Viinitekijän illallinen Helsingin kattojen yllä

PR-tapahtuma Raflaamo/Ravintola 10. kerros


Original Sokos Hotel Vaakunan kattoterassilla, 10. Kerroksessa tutustuttiin tällä viikolla  espanjalaisen Bodegas Murviedron vastuullisiin viineihin ja viinitilan vuoteen sekä nautittiin viinintekijän illallisesta kesäisiä Helsinki-maisemia ihaillen Kymppikerroksen terassilta.


viinintekijäillallinen Murvierdo s-ryhmä kanta-asiakasviinit



Iltaa isännöi Mihkel Soom Bodegas Murviedrolta. Espanjan Valencian maakunnassa sijaitsevan Bodegas Murviedon  valko-, puna-, kuohu- ja roseeviinit on valittu S-ravintoloiden asiakasomistajaviineiksi vuosiksi 2022-2023.


viinintekijäillallinen Murvierdo s-ryhmä kanta-asiakasviinit


Murviedon EKO-viinit ovat ympäristöä kunnoltaan valmistettuja, vegaanisia luomuviinejä, ne on myös pakattu ympäristöystävällisiin pulloihin. Esim. kuohuviinipullosta on jätetty tästä syystä folio pois.


viinintekijäillallinen Murvierdo s-ryhmä kanta-asiakasviinit


S-ryhmän viinien kilpailutus on Pohjoismaiden suurin, joten ekologisuuden painotuksella on merkitystä. Asiakasomistajaviinejä myydään puolisen miljoonaa pulloa vuodessa S-ryhmän ravintoloissa.


viinintekijäillallinen s-ryhmä


Uudet kanta-asiakasviinit ovat

Trooppisen raikas Murviedro EKO kuohuviini, Sauvignon Blanc (100%)

Kuiva Murviedro EKO valkoviini, Macabeo (50%), Chardonnay (25%) ja Sauvignon Blanc (25%). 

Hedelmäinen Murviedro EKO rosee, Bobal (100%

Keskitäyteläinen Murviedro EKO punaviini, Tempranillo (50%), Cabernet Sauvignon (25%) ja Merlot (25%) .

Viinien kanta-asiakashinta S-kortilla on maltillinen 24,90 euroa/pullo.





Viinien kanssa nautittiin makupaloja 10. Kerroksen kesälistalta; sokerisuolattua lohta, katkarapuskagenia ja pikkelöityjä kanttarelleja sekä häränlihatartaria.


viinintekijäillallinen Murvierdo s-ryhmä kanta-asiakasviinit



viinintekijäillallinen s-ryhmä

Alkupalojen jälkeen nautittiin vielä grillattua kanaa, yrttiperunaa, broccoliinia ja timjamikastiketta sekä lopuksi ihanaa  raparperipaistosta.


Helsingin kattojen yllä


Olipa herkulliset ruoat ja maittavat viinit, oma viinisuosikkini oli kesäisen raikas rosee.



Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja tuotteita*


Kevät on vaihtunut kesään, vaikka sää ei ihan kunnon kesää ole vielä antanut meille.

Kukkiva omenapuu


Vaikka sää ei ole aivan kesäistä ollutkaan, meneillään on kuitenkin yksi suosikkiaikojani vuodesta kun puut kukkivat. Etenkin kotikadun sanan 410 koristeomenapuun kukkiminen saa aina sydämen sykähtämään ja pian syreenitkin ovat täydessä kukassa.

Pantterilenkkarit



 Parvekekin on kukkia täynnä, kuten joka kesä. Olen taas hankkinut hieman enemmän kukkia kun oikeasti tarvittaisiinkaan. Tämän kesän parvekkeesta voisin tehdä vaikka ihan oman postauksen.






Jokohan sää alkaisi pian muistuttaa kesää? Aurinkotuotteet kuitenkin ovat viileämpinäkin päivinä tarpeen. 

Luonkoksen hohteleva, vegaaninen Celebrate-vartaloöljykakku* tekee ihosta kevyesti kultaisena kimaltelevan. Kakkua voi käyttää vartalolle ja käyttää myös kevyenä highligterina kasvoille. Vartaloöljy myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä viilentää sitä auringonoton jälkeen. Celebrate sisältää aitoja eteerisiä öljyjä, tyrniöljyä sekä aloe veraa, se viilentää myös ihoa auringonoton jälkeen. Vegaaninen kakku ei sisällä vettä, säilöntäaineita eikä mikromuoveja.

Kakkua lämmitetään käsien välissä kunnes öljy alkaa sulamaan kakun pinnasta, öljyä levitetään käsin iholle. Tämä kätevästi matkassa kulkeva kakkunen lähtee mukaan Italian-matkalle heinäkuussa.


The body shop aurinkosuojahuulirasva





Olen vaaleaihoinen, aurinkosuoja todellakin on ihan must korvista alkaen. Käytän myös aurinkosuojallista huulirasvaa, jota levittelen huulten rajojen ylikin, muuten ylähuulen rajaan tulee likaläikiltä näyttäviä pisamia. The Body Shopin aurinkosuojahuulirasvassa* on SPF 50, joka estää noiden ärsyttävän pilkkusten ilmestymistä ylähuulen.

Guinot anti Age aurinkotuotteet




Guinotin Age Sun-sarja* on suunniteltu erityisesti ikääntyvän ihon auringolta suojaamiseen. Tuotteet suojaavat UV - ja UVA- /säteilyn haittavaikutuksilta sekä sinivalolta. Aurinkovoiteita on niin kasvoille kuin vartalolle. Sarjan aurinkokapselit valmistelevat ihoa aurinkoon, ne aion ottaa käyttöön ennen heinäkuista Italian-matkaa, siellä auringossa tulee oltua varmasti selvästi normaalia enemmän.


Vilarnau cava



Tällä viikolla pääsin PR-illallisella maistelemaan espanjalaisen Vilarnaun palkittuja luomucavoja talon pääviinintekijä Eva Plazas Tornén johdolla ja nauttimaan ravintola Tocan Vilarnaun luomucavojen pariksi suunnitteleman maukkaan illallisen. Cava seco sopii niin jälkiruokien pariksi kuin vaikkapa pitkään hauldutetun possunposken seuraan.

Teetetty juhla-asu



Viininlehtikääryleet dolmades

Juustopöytä

Marenkikakku


Eilen vietettiin valmistujaisia ja lakkiaisia ympäri maan. Lähdin perhetuttujen tyttären lakkiaisiin anoppini kanssa, mies kun on kuukauden työkeikalla Etelä-Euroopassa. Puin teetyn dupionsilkkisen takkimekon, kaulakorun lainasin anopilta kun olin omani unohtanut kotiin. Tarjoilut olivat ylenpalttiset ja saimme vielä doggy bagit kotiinviemisiksikin.



Mitä viikkoosi on kuulunut, olitko lakkiaisissa tai valmistujaisissa?






Kevätmatka Tukholmaan

Pressimatka @siljaline @visitstockholm

Viimeisimmästä Ruotsin-matkasta on jo useampi vuosi, kuinka kiva olikaan päästä takaisin taas Tukholmaan!



Sergelin tori tukholma

Sergelin torilla kehitetään uutta kaupunginosaa; uusia ravintoloita ja kahviloita sekä uusia nähtävyyksiä on avattu aivan äskettäin.


Paradox-museo tukholma


Paradox-museo tukholma

Sergelgatan

Paradoksi on näennäisesti loogiselta tuntuva ajatus tai väite, joka kuitenkin johtaa epäloogiseen tai mahdottomaan lopputulokseen. 
Paradox-museo on uusi, huhtikuussa avattu ja jo suosituksi noussut nähtävyys Sergelin torin tuntumassa. Museossa on ajatuksia käänteleviä ja silmiä huijaavia kokemuksia, moniin optisiin harhoihin pääsee itse osallistumaan.   Vieressä on myös Avicii Experience, uusi interaktiivinen museo, joka kunnioittaa yhtä modernin populaarikulttuurin ja tanssimusiikin ikoneista, Tim Berglingiä. Tribuuttimuseossa on nähtävissä ja koettavissa interaktiivisia moduuleja ja videoita, jotka on suunniteltu erityisesti museota varten; esillä on myös yhteistöitä, musiikkia, instrumentteja, museossa esitellään paikkoja, joissa hän vieraili, ja ihmisiä, joita hän tapasi ympäri maailmaa. 


fat cat stockholm

fat cat stockholm


Ruoka on olennainen osa onnistunutta matkaa. Fat Cat on Spacen uusi rennon, aidon ja innovatiivisen ruokailukokemuksen tarjoava aasialainen brasserie. Menussa on kauniilta astioilta tarjoiltuja japanilaisia ja korealaisia pieniä annoksia; kulhoja, vartaita, tempuraa jne. Annokset valmistuvat saliin avautuvassa avokeittiössä. Ravintolan yhteyteen avautuu kesäksi yksi Tukholman suurimmista ulkoravintoloista, josta on näkymä Sergelin torin ikoniselle lasiobeliskille.

Rosendal trädgård tukholma

Rosendals trädgård tukholma




Rosendals trädgård

Rosendals Trädgård
Djurgårdenissa oli minullle matkan huippukohtia, se on jo aiemmin osunut silmiini Instagramissa useamman kerran. Hurmaavassa puutarhassa on kasvihuoneita, puutarhakauppa, tilan tuotteita myyvä kauppa sekä omia kasveja hyödyntävä luomukahvila ja leipomo. Rosendalista taidan tehdä vielä oman, erillisen postauksen. 
Lähistöllä järjestetään musiikkifestivaali Rosendal Garden Party 8.-11.6.2022. Esiintyjinä ovat mm. Florence & The Machine, The National ja Jungle.





Silja Symphonyn Commodore-hytissä matkustaa ylellisen tilavasti.


Silja Line laivan samppanja


 

silja line juhlajuoma

Silja Linen Grande Buffettiin on tullut uudistuksia, tarjolla ovat myös uudet laivan viinit sekä oluet. Tallinkin ja Silja Linen laivoille valitaan joka toinen vuosi omat nimikkoviinit eli laivaviinit. Laivan omiksi viineiksi pyritään valitsemaan viinejä, jotka sopivat mahdollisimman moneen makuun ja tilanteeseen. Laivaviineihin kuuluvat aina samppanja, kuohuviini, valkoviini, punaviini sekä roseeviini. Laivaviinit saavat Tallink Siljan omat etiketit ja viinit tunnistaa laivan kaupassakin tästä erikoisetiketistä. Laivaviineiksi valitaan parasta mahdollista laatua parhaalla mahdollisella hinnalla. Laivolla on myös omat nimikko-oluet ja omia cocktaileja ja mocktaileja.



Silja Line buffet

Silja Line buffet

Silja Line buffet

Silja Line buffet


Grande Buffet tarjoaa makuja ympäri maailman. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, buffetista löytyy mm. vihannestori ja kalatori sekä italialainen antipasto-tori. Vegaanisia annoksia on entistä enemmän. Uutuuksia on paljon, mutta vanhoja suosikkejakin löytyy; katkaravut pysyvät buffassa aina.



Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Laivan Promenaden keskiosassa sijaitsevassa Bon Vivant-ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Kevään ja kesän menua on alettu tarjoilla 4.5. Viiden ruokalajin Menu Nordic sekä Menu Nordic Vegan on suunnitellut Jonas Niklassonin tiimeineen. Menu Nordic hinta 79 €/hlö, viinipaketilla 124 €/hlö ja Menu Nordic Vegan 75 €/hlö, viinipaketilla 120 €/hlö

Alkuun tarjolla on paistettuja kompasimpukoita , friteerattua kelta- jo punajuurta , pinjansiemeniä, fenkolia , kurkkua ja appelsiinilla maustettua ruskistettua voita.

 

Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Haudutettua turskanseläkettä ja simpukka- sinappivelouté. Keitettyjä ja friteeratttuja sinisimpukoita, paistettu perunapannukakku maustettuna tillillä ja pinaatilla. 

 

Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Hauhalan tilan hanhea kolmella tavalla, voinen hanhiliemi ja lehtipersiljaa, raparperi- ja inkiväärichutneyta, murskattua perunaa. 

Silja symphony bon Vivant menu Nordic
Pala pitkään kypsytettyä Präst- juustoa Falköpingistä.

 
Silja symphony bon Vivant menu Nordic

Mansikkatartaletti, ja vaahdotettua vaniljapannacottaa, tuoreita mansikoita ja hillottua raparperia.

 


Silja symphony commodoreluokan aamiainen



Silja symphony commodoreluokan aamiainen




Erikoisaamiainen on aina ihana tapa aloittaa aamu ennen Tukholman-päivää tai Helsinkiin tultaessa, ennen arkeen palaamista. Tavolatassa ja Bon Vivantissa on aamiaisella myös erikoiskahveja, joka itselleni on suuri plussa.

Commodore-luokan aamiainen tarjoillaan Bon Vivant-ravintolassa (voit mennä halutessasi myös Tavolataan), aamiaiseen kuuluu noutopöydän herkkujen lisäksi myös listalta tilattavia annoksia.

 

Lumo lifestyle


Olipa kiva käydä taas pitkästä aikaa Tukholmassa, ihana pikku irtiotto arjen keskellä. 


Milloin sinä olet viimeksi ollut Tukholmassa?