Kuinka on tammikuu pyörähtänyt käyntiin? Tammikuu on monen inhokkikuukausi. Joulukuusi ja vuodenvaihteen juhlinta ovat takana, mutta kevät tuntuu olevan vielä kaukana.
Arjesta kannattaa tehdä vähän parempaa ja nauttia päivittäin pienistä asioista. Palaan parin viikon vapaan jälkeen huomenna töihin. Edessä on lähitöitä työpaikalla. Koronatilanne toki mietityttää, mutta tapaan vain muutamia ihmisiä päivittäin ja kolmannen rokotuksenkin sain kuluneella viikolla, joten olen kuitenkin ihan levollisin mielin.
Maistuva, ravitseva aamiainen on hyvä aloitus päivälle. Pitkään kylläisenä pitävä tuorepuuro on vakioaamiaiseni miltei joka päivä.
Arkikukat ilahduttavat ihan tavallisina päivinä. Kimpun ei tarvitse olla kallis; marketissa on ollut edullisia, kivoja viikkokimppuja ja lähikukkakaupassakin oli upeita viidentoista euron kimppuja keväisissä sävyissä.
Arkimeikkini on yksinkertainen, enkä pahemmin jaksa tai muista sitä korjailla päivän aikana. Jo pari kuukautta vakiomeikkivoiteenani on ollut Oriflamen Giordani Gold Pure Ûforia on kevyt, puolipeittävä ihoa heleyttävä, kosteuttava meikkivoide, jota voi kerrostaa. Kivan kuulaan ja luonnollisen lopputuloksen antava meikkivoide kestää maskinkin alla hyvin koko päivän eikä sen pysyvyydestä tarvitse huolehtia.
Oriflamen Angel Caress Lengthening --ripsiväri pidentää ja erottelee ripset kauniisti. Hoitava ripsiväri myös suojaa ja vahvistaa ripsiä. Tämän ripsivärin kanssa ei myöskään tarvitse pelata pandasilmiä, vaan väri pysyy hyvin päivän ajan ja peseytyy helposti.
Arkena kun kannattaa ilahduttaa itseään ja perhettään hyvällä ruoalla. Silti ruoanlaittoon ei tarvitse käyttää paljon aikaa. Uunissa sitruunalla, rosmariinilla ja valkosipulilla maustettu paahdettu feta ja tomaatit couscousin, turkkilaisen jogurtin ja peston kanssa on helppo ja nopeasti -alle puolessa tunnissa valmistuva arkiruoka.
Pataruoat ja keitot ovat tammikuun pakkasilla maittavia, helppoja ruokia jotka hautuvat kuin itsestään. Vaikka pataruoat ovat parhaimmillaan usean tunnin haudutuksen jälkeen, aktiivinen ruoalaittoaika on lyhyt.
Häränhäntäpata on täynnä makua ja sitä on helppo valmistaa isompikin padallinen parin päivän ruoaksi.
Onko tammikuu inhokki-vai suosikkikuukautesi?