Posset on helppo ja kaikílle maistuva sitruksinen jälkkäri. Sen voiva tehdä sitruunasta tai mistä tahansa sitrushedelmästä. Tällä kertaa maustoin possetin laventelilla.
Sitruuna-laventeliposset
Viisi viikon varrelta
Sisältää saatu tuotteita*
Kevät, mikä ihana aika! Ilmassa on odotusta, mutta odotus saa myös täyttymyksen päivittäin kevään edetessä.
Lumikellot alkavat hiljalleen antaa tilaa kevään muille kukille. Ensimmäiset tulppaanit kukkivat jo, pian toivottavasti ensimmäiset kirsikkapuutkin puhkeavat kukkaan. Kotonakin kukkivat Siipan antamat 16-vuotishääkukat.
Kevät taivaan aurinko helottaa jo täydellä terällä. Viimeistään nyt on aika ottaa aurinkosuojat käyttöön.
Kreikkalaiset ovat vuosisatoja hyödyntäneet viilentävää, kosteuttavaa ja ravitsevaa jugurttia auringon polttaman ihon hoidossa. Kreikkalaisen apteekkikosmetiikkasarja Korresin* jugurttipohjaisissa aurinkosuojatuotteissa on lähdetty liikkeelle tästä vanhasta kansanviisaudesta. Autinkosuojatuotteet suojaavat sekä UVA- että UVB-säteilyltä. Ne sisältävät parhaan tehon varmistamiseksi sekä kemiallisia että fysikaalisia suoja-aineita.
Kevyt SPF 30*- geelivoide aurinkosuojalla antaa pitkäkestoisen aktiivisen kosteutuksen ja suojaa myös herkkää silmänympärysaluetta. Sisältää aitoa jogurttia, joka on luonnollinen proteiinien lähde, sekä fermentoitua myskisalviaa ja pantenolia, jotka tekevät ihosta terveemmän näköisen.
Yoghurt Tinted SPF30* sävyttävä geelivoide kasvoille antaa kevyttä sävyä ja kosteutta. Suojaa ilmansaasteita vastaan ja auttaa ehkäisemään auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä.
Nopeasti imeytyvä Yoghurt SPF30 emulsiosuihke* kasvoille ja vartalolle kosteuttaa ihoa pitkään.
Yoghurt-aurinkolinjan kehityksessä Korres on tehnyt yhteistyötä Achipelagos-merensuojeluinstituutin kanssa tavoitteenaan suojella Kreikan merien biologista monimuotoisuutta ja elvyttää Posidonia oceanica-meriheinäniittyjä.
Kevät on tuonut myös jääkahvikauden. Keväällä ja kesällä juon aamuisin kuuman kahvin sijaan jääkahvia, joka on minulle pientä arjen luksusta ja hyvä alku aamuun.
Grillikauden avaus on myös kevään merkki. Meillä on taloyhtiössä asukkaiden käytössä kaasugrilli, johon nostimme grillautumaan HK:n Viljaporsaan kasslerlankkua* sekä Kariniemen kananpojan maustettuja grillipaloja*. Isolla vehreällä pihalla on kiva istua jalopuiden varjossa kesämmällä, mutta nyt söimme sisällä. Lihat saivat sopivasti vetäytyä sillä aikaa kun tein kevään ensimmäisestä varhaiskaalista ceasarsaalattia avokadon ja mansikoiden kanssa ja Siippa siivosi grillin ja vei sen takaisin varastoon. Lihoista riittää vielä täksi ja huomisillaksikin salaattiin.
Olemme kuluneen vuoden aikana puhuneet paljon siitä, mikä on arjen luksusta ja mistä arjen asioista voi ammentaa voimaa etenkin nyt. Merellisessä ympäristössä asuminen ja rantapoluilla kulkeminen on arkea nostattavaa ja mieltä rauhoittavaa. Meren vuodenkierron seuraaminen syksyn myrskyistä talven merisumuihin ja jäiden saapumiseen ja jälleen kevään kimmeltäviin vesiin ja kesän uintikeleihin on aina yhtä upeaa. Tänäänkin käytiin kiipeilemässä rantakallioilla ja ihailemassa auringossa kylpevää merimaisemaa.
Oletko nauttinut kevätsäistä ja - kukista, aloittanut grillikauden ja aurinkotuotteiden käytön?
Piri piri -kana ja portugalilaiset perunat
Viini* saatu PR-näyte/Juomavinkki
Portugalilaiset viinit ovat nyt trendikkäitä. PR-näytteeenä saamani punaviini innoittikin portugalilaisen ruoan tekoon. En ole koskaan ollut Portugalissa, vuosia sitten olisi ollut Portoon työn puolesta matka tarjolla paikallisen kangasmessun sponsoroimana, muttta en silloin valitettavsti ehtinyt lähteä. Portugali on "tänne haluan matkustaa"-listalla yhtenä kohteena, kunhan matkustamaan taas pääsee.
Sitruuna ja paprika maustavat broilerin helposti ja maukkaasti.
Piripiri-kanan kanssa maistuu portugalilainen, pehmeän hedelmäinen Silk and Sprice-punaviini*.
Piri piri -kana
1 rkl savupaprikaa
2 tl paprikajauhetta
1 rkl chilihiutaleita
2 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
4 broilerin paistileikettä
Portugalilaiset perunat
½ kg Rosamunda-perunoita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl mustapippuria
1 tl savupaprikaa
½ tl suolaa
Hienonna laakerinlehdet morttelissa.
Sekoita paprikajauheista, chilihiutaleista, valkosipulista, laakerinlehdistä, oliiviöljystä, sitruunamehusta ja suolasta tahna, voit myös käyttää blenderiä. Marinoi broileri marinadilla 1-2 tuntia tai yön yli.
Kuumenna uuni 200 C asteeseen.
Leikkaa peruna n. 2,5 cm kuutioiksi. Sekoita öljy, valkosipuli, savupaprika,suola ja pippuri. Sekoita perunat öljyseoksella ja laita uunipannulle tai isoon vuokaan. Laita samaan vuokaan marinoidut broilerileikkeet.
Paista 15-20 minuuttia, sekoita perunoita käännä paistileikkeet. Paista vielä 20 minuuttia tai kunnes broileri on kypsynyt.