Sokeriton inkiväärihilloke

Rakastan inkiväärin makua. Tiia mainitsi blogissa muutama viikko sitten jotain inkiväärihillosta, heti tuli himo inkiväärihilloon.

Ajattelin ensin ostaa hilloa, mutta halusin oikein kunnolla makua. Inkiväärihillojen reseptissä on yleensä 1-2 lusikallista inkivääriä. Eihän se riitä mihinkään! Teinkin kunnolla inkivääristä hilloketta. Sokeritonta inkiväärihilloketta varten ostin puoli kiloa inkivääriä ja keitin inkivääriä päärynän ja taateleiden kanssa. Sokeria reseptissä ei siis ole, mutta taatelit ovat hyvin makeita. Olen välillä käyttänyt ainakin Ruohonjuuressa myytäää "taatelisokeria"  eli kuivattua, hienoksi hienonnettua taatelia leivonnassa sokerin sijaan.

Muistelin syöneeni pari vuotta sitten lontoolaisessa 26 Grains-kahvilassa herkullista leipää, jossa oli ricottaa, päärynää ja jotain hilloa. Muistikuvastani inspiroituneena tein viikonloppuaaamiselle päärynä-ricottaleipä, joihin laitoin reilusti inkiväärihilloketta.

Kuorimisvinkki; inkivääri kannattaa kuoria lusikan reunalla, kuori lähtee helposti eikä syötävää osaa mene hukkaan.


Taatelihilloke

Taatelihilloke

Taatelihilloke

Aaimiaisleivät taatelihillolla





Inkiväärihilloke

500 g kuorittua tuoretta inkivääriä

2 päärnää kuorittuna

6 dl vettä

400 g pehmeitä taateleita pilkottuna

lasipurkkeja ja kansia (hilloa tulee n. 7-8 dl)

 

Kuori inkiväärit lusikan reunalla ja raasta isoreikäisellä raastimella. Kuutioi päärynät pieiniksi kuutioiksi.

Laita sekä raaste suurehkoon kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että inkivääriraaste ja päärynäkuutiot peittyvät. Kiehauta ensin kovalla lämmöllä ja laske sen jälkeen lämpöä niin, että massa jää kiehumaan hiljalleen. Laita kansi päälle ja keittele inkiväärimassaa noin tunti.

Lisää pilkotut taatelit ja keitä vielä noin puoli tuntia. Soseuta hilloke sauvasekottimela. Inkivääri on "kuituista", hilloke jää melko paksuksi.

Pese hillopurkit huolellisesti astianpesuaineella. Huuhtele purkit ja valuta. Kuumenna lasipurkkeja 125-asteisessa uunissa vähintään 15 minuuttia. Kiehauta kannet ja tiivisteet.

Kaada kuuma hillo kuumiin purkkeihin ja sulje kannet heti. Säilytä jääkaapissa, nauti tuorepuuron ja paahtoleivän kanssa.



Pidätkö sinä inkiväärin kirpakasta mausta?


Viisi viikon varrelta

Tällä viikolla päivä on pidentynyt Helsingissä 36 minuuttia, aivan mahtavaa! Nyt alkaa huomaamaan kuinka aamut ja alkuillatkin ovat valoisia. 


Auringonlasku





Auringonlasku

Auringonlasku

Jäälinna

Jäälinna lauttasaaei




Läheiselle Kasinonrannalle on tänä talvena rakennettu jo kaksi kertaa jäälinna. Ensimmäinen ehti jo sulaa, mutta nyt rantaan on taas tuotu maitopurkeissa jäädytettyjä, mehuilla, spirulinalla ja kurkumalla sekä muilla luonnonväreillä värjättyjä jääharkkoja linnan rakennusaineiksi.

Rannan auringonlaskut ovat usein huikaisevia, nyt nähtiin vielä haloilmiötäkin. Jään vahvuuden vaihdellessa jäälle ei kannata kuitenkaan lähteä liian pitkälle, kauhulla katselin kuinka kulkijoita oli jopa satojen metrien päässä rannasta. 


Lavera kosmetiikka


Lumo Lifestyle










Tuotteet saatu Lavera

Olen selvästi oikepuolinen; olen oikeakätinen, astun oikealla jalalla ensin, puren enemmän oikealla,  silmälääkärikin totesi oikean silmän olevan "johtava" (vaikka mielenkiintoisesti kuulemma lennosta vaihtelen vuorotellen eri silmillä katsomista piilokarsastuksen takia ja se sujuukin kuulemma todella näppärästi - niin näppärästi, etten sitä itse huomaa kuin ihan joissain tilanteissa). Oikea silmän ripsetkin taipuvat helpommin, vasemman jäävät yleensä usein sojottamaan suorina, vaikka taivutan nekin aina japanista hankkimani, kulttimainetta nauttivan Shu Uemuran ripsitaivuttimella. Ripsien taivutus kuuluu aina meikkausrituaaliini, käännetyt ripset avaavat katsetta selvästi ja sitähän nostoa etenkin me keski-ikäiset kaipaamme.

