Paistettu polenta ja paahdetut tomaatit | Fried polenta and roasted tomatos






Polenta, italialainen maissipuuro, on niitä ruokia jotka unohdan välillä ja sitten kun ne taas löytävät lautaselleni, ihmettelen kuinka olenkaan voinut unohtaa tällaisen maukkaan ruokalajin.



Polentaa voi syödä joko löysähkönä puurona tai sitten tekemällä ensin puuron, joka saa jähmettyä viileässä ennen kuin se paistetaan tai grillataan. Useimmiten olen syönyt polentaa juuri tällaisena paistettuna versiona.


Paistettu polenta


5 dl kasvislientä
1 ½ dl polentaa
½ dl vastaraastettua parmesaanijuustoa

1 rkl voita
mustapippuria


Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää polentaryynit, sekoita hyvin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 8 minuuttia. Sekoita parmesaanijuusto ja voi joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Kaada maissipuuro laakeaan kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäähdytä. Leikkaa polenta paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.


Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

1 rasia kirsikkatomaatteja
1 rl oliiviöljyä
suolaa

Laita tomaatit voideltuun vuokaan, leikkaa tomaatteihin pienet viillot jotta ne eivät halkea uunissa. Pirskottele tomaatit oliiviöljyllä ja ripottele hieman suolaa. Kypsennä 200 C uunissa 20 min.

Tarjoa polenta ja kirsikkatomaatit itse tehdyn peston ja paahdettujen pinjansiementen kanssa.





Polenta, Italian corn porridge, is one of those foods I forget for a long time. When they make a return to my plate I wonder how I could forget such delicious dish. Polenta can be eaten as porridge or allowed to cool and solidify into a loaf, which is then baked, fried, or grilled.


Baked polenta


5 dl vegetable stock

1 ½ dl polenta

½ dl freshly grated Parmesan cheese

1 tablespoon butter

black pepper




Heat the vegetable broth to a boil. Add polenta, mix well and cook in medium heat approximately 8 minutes. Stir in Parmesan cheese and butter. Season with black pepper.



Pour the corn porridge a shallow baking dish lined with cling film and refrigerate. Cut the polenta into pieces and fry in oil in a pan until golden brown.



Oven roasted cherry tomatoes



250 g cherry tomatoes
1 tablespoon olive oil
salt


Put the tomatoes in a greased baking dish, cut small incisions on the tomatoes to prevent them from bursting in the oven. Sprinkle the tomatoes with olive oil and pinch of salt. Cook in 200 C oven for 20 minutes.



Serve the polenta and cherry tomatoes with a homemade pesto and roasted pine nuts.








Hong Kongia laidasta laitaan | Wide variety of Hong Kong

 
















 
 
Mikä upea matka ja vielä kaksi päivää jäljelläkin! Hong Kongissa ja tunnin laivamatkan päässä Macaossa on syöty hyvin laidasta laitaan, käyty laukkakisoissa valtavan kokoisella laukkaradalla, juotu hassuja cappuccinoja, kierrelty todella laajasti loistavan julkisen liikenteen ansiosta , hämmästelty niin uskomatonta luksusta kuin pohjatonta köyhyyttäkin. 
 
 
 
Amazing Hong Kong has taken our hearts again
 
 
 
 
 
 

Foodien onnenhetki | A great event for a foodie















Viime viikolla oli foodien onnenhetki; pääsin Akvamariinin järjestämässä Food for media-tilaisuudessa tutustumaan moneen kiinnostavaan ruoka- ja juomauutuuteen. Suomen suurimmassa ruoka-alan lehdistöpäivässä 27 elintarvikealan toimijaa esitteli innovaatioitaan ja uutuuksiaan.

Mielenkiintoisimpina nousivat  mm. Valion ValSa-maitosuola-uutuudet ja Pastellan kasvispastat sekä salmiakin makuiset Real Snacks Salty licorice-perunalastut. Parissa muussakin tilaisuudessa Andre Cluetin maistattama Rose no 3-samppanja on nostanut tunnelmaa, aidot italialaiset Parmigiano Reggiano-juusto ja Parmankinkku ovat aina herkullisia samoin kuin sveitsiläiset Appenzeller- ja Gruéyre-juustotkin.

Minulla ei onnekseni ole mitään rajoitteita ruokien suhteen. Pinkit Korkokengät-blogi keskittyi saman tilaisuuden erikoisruokavaliosille soveltuviin tuotteisiin.

Testailen muutamia esitellyistä tuotteista toukokuun aikana, palailen niihin myöhemmin.




Last week I attended Food for media event to find out more about new food and beverage innovations. Lots of interesting products from several producers. Will get back to some of them in May.