineista valmistetut tuotteet sopivat hyvin tietysti kaikille. Kemikaalikuormitusta kun tulee nykyisin aivan joka puolelta, eikä sitä pitäisi ihan ehdoin tahdoin lisätä.

Cream body fluid emulsio hoitaa, kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vähentää  pintaverenkiertoon ja pinnallisiin hiusverisuoniin liittyvää punoitusta, tuote sopii hyvin myös kasvojen iholle. Tonic cleansing milk on puhdistusaineen ja kasvoveden yhdistelmä , joka puhdistaa meikit ja epäpuhtaudet hellävaraisesti, myös silmämeikit. Nämä tuotteet ainakin nappaan tulevalle matkalle mukaan. Matkoille pyrin aina ottamaan monitoimituotteita välttääkseni lukuisien pullojen pakkaamista.

Tilaisuudessa oli myös puhumassa arjen kemikalisoitumisesta sisäilma-asiantuntija arkkitehti Maria Nordin. Tunsin itseni jälleen onnekkaaksi, kun en allergioista ja yliherkkyyksistä kärsi kuunnellessani mm. niin tuoksuherkästä teinistä, ettei edes ruoka saa tuoksua miltään tai tulee pahoja oireita!



I attended a media event around launching Italian Aloedermal products* in the Finnish market. Non allergenic, paraben free and enivroment friendly products are especially good for allergic peopple but of course suitable for all of us.

*tuote saatu blogin kautta testiin
*received for test trough post








Torstaina kurvasin illansuussa messukeskukseen ruoka-alan Gastro-messuille. Päämäärän oli kokeilla rikastettua todellisuutta, siitä lisää myöhemmin. Ehdin myös parin muun ruokabloggaajan kanssa syödä HK Scanin osastolla.
On Thursday evening I attended shortly Gastro fair in order to test augmented reality. More about that later on. I also tested some amazing dishes at KH Scan stand.














Eilen kävimme nelkytplusblogilaisten kanssa Pinkit Korkokengät-Maijun ja Hellapoliisi-Katin uuden Supersmoothiet- Mangosta mustikkaan kirjaan tutustumassa. Iltapäivä meni vauhdilla hyvässä seurassa ja ihanien ruokien parissa. Kirjasta lisää myöhemmin. Illalla menimme vielä tupareihin.

Juhlateema jatkuu tänäänkin, iltapäivällä juhlimme kymmenvuotiasta.



Mitä kivaa teidän viikkoonne on kuulunut?

Yesterday I went to hear about a new smoothie book, taste some of the recipes from the book and other delicasies. In the evening we attended a housewarming party and today we will celebrate a then year old. It's been a party kind of week!







Juuston parhaat kaverit; rosmariinikeksit ja viikunahillo | Rosemary bisquits and fig compote for cheese
















Menimme viime viikonloppuna ystävämme luo maistelemaan juustoja ja viiniä. Tein illan suussa juuri ennen lähtöä tuliaisiksi rosmariinikeksejä ja viikunahilloa. Hillopurkki oli vielä lämmin ojentaessani sen isännällemme. Parhaimmillaan hillo on kun maut ovat tasaantuneet, mutta hyvää se oli näinkin.

Kuvan laatu ei ole ihan paras, mutta valoa oli vielä sen verran, että korkeilla ISO-arvoilla pysyin kuvaamaan puoli seitsemän aikaan illalla ilman lisävaloa ikkunalaudalla. Niin se päivä vaan pitenee. Salamaa en edes omista, mieluummin olen kuvaamatta kuin otan salamalla valaistuja kuvia, kuvausvalon käyttäminenkin on mielestäni vähän ärsyttävää, kuvasta ei koskaan tule oikein täysin minua miellyttävää. Ensi viikonloppuna siirrytään kesäaikaan ja päivä pitenee muutenkin harppauksittain. Silloin pääsee myöhempäänkin kuvaamaan luonnonvalossa.


Rosmariinikeksien ohjeen nappasin Omenaminttu-blogista, hillon keittelin muistini mukaan.

Rosmariinikeksit

100 g voita
1 ½ dl ruisjauhoja

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

2–3 rkl kylmää vettä

(pinnalle suolahiutaleita)



Kuutioi kylmä voi kulhoon.

Lisää jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini. Sekoita taikina murumaiseksi.

Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi.

Painele muotilla taikinasta ympyröitä tai muita kuvioita. Siirrä pellille leivinpaperin päälle, pistele ja ripottele halutessasi pinnalle suolahiutaleita. Paista uunin keski- tai ylätasossa noin 10 minuuttia.



Viikunahilloke

200 g kuivattuja pehmeitä viikunoita
4 dl vettä
2 tähtianista
5 rl hillosokeria

Poista viikunoista kova kärki. Silppua viikunat esim.  ja pane kattilaan yhdessä veden ja tähtianisten kanssa. Anna kiehua tasaisesti poreillen ja kannella peitettynä 15 minuuttia. Soseuta hilloke.

Sekoita hillosokeri joukkoon. Jatka keittämistä ilman kantta ja sekoitellen 10 minuuttia.

Jäähdytä vartti, poista mauste, purkita hilloke puhtaaseen kuumennettuun purkkiini ja siirrä purkit jääkaappiin.



Last weekend we were invited ex tempore for cheese and wine at a friend's new home. I quickly baked rosemary bisquits and cooked fig compote to be served with the cheese.


Rosemary bisquits


100 g butter

1 ½ dl rye flour

1 ½ dl flour

1 teaspoon baking powder

3/4 tsp salt

2 teaspoons finely chopped fresh rosemary

2-3 tbsp cold water

(Salt flakes)







Dice the cold butter in a bowl.


Add  flour, baking powder, salt and rosemary. Mix the dough into crumbs.


Add cold water and mix into a dough. Stir as little as possible.


Heat the oven to 200 degrees.


Pour the mixture into a floured surface. Sprinkle the surface with flour and roll out into a thin sheet.


Press mold the dough into circles. Move to baking paper covered baking sheet on , poke the surface (and sprinkle with salt flakes). Bake in the middle or upper level for about 10 minutes.






Fig compote

200 g dried soft figs

4 cups of water

2 star anises

5 tablespoons jam sugar


Remove the the hard tips of figs. Chop the figs and place the saucepan along with the water and star anises. Let boil for under a lid for 15 minutes. Puree the compote.


Mix in the jam sugar. Continue to cook, uncovered, and stirring regularly for 10 minutes.

Let the compote cool, remove the star anises, por compote in clean jars and store in  refrigerator.




Ankanrintaa ja veriappelsiinisalaattia | Duck breast with blood orange salad







Nyt alkaa olla aika miettiä pääsiäisaterioita.

Ankanrinta on yksi vaihtoehto pääsiäispöytään lampaan sijaan. Sitä löytyy nykyisin paitsi isommista marketeista ja erikoisliikkeistä, jopa Lidlin pakastealtaasta. Perunat voi korvata tai niiden lisäksi voi tarjota raikasta veriappelsiinisalaattia.


Ankanrinnan kanssa maistuu hilloisen täyteläinen ja mausteinen Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot*








Ankanrinta (kahdelle)


Leikkaa ankanrinnan nahkapuolelle ruutumaiset viillot, varo leikkaamasta lihaa. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Anna lämmön nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia. Säästä paistinliemi.


Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista ankanrintoja 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä vaaleanpunertaviksi. Ota paketti uunista ja anna fileiden levätä foliossa noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Mausta suolalla ja pippurilla.


Lisää paistinliemeen yhden veriappelsiinin mehu, kiehauta kunnes neste on hieman paksuuntunut. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla, tarjoa ankanrinnan kera.





Veriappelsiinisalaatti

2 veriappelsiinia
1 pieni punasipuli
½ dl granaattiomenan siemeniä
kourallinen siemensekoitusta



Paahda siemensekoitusta kuivalla pannulla muutama minuutti, anna jäähtyä. Kuori ja viipaloi kaksi veriappelsiinia, silppua punasipuli. Kokoa salaatti appelsiiniviipaleista, granaattiomenan siemenistä, punasipulista ja siemensekoituksesta.




Duck breast is an alternative for Easter lamb. Today it can be found not only in the bigger supermarkets and specialist stores, but also in many super markets.
With the duck I served full-bodied and spicy with plum & berry notes Hardys Crest Cabernet Shiraz Merlot *


Duck breast (for two)

Cut the duck breast skin with the grid-like incisions, be careful not to cut the meat. Place the breast fillets on a cold frying pan skin side down. Let the heat rise and duck breasts to fry in their own fat on both sides for about 3 minutes. Save the meat juice & excess fat.

Season the fillets with salt and pepper and wrap them in foil. Fry the duck breasts in a 200-degree oven for approx. 10 minutes so that they remain pinkish inside. Take the package from the oven and let the fillets to rest in foil for about 10 minutes before cutting. Season with salt and pepper. Instead or with roasted potatos you can serve a fresh blood orange salad.

Squeeze juices of one blood orange, bring to a boil with the saved meat juices until the liquid is slightly thickened. Season lightly with salt and pepper, serve with duck breast.

Blood Orange Salad
2 blood oranges


1 small red onion

½ dl pomegranate seeds

a handful of seed mix

Toast the seeds in a dry pan stirring for a few minutes, allow to cool. Peel and slice two blood oranges,  chop the red onion. Assemble the salad of orange slices, pomegranate seeds, red onion and seed mixture.





*viini saatu testiin maahantuojalta/alkoholilakien takia joudun poistamaan alkoholia koskevat kommentit
*wine received for test from importer