Aurinkoinen puutarhajuhla | A sunny garden party


Saamme vuosittain kutsun kesäisiin puutarhajuhliin ja jos vain olemme maisemissa, vastaamme kutsuun myönteisesti.




















 
 
 
Isännän ollessa paistinkääntäjä ja emäntä muusikko, on onnistuneiden juhlien resepti valmis. Lisäksi tarvitaan vielä kaunis kesäpäivä, jollainen parahiksi osuikin lauantaiksi.
 
Kävimme muutamia mielenkiintoisia ja epätavallisia keskusteluja; maailmantähtien projekteissa mukana olleen tarinoissa vilahtelivat mm. Ewan McGregor (lahjakas moniosaaja) ja George Clooney, josta naiset tietysti halusivat kuulla kaiken (todella laiha luonnossa, eikö Amal anna hänen syödä?) ja kuinka Harrison Fordin lento-onnettomuus vaikutti kertojan auton ostoon... Se kuuluisa six degrees of separation näihin maailmantähtiin kutistui yhteen välilenkkiin!
 
Sitten taas syötiin ulkokeittiössä valmistuneita herkkuja ja keskusteltiin pitkällisesti ruoasta. Kymmenen tuntia vilahti hetkessä, mutta lopulta päätimme suunnata kotiin juhlien ollessa vielä hauskimmillaan.
 
 
We are yearly invited to a garden party hosted by a rotisseur and a musician. Just add a beautiful summer day and a recipe for a great summer party is ready. Ten hours flew by really fast.
 
 
 


 

Tuttu, aina erilainen tuorepuuro | The same but always different breakfast




















Muistatteko hurahtamistani tuorepuuroihin? Blogissa niitä ei ole vähään aikaan näkynytkään, mutta Insta-tiliäni seuraavat eivät ole voineet välttyä tuorepuuroilulta. Teen tuorepuuroa aamiaiseksi neljä-viisi kertaa viikossa. Aamu lähtee hyvin käyntiin terveellisellä, kuitupitoisella raakapuurolla. Kun annosta hieman somistaa, tulee päivästä vähän parempi. Näin lomalla puurojen(kin) parissa voi näperrellä kauemminkin, mutta myös arkena koristelen vaikka noilla kaurakuitusydämillä ja parilla terälehdellä.
 

Perusohjeessani on nykyisin kaurahiutaleita, välillä myös osaksi ruishiutaleita, lusikallinen kuitulisää, chiansiemeniä, banaania ja nesteeksi vettä sen verran, että koostumus on oman maun mukainen, itse pidän löysähköstä puurosta. Hiutaleet ja chiansiemenet imaisevat hyvin vettä, mutta jos puuro on liian tukevan oloista ottaessani sen jääkaapista aamulla, siihen voi hyvin lisätä vielä vettä ja sekoittaa hyvin. Puuroon laitan mauksi mm. mantelivoita, yrttejä, marjoja, hedelmiä tai sokeroimatonta kaakaojauhetta... maku vaihtelee päivittäin. Saatan lisätä myös  ripauksen vuoden terveellisintä trendimaustetta
kurkumaa, kanelia tai kardemummaa. Surautan puuron tehosekoittimella illalla jääkaappiin odottamaan aamiaisaikaa.

Puuron päälle ripautan itse tehtyä granolaa, hedelmiä, marjoja, paahdettuja kookoshiutaleita tai seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, pähkinöitä, siemeniä, kuitusydämiä, minttua... ja näin kesällä tietysti syötäviä kukkia ja villiyrttejä. Mahdollisuudet ovat loputtomat eikä yksikään puuro ole samanlainen!

Pidätkö tuorepuuroista, oletko perinteisten lämpimien puurojen kannattaja vai ovatko puurot jopa kauhistus?


Do you remember my fondness of overnight oats? They have not been  in blog for some time, but  Instagram followers have not been able to avoid  my fresh porridges! I make overnight oats for breakfast four to five times a week. A healthy, fiber-rich raw porrige gives a good start for a day.


With decorated overnight oats the day will have a better start. On vacation I can even spend a bit more time for decoration, but even on busy work day mornings I add at least a handfull of heart shaped oat hearts and some herbs for garnishing.

In my current basic recipe there are oat flakes, often also rye flakes, a spoonful of oat fibers, chia seeds, a banana, and water to the extent that the composition is according to own taste, I prefer a semi-rigid porridge. Flakes and chia seeds intake well water. If the porridge is too thick, you can still add water in the morning.

I add in the porridge for flavor almond butter, herbs, berries, fruits or sugar free cocoa powder ... Taste varies on a daily basis. I might also add a pinch of turmeric, cinnamon or cardamom. I blend porridge in the evening in a blender and refrigerate until breakfast time.
On top of porridge I sprinkle  home-made granola, fruit, berries, roasted grated coconut or sesame seeds, poppy seeds, nuts, seeds, fiber cores, mint ... and  in the summer, of course, edible flowers and wild herbs. The possibilities are endless and none of the porrdges is  the same!








Barcelonan tapassuosikit | Barcelona tapas dinners

Viime kesän Barcelonan-reissun tapas -postaus löysin vuoden jälkeen luonnoksista. Monelle kesälomalaiselle postaus on nyt ajankohtainen, onhan Barcelona suosittu lomakohde.
















Ramblan tapaspaikat ovat kalliita, mutta kun pääkaduilta astuu muutaman korttelin syrjemmälle, hinnatkin muuttuvat mukavammiksi. Herkullisia tapaksia ja kelpo cavaa sain monista paikoista yhdellä tai kahdella eurolla. Useimpina iltoina kuittasimme illallisen tapaksilla. Kahdellakympillä sai vatsansa täyteen ja vielä riittävästi juotavaakin. Varsinkin kadut, joissa oli monta tapaspaikkaa vierekkäin olivat mielestämme hauskoja. Poble Secin  Carrer de Blailla oli ja sen sivukaduilla oli lukemattomia kivoja tapaspaikkoja. Oli mukava kulkea paikasta toiseen makupaloja maistellen.

Monissa kauppahalleissa on myös hyviä tapasbaareja ja monet ravintolat, jotka eivät ole varsinaisia tapasravintoloita, tarjoavat myös pikkuannoksia juomien kyytipojaksi.


It's fun to replace a sit down dinner with tapas in Barcelona. Just move away from Rambla and you easily can find tasty tapeas and a copa of cava for an euro or two. Our favorite tapas bar street was Carrer de Blai in Poble Sec.