Väri-iloa | Colorful fun









Selaillessani viimeaikaisia postauksia, huomasin keskittyneeni aika paljon ruokaan tammikuun postauksissa. Kuvailen usein blogiani ruokapainotteiseksi lifestyle-blogiksi, mutta on elämässä toki muutakin. Lifestyleen liittyviä postauksia on tulossa jatkossakin.

Kävin muutama viikko sitten Schwarzkopfilla katsastamassa tämän kevään hiustrendejä.

Olipas aika värikästä! Näkyvin kevään hiustrendeistä onkin värikäs sporttisuus, Schwarzkopfilla teema on saanut nimekseen urban sports. Voimakkaan sävyisillä suoraväreillä hiuksiin tuodaan tänä keväänä todellista väri-iloa seitsemän värin voimin, joita voi sekoitella keskenään ja laveeraajalla tehdä myös pastellivärejä. Nyt keskityttiinkin lähinnä tähän värikkääseen puoleen kuten kuvisa näkyy.

Samalla kuulimme uusista Osis+ -tuotteista ja saimme testiin omalle hiustyypille ja tyylille sopivia tuotteita. Kun oma tyylini on melkoisen luonnollinen (ainakin tuohon väri-iloitteluun verrattuna), hiuksissa on paljon pyörteitä ja otsalla aina silmille valahtava suortuva, sain ryhdistävät Osis+ Hairbodyn antamaan keveään kiinitykseen, Uploadin tuuheuttamaan ja Refresh dustin antamaan volyymiä ja pitämään hiukset puhtaan kauemmin.

Oletteko koskaan kokeilleet näin reippaita värejä hiuksiin? Rohkein oma värikokeilun taisi olla kasarityyli, jossa hiukset värjättiin ohimoilta ja sivuilta tummaksi ja päältä vaaleaksi. Taisi olla  jo kauan sitten unohdetun poikabändin Kajagoogoon (kukaan ei taatusti muista enää) vetäjän tyyli alunperin. Miksiköhän edes valitsin moisen tyylin, bändistä en ainakaan pitänyt.


Even though my blog is quite a lot about food, I am interested in so many things. Attended Schwarzkopf's hair show. The trendiest of trends this spring is colorful sports theme. What do you think? Could this be your new style?

Pina colada-puuro | Pina colada overnight oats


 
 
Tuorepuurokokeiluillani ei näytä olevan rajaa. Rakastan tuorepuroa, mutta haluan siihen aina uutta variaatiota. Nyt keksin lorauttaa puuroon mukaan kookosmaitoa ja hienontaa ananaksen kovemman keskustan. Näin syntyi pina colada-tuorepuuro kahdelle!
 

Pina colada-tuorepuuro 
 
1,5 dl kaurahiutaleita
ananaksen keskiosa paloina
1 banaani paloina
1 tl chiansiemeniä
1 dl kookosmaitoa
1 dl vettä tai kookosvettä
 
 
Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tai blenderissä ja anna turvota jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.


There are no limits in my overnight oats trials. I love fresh porridge, but want to change it all the time. This time I added some coconut milk and blended in the core of pine apple. Hey presto!!!  Pina colada overnight oats for two!
 
Pina colada overnigh oats
 
1,5 dl rolled oats
pine apple core  sliced
1 banana sliced
1 tsp chia seeds
1 dl coconut milk
1 dl water or coconut water
 
 
Blend all together in blender and let stand few hours/overnight in refrigerator.
 
 
 



Herkullinen kasvismoussaka | Delicious vegetable moussaka




Syömme kasvisruokia paljon muutenkin, mutta varsinkin maalla niitä tulee tehtyä, anoppini kun on kasvissyöjä.

Alkuperäiseen kasvismoussakaan kesäkurpitsa ei taida kuulua, mutta se sopi kuitenkin hyvin munakoison kaveriksi.



Kasvismoussaka
 
2-3 munakoisoa
suolaa
öljyä
 
 
1 kesäkurpitsa
sipuli
valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
800 g tomaattimurskaa
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua oreganoa       
250 g raastettua mozzarellajuustoa tai voit korvata puolet fetalla)
 
 
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja itketä 15 min.

Silppua kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kastikkeen muut ainekset. Hauduta noin puoli tuntia

 Huuhdo ja kuivaa munakoisoviipaleet. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa tai paahda pannussa

Lusikoi uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Lado munakoisoviipaleita päälle. Lisää seuraavaksi tomaattikastiketta ja molempia juustoja. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastiketta ja juustoa. Paista kasvismoussakaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
 
 

We eat vegetarian dishes a lot, but I cook them especially at my inlaws as my moter in law is vegetarian.
Vegetable moussaka
 
2-3 eggplant

  salt

  oil

For the sauce


1 zucchini

1 onion

2 cloves garlic

3 tablespoons oil

800 g of crushed tomatoes

2 teaspoons of cane sugar

1 teaspoon salt

1 teaspoon freshly ground black pepper

2 tbsp chopped oregano

250 g grated mozzarella cheese (half can be substituted with feta)







Cut the eggplant into thin slices. Sprinkle slices with salt and let stand 15 min.

Chop zucchini, onions and garlic cloves. Saute onions in oil and add the other ingredients for the sauce. Simmer for about half an hour.

Rinse and dry the eggplant slices. Brush the slices with oil and grill or roast in a pan

Spoon the tomato sauce on the bottom of an oven dish and add a layer of eggplants. Next, add the tomato sauce and both cheeses. Continue to layer; tomato sauce and cheese are the top layers. Bake in 175-degree oven for about 40 minutes.