Trendikkään terveellistä kurkumakanaa | Trendy, healthy turmeric chicken







Kurkuma on noussut trendikkäimpien mausteiden joukkoon, ei vain kauniin värinsä ja makunsa ansiosta, vaan myös sen takia, että sen väitetään olevan varsin monipuolinen terveystuote. 
Kurkuma saattaa estää melanoomaa, eturauhassyövän kasvua ja rintasyövän leviämistä. Joidenkin tutkimusten mukaan kurkuma puhdistaa maksaa ja hidastaa tai jopa estää Alzheimerin tautia. Toisissa tutkimuksissa on taas todettu, että estää tulehduksia ja edistää rasva-aineenvaihduntaa ja näin edesauttaa painonhallinnassa. Kurkuma saattaa viivyttää alkoholin aiheuttamia maksavaurioita. Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on pitkään käytetty masennuksen hoidossa. Melkoinen ansiolista!

Tätä ruokaa olen tehnyt jo vuosia maun takia, ennen kuin olin kuullut mitään kurkuman hyvistä terveysvaikutuksista.
Nyttemmin ole lisäillyt puoli teelusikallista kurkumaa silloin tällöin myös tuorepuuroon antamaan kaunista väriä ja tuomaan terveyttä.

Kurkumabroileri
Viipaloi yksi kananrinta/ruokailija. Marinoi yön yli/pari tuntia. Paista pannulla kypsäksi 10-15 min. Tarjoa riisin, tsatsikin, hummuksen ja tomaattien kera.


Marinadi (kahdelle kananrinnalle)

1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
1 rl oliiviöljyä
1 tl kuivaa minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuria



Turmeric is now very trendy, not just because of the flavour and beautiful yellow color, but also because off the multiple health benefits. It might prevent prostate and breast cancer, make progress of Altzheimer slower, clean liver, prevent inflammations and help in weight controlling. In China turmeric has been used to cure depression.

I have made this dish numerous times over 10 years, already before I did know anything about the healthy aspects of turmeric, just for the delicious taste.


Turmeric chicken


Slice one chicken breast per person and marinate few hours/overnight, fry 10-15 min until tender and well done. Serve with rice, tsatsiki, hummus and tomatos

juice of one lemon
1 garlic clove
1 tsp turmeric
1 tb olive oil
1 tsp dried mint
salt
pepper





Kasvokuvauksen saloja Eucerinin illassa | Sercrets of a good looking skin and selfie photos



































Vaikka CC-voiteet eivät olekaan enää mikään kosmetiikkauutuus, apteekkikosmetiikan puolella niitä ei vielä ole paljoa tarjolla.

Olin viime viikolla tutustumassa Eucerinin uuteen, apteekkeihin tammikuun lopussa myyntiin tulevaan Hyaluron-Filler CC Cream Light-voiteeseen. Samalla kuulimme meikkaaja Riian meikkausvinkkejä ja kuvaaja Eero Kokon ,ohjeita sen täydellisen selfien aikaansaamiseksi.


Eucerinin Hyaluron-Filler CC Cream Light on kliinisesti ja dermatologisesti testattu, tehokkaasti ryppyjä tasoittava hoitovoide, jonka hyaluronihapot ja glysiinisaponiini ehkäisevät ryppyjen muodostumistaja tukevat ihon omaa hyaluronihappotuotantoa. Tuotteessa on UVA-suoja ja suojakerroin 15.

Keskustelimme illan aikana CC-voiteen käyttötavoista seuratessamme meikkaaja Riia Koiviston työskentelyä kauneusvloggaaja Nella Törnroosin luonnollisen lookin tekemiseksi. Ihon sävyyn mukautuvaa CC-voidetta voi käyttää sellaisenaan meikkivoiteen sijaan silloin kuin haluaa vain tasoittaa hieman ihon sävyä ja saada sen näyttämään sileämmältä. Sitä voi käyttää myös meikkivoiteen alla, meikkivoidetta ja peiteväriä tuputellaan silloin ohuelti vain eniten peittämistä kaipaaviin kohtiin. Varsinkin kesällä kaipaan vain kevyesti peittävää tasoitusta ihon sävyyn, viikonloppuisin ympäri vuoden käytän useimmiten vain vähän meikkiä ja silloin CC-voide riittää tasoittamaan ihon sävyä. Riia oli niin ihastunut tuotteeseen, että oli lisännyt sen vakiotuotteeksi meikkipakkiinsa.

Käytin viikonloppuna Eucerinin CC-voidetta ensimmäisen kerran. Se mukautui ihon omaan sävyyn, parantaen ja tasoittaen sitä, mutta lopputulos oli hyvin luonnollinen viikonlopun #nomakeup-meikkiin (jossa kuitenkin oli käytetty myös peiteväriä silmien alla ja katkennutta verisuonta peittämään, ripsiväriä, luomiväriä, poskipunaa ja huulipunaa.)

Kuvausvinkit kiinnostivat minua kovasti. Paljon oli tuttuakin, mutta aina oppii uuttakin. Valolla ja varjolla saadaan kuvattavan parhaat puolet esille. Paras ja kuvattavaa imartelevin valo on laaja läheltä tuleva valo, parhaimmillaan luonnonvalo ikkunasta. Ei kuitenkaan kova, suora auringonvalo, joka korostaa ihon epätasaisuuksia. Epätoivottuja varjoja vaikkapa leuan ja silmien alla voi häivyttää  kasvoille voi alhaalta päin heijastavalla valkoisella pinnalla (pöytä, valkoinen pahvi tms.). Leukaa ei kannata painaa alas häivyttääkseen kaksoisleukaa, helttaa, ryppyjä tms. kuvissa, vaan mieluummin työntää sitä kevyesti eteenpäin. Poskipäiden muotoa yms. korostuu varjostamalla tummalla pinnalla (pahvi tms.) sivulta. Oma kuvani on vähän ylivalottunut, eikä sitä poskipäitä esiin nostavaa varjostustakaan ole, täytynee harjoitella selfieitä lisää myöhemmin.


EDIT; Blogikaverini Tuulannelin blogissa on Eucerin-arvonta 7.2. asti



Attended a blogger night where Eucering presented their new Hyaluron-Filler CC Cream Light. I have now tested the prodcut for few days, seems to be especially good for those #nomakeup weekend days when I want to have just a hint of coverage. It makes skin's texture and color to look more even and offers effective anti-wrinkle care too.

We also got tips from a aprofessional photographer for good head shots and selfies. Natural light is the best (forget the flash light!), but not direct sunight as it makes shadows much harsher and accentuates wrinkles, pores and other imperfections. Soft light and soft shadows are the best to draw out the best of features. Don't pull chin down to hide double chin or neck wrinkles, instead push chin slightly forward.

Japanilainen izakaya kotona | Japanese izakaya at home


Izakayat ovat japanilaisia rentoja ja tunnelmallisia, meluisiakin ruokapaikkoja, joissa on saatavilla monia erityyppisiä ruoka-annoksia. Juominen on izakayassa ensisijainen aktiviteetti.

Söimme useissa edullisissa izakaya-tyyppisissä ravintoloissa Japanin-matkallamme vuosi sitten. Aina emme olleet varmoja mitä tuli tilattua, mutta annokset olivat aina herkullisia ja muita ruokailijoita - lähinnä salariman- eli valkokaulustyöntekijöiden seurueita - oli hauska seurata.

Viikonloppuna tein izakaya-tyyppisen ateria; sashimia, japanilaista munakasta, yaki onigiri-riispalloja sekä yaktori-kanavartaita. juomaksi sakea ja japanilaista Sapporo-olutta.

Japanilaisia maustekastikkeita saa edullisimmin aaisialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä, mutta niitä on myös monissa suurimmissa marketeissa.




Izakaya is a type of informal Japanese drinking establishment hat serves food to accompany the drinks. They are casual places for after-work drinking.

We ate a lot in inexpensive izakayas on our trip to Japan a year ago. We were not always sure what we had ordered, but dishes were delicious and it was fun to watch other patrons - mostly groups of salarimen  during dinner.



On weekend I made a izakaya type dinner; sashmi, Japanese omelet, yaki onigiri rice balls and chicken  yakitori washed downwiht sake and Japanese Sapporo beer.




















Yaki onigiri-riisipallot olivat yksi suosikeistamme izakayoissa.





2,5 dl keittämättöntä puuroriisiä
2 rkl voita

Miso-tahna


1 rkl misoa

½ rkl miriniä
½ rkl sakea
½ rkl sokeria
1 rkl vettä



Pese riisi juoksevalla vedellä 1-2 minuuttia kunnes vesi on kirkasta.
Kun olet pessyt riisin, laita se kattilaan ja lisää hieman enemmän vettä kuin riisiä on.Keitä kuumassa lämpötilassa ensin  sekoita joka minuutti, kunnes vesi kiehuu. Sitten laske lämpö minimiin ja peitä kannella. 6-8 min jälkeen tarkista vedenkorkeus. Jos vettä ei enää ole kattilassa, riisi on valmista. Varo, ettei riisi pala pohjaan.


Jäähdytä riisi laakeassa astiassa. Mausta jäähtynyt riisi 1 dl riisietikalla, 1 rkl sokerilla ja 1 tl suolalla.
Käytä vain riisietikkaa (tai valmista sushiriisille tarkoitettua etikka-sokerijauhetta). Sekoita puu- tai muovikauhalla.Kun riisi on maustettu, laita kaikki misotahna-ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Jaa keitetty riisi kuudeksi annokseksi. Muotoile ja litistä riisi tuorekelmu sisällä kolmion muotoon. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää 1 tl yhtä Onigiri-riisipalloa kohden. Grillaa Onigiria noin 1 minuutti voissa kummaltakin puolelta. Sivele riisipalloja miso-tahnalla kummaltakin puolelta ja paista molemmin puolin rapeaksi.






Yaki Onigiri rice balls were of our favorite izakaya dishes.


Yaki Onigiri rice balls

1 cup uncooked porridge rice
2 tbsp butter




Miso Paste
1 tbsp miso
½ tbsp mirin
½ tbsp sake
½ tbsp sugar
1 tbsp water


Wash the rice with running water for 1-2 minutes until there is no more starch coming out of it. After you are done washing, take the rice and place it gently in a pot, add a little bit more water than rice.

Cook on high heat at first, stir every minute or two, until the water boils. Then, lower the heat to minimum and cover the pot. After 6-8 min, check the water level - If there is no more water, only bigger grains of rice in the pot, that means the rice is ready. If not, check back every minute, making sure not to burn the rice at the bottom.

Use a wooden or plastic bowl to put the rice in to chill. When the rice has chilled, season with 1/3 cup of rice vinegar, 1½ tablespoons of sugar and 1½ teaspoons of salt. Use only rice vinegar (or sushi rice vinegar powder).
While the rice is being cooked, put all the miso paste ingredients together in a bowl and mix well. Divide the cooked and seasoned rice into 6 portions. Shape and squish the rice in a piece of cling wrap into a triangle shape. Heat a frying pan over medium heat and add 1 tsp of butter per one Onigiri rice ball. Grill the Onigiri for about 1 minute on each side and coat with the butter. Brush the miso paste over each side of the rice balls and grill each side until crispy. Serve with the garnishes.












Yakitori-vartaita kävimme useamman kerran syömässä Shinjukun juna-aseman viereiten kujien pikkukuppiloissa. Tunnelma oli tiivis, joka kuppilaan mahtui kapean tiskin ääreen vain kourallinen rokailijoita ja kaikki oli melkoisen ränsistynyttä. Tunnelma oli silti huikea enkä epäröinyt syödä kujien ravintoloissa niiden alkeellisuudesta huolimatta.




Yakitori-vartaat



10-12 bambuvarrasta
500 g luutonta huoneenlämpöistä kanan reisilihaa

purjoa tai kevätsipulia
kasvisöljyä






Yakitori-kastike

1 dl soijakastiketta
1dl miriniä mirin
½ dl sakea
1/2 dl vettä
2 tl pakattua fariinisokeria



Sekoita pienessä kattilassa mirin, soijakastikesake, vesi, fariinisokeri, kiehauta. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja hauduta ilman kantta alhaisella lämmöllä, kunnes neste on vähentynyt puoleen. Se kestää noin 30 minuuttia. Kastike paksuuntuu ja muuttuu kiiltäväksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.


Leikkaa valkoinen ja vaaleanvihreä osa kevätsipulia tai purjon valkoinen osa paloiksi 1 tuuman kpl. Leikkaa broileri 2,5 cm suikaleiksi. Vuorottele kevätsipulia ja broileria vartaissa.




Paista tai grillaa vartaita molemmin puolin ensin ilman yakitori-kastiketta. Kun liha alkaa saada väriä, pyyhi yakitori-kastikkeella ja kääntele vartaita lisäten kastiketta n.3 kertaa, kunnes vartaat ovat kypsiä.









Yakitori skewers we ate several times at the little restaurants on the narrow streets of "Memory lane" by Shinjuku train station. Place were really tiny and not too tidy, but full of athmosphere and I didn't have any doubts eating there.


Yakitori


  • 10-12 5-inch bamboo skewers
  • 1 lb. boneless, skinless chicken thighs, at room temperature
  • 9 scallions
  • Vegetable oil

Yakitori Sauce
  • ½ cup soy sauce 
  • ½ cup mirin 
  • ¼ cup sake 
  • ¼ cup water
  • 2 tsp packed brown sugar


In a small saucepan, add the mirin, soy sauce, sake, water, brown sugar, and the green part of 1 scallion, and bring it to a boil over high heat. Once boiling, decrease the heat to low and simmer, uncovered, until the liquid is reduced by half. It will take about 30 minutes. The sauce will thicken and get glossy. Let cool to room temperature before using. 

Cut the white and light green part of scallions into 1 inch pieces. Cut chicken into 1 inch strips. Press down on the skewer to pierce thorough the meat, alternate with scallions.

Begin grilling the chicken skewers on both sides without the sauce, when the meat starts changing color, brush the sauce on both sides, and continue grilling, brushing on sauce about 3 times total, and turning until done.