Pääsiäisateria on usein aika raskas,
lammaspaistin jälkeen
jälkiruoaksi tekee mieli jotain raikkaan kirpeää. Limejuustokakku on raikkaan kepeän makuinen päätös pääsiäisaterialle.
Nyt kun pääsiäistä vietetään pienemmällä joukolla, reseptin voi puolittaa jos kotoa löytyy pienempi vuoka. Kakku säilyy myös hyvin useamman päivän, joten siitä voi riittää useamman päivän jälkiruoaksi.
Limejuustokakku
Pohja
5 dl riisimuroja
50 g maitosuklaata
Paloittele ja sulata suklaa. Sekoita sula suklaa murojen joukkoon. Voit murskata murot tai antaa niiden olla kokonaisina. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä riisisuklaaseos ohuelti vuoan pohjalle. Nosta vuoka täytteen tekemisen ajaksi jääkaappiin.
Täyte
5 liivatetta
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori
2 1/2 limen puristettu mehu
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa vispikerma. Yhdistä muna- ja kermavaahdot, taittele lastalla joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja limen kuori.
Kuumenna limen mehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte muropohjan päälle, tasoita täyte lastalla ja kopauttamalla vuokaa kevyesti pöytää vasten. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Koristele suklaamakeisilla.
Mitä aiot tarjota pääsiäisen pyhinä jälkiruoaksi?