Aprikoosimozzarellasalaatti | Apricot mozzarella salad











Aprikoosit ovat saapuneet kauppoihin. Tein helppoa tomaattimozzarellasalaattia, jota tarjosin ulkofilepihvin ja täyteläisen Hardys Nottage Hill Shirazin* kera. Aprikoosisalaatti ei kaivannut edes kastiketta, hain vain metsästä hieman ketunleipää somisteeksi. Kyllä kesäruoka on helppoa!



Muistathan myös ARVONNAN, voit voittaa vuoden leivontatarvikkeet.


Apricots are in stores now. I made an easy apricot mozzarella salad and served it with beef ad full bodied Hardys Nottage Hill Shiraz* red wine. Salad didn't even call for dressign. I just foraged soem wood sorrels as decoration. Summer food is so easy!

Viini saatu testiin maahantuojalta/Wine received trough blog

Alkukesän maukas raparperi-mantelikakku + KILPAILU | Early summer rhubarb almond cake






Viime kesänä tekemästäni Donna Hayn vadelmakakusta on meillä tullut jo klassikko. Nykyisin se kulkee nimellä vanhanajan vadelmakakku, koska maussa on jotain viehättävästi vanhanajan kahvikestit mieleen tuovaa. Kakku oli myös talven ravintolapäivän pop up-kahvilamme hittituote. Nyt tein kakusta uuden alkukesän version, raparperikakku syntyi vaihtamalla vadelmat raparperiin ja täyttämällä kakku vaniljatuorejuustolla ja raparpericurdilla.


Tässä on samanlainen suloinen vintage-vivahde, mutta curd ja tuorejuusto tuovat kakkuun nykyaikaa. Kakun täytteet saavat vähän pursuillakin nakukakkutrendin mukaan.

Kilpailu; kerro sunnuntaihin 5.6. mennessä mikä on oma lempileivonnaisesi ja osallistu arvontaan jossa voit voittaa Meiran leivontatarvikkeita vuodeksi. Jätä myös sähköpostiosoitteesi vastaukseen. Voittaja ilmoitetaan blogissa maanantaina 6.6.

BLOGIN KILPAILU ON PÄÄTTYNYT 5.6.2016, MEIRAN KILPAILUUN VOI OSALLISTUA KERTOMALLA OMAN KESÄHERKKUNSA MEIRAN FB-SIVULLA



Raparperikeikauskakku

400 g raparperia viipaloituna

350 g sokeria

200 g suolatonta voita, pehmennettynä

2 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta

1½ tl Meira vaniljasokeria

3 munaa

300 g jauhoja siivilöitynä

1½ tl Meira leivinjauhetta, siivilöitynä

½ tl Meira leivinsoodaa, siivilöitynä

80 g meira mantelijauhetta

2,5 dl piimää


Täytteet

200 vaniljatuorejuustoa
raparpericurdia




Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä raparperiviipaleet kevyesti voideltuun 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele 100g sokeria  ja ½ tl vaniljasokeria raparperiviipaleiden päälle. Laita voi, loput sokerista ja vaniljasokerista, sekä sitruunan kuori kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella  8-10 minuuttia,  kunnes voivaahto on vaaleaa ja kuohkeaa.




Kaavi voivaahto kulhon reunoilta ja lisää munat, yksi kerrallaan, vatkaten hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää jauhot, leivinjauhe, leivinsooda, mantelijauhe ja piimä. Vatkaa alhaisella nopeudella kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lusikoi seos raparperiviipaleiden päälle vuokaan ja siloita taikinan pinta. Paista 45 minuuttia. Peitä löyhästi alumiinifoliolla ja paista vielä 40-45 minuuttia tai kunnes taikina ei enää testattaessa tartu puutikkuun. Anna jäähtyä vuoassa kaksi tuntia. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista varovasti irtopohjavuoasta.

 Halkaise kakku ja täytä vaniljatuorejuustolla sekä raparpericurdilla. Kakusta riittää 8-10 hengelle.











Raparpericurd

250 g raparperia viipaloituna
3/4 dl sokeria
1 tl Meira vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 kananmunankeltuainen
15 g voita

Keitä raparperipaloja, sitruunamehua ja sokeria sekä vaniljasokeria kattilassa jatkuvasti sekoitellen, kunnes raparperit ovat soseutuneet, 5-10 minuuttia. Soseuta raparperit sauvasekoittimella.

Ota kattila liedeltä, sekoita keltuainen kuumaan seokseen. Lisää lopuksi voi. Anna jäähtyä kylmäksi. Säilytä curd jääkaapissa, se säilyy noin viikon kylmässä.


Kaupallinen yhteistyö/Meira








Last Summer I baked an upside down raspberry cake using Australian food guru Donna Hay's recipe. It's now already a classic for us and we have renamed it as "old time raspberry cake", because the lovely taste somehow reminds of old time afternoon coffee parties.


Now I made an early summer version of the cake and switched raspberries to rhubarb and filled the cake with vanilla cream cheese and rhubarb curd.



Raspberry and almond upside-down cake

400 g rhubarb stalks, sliced
   
350 g caster sugar
     
200 g unsalted butter, softened
     
2 teaspoons finely grated lemon zest
      
1½ tsp Meira vanilla sugar



3 eggs       



5 dl plain (all-purpose) flour, sifted
     
1½ tsp Meira baking powder, sifted
       
½ Meira teaspoons bicarbonate of (baking) soda, sifted
  
80 g Meira almond meal (ground almonds)
   
250ml buttermilk

  
Filling


Rubarb curd

200 g vanilla cream cheese







Preheat oven to 180°C (350°F). Layer the rhubarb slices over the base of a lightly greased 24cm-round tin lined with non-stick baking paper to form two layers. Sprinkle with 100 g sugar and ½ tsp vanilla sugar and set aside. Place the butter, remaining sugar and vanilla sugar and lemon zest and in an electric mixer and beat for 8–10 minutes or until pale and creamy.




Scrape down the sides of the bowl and add the eggs, one at a time, beating well after each addition. Add the flour, baking powder, bicarbonate of soda, almond meal and buttermilk and beat on low speed until just combined. Spoon the mixture over the rhubarb slices and smooth the top with a palette knife.

Bake for 45 minutes. Cover loosely with aluminium foil and bake for a further 40–45 minutes or until cooked when tested with a skewer. Allow to cool in the tin at room temperature for 2 hours or until just warm. Invert the cake onto a serving plate and carefully remove the tin to serve. Serves 8–10

Fill with rhubarb curd and vanilla cream cheese.






Rhubarb curd



250 g rhubarb, sliced

3/4 dl sugar

1 tsp Meira vanilla sugar

1 tablespoon lemon juice

1 egg yolk

15 g butter






Simmer rhubarb slices, lemon juice and sugar in a saucepan, stirring constantly, until the rhubarb has softned, for 5-10 minutes. Puree the rhubarb with hand blender.





Remove the pan from the heat, stir egg yolk in the hot mixture. Finally, add the butter. Let cool to cold. Keep