Saksalainen Lavera-luonnonkosmetiikkasarja on yksi luonnonkosmetiikan pioneereista jota on myyty Suomessa jo 12 vuoden ajan. Sarjaan kuuluu kattavasti hoitotuotteita, mutta myös värikosmetiikkaa. 

Laveran ripsiseerumia olen käyttänyt vasta joitain päiviä, mutta jo ensikokeilulla huomasin myös vasemman silmän suorien ripsien taipuvan helpommin kun levitin ripsiseerumia ja annoin sen hetken imeytyä ennen taivutusta. Pidempiaikaisella käytöllä ripsistä tulee varmasti joustavammat. Volyymimaskara viimeistelee ripset ja luonnollisen sävyinen harmahtavan ruskea kulmaväri kulmat, nekin kaipaavat aina vähän väriä. 

Kuva paljastaa armotta myös kampaajakäynnin tarpeellisuuden, juurikasvu on melkoinen. Täytyykin varata aika pikimmiten. 



Lumileikit

Lumileikit


Eilen kovimmat pakkaset olivat lauhtuneet ja viihdyimme ulkona kuvaten ja reippaillen. Onni on mies, jolle on helppo selittää mitä kuvakokoa ja millaista fiilistä  haluaa kuviin. 

Listerine ginger & Lime


Tuote saatu testiin Listerine


Alkoholiton Listerine Fresh Ginger Lime Milder Taste-suuvesi sisältää luontaista inkivääri- ja limeuutetta. Suuvesi vähentää plakkia aiheuttavia bakteereja, puhdistaa hampaiden pinnat ja raikastaa hengitystä. Fluori vahvistaa hammaskiillettä ja ehkäisee reikiintymistä. Minulla on ollut melkoinen kierre hampaiden kanssa viime vuosina, kun kahden hampaan kanssa tuli täysin yllättäviä ongelmia vain muutama kuukausi edellisen hammastarkastuksen jälkeen. Olen aina hoitanut hampaitani hyvin, mutta nyt olen entistäkin perusteellisempi harjauksessa, lankauksessa ja suuvedellä kurlaamisessa. 

Tämän suuveden maku on kivan raikas, mutta ilman sitä joidenkin hammasvesien vähän liiankin reipasta makua. 

Inkiväärihilloke



Rakastan muutenkin inkiväärin makua. Kun inkiväärihillojen reseptissä on yleensä 1-2 lusikallista inkivääriä. Eihän se riitä mihinkään! Tein pari päivää sitten sokeritonta inkiväärihilloketta, jota varten ostin puoli kiloa inkivääriä. Resepti tulossa blogiin pian. Maistui herkulliselta päärynä-ricottaleivällä. 

Oletko huomannut "puolisuutta" itsessäsi kätisyyden lisäksi, iloisetko pitenevistä päivistä ja pidätkö inkivääristä? 

Iloa ja valoa tulevaan viikkoon! 




Suolainen tomaatti-panna cotta

Tammikuu meni nopeasti ja helmikuu pitenevine päivineen tuntuu hujahtavan ohi vielä nopeammin. Pian on jo ystävänpäivä.  


Helmikuun juhlapäivät tuntuvat tänä vuonna tärkeämmiltä kuin ennen. Pienikin juhlahetki kotona tuo nostetta arjen keskelle.


Ihana ystävänpäivän alkuruoka on tomaatti-panna cotta. Raikas alkuruoka sille rakkaimmalle syntyy helposti. Jos haluat tehdä vaikutuksen, aseta lasit vaikka munakennoon hieman kallelleen kun tomaatti-panna cotta jäähtyy ja asettuu. Näyttävä vino esiinpano antaa vaikutelman vaikeamminkin valmistettavasta gourmetannoksesta. Annos ei ole pelkkää ulkonäköä, tuoreen tomaatin raikas maku ihastuttaa uudessa modossaan.


Tomaatti-panna cotta

Tomaatti-panna cotta








Suolainen tomaatti-panna cotta

1,5 liivatearkkia

2 dl kermaa

0,5 dl paseerattua tuoretta tomaattia

suolaa ja pippuria

raastettua parmesaania

Kirsikkatomaatteja

Syötäviä kukkia

Basilikaa

Balsamietikkaa


 Tee itse pesto tai käytä kaupan pestoa. Lusikoi ruokalusikallinen pestoa tarjoilulasien pohjalle.

Kalttaa tomaatit; tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi – nosta vedestä suoraan kylmään veteen viilentymään kun kuori alkaa irrota. Tomaattien viilennyttyä kuori irtoaa tomaatista helposti. Poista siemenet kuutioi tomaatti. Soseuta sauvasekottimella tai puserra siivilän läpi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita liivatearkit pehmenemään kylmään veteen.

Keitä kattilassa 1 dl kermasta.

Sekoita pehmentyneet liivatteet keitettyyn kermaan. Sekoita kevyesti ja lisää sitten loppu kerma.

Lisää tomaattisose kerma-liivateseokseen. Sekoita hyvin ja kaada seos laseihin.

Anna jäähtyä jääkaapissa tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kirsikkatomaatti kuutioilla, parmesanilla, basilikanlehdillä  ja syötävillä kukilla, pirskottele balsamietikalla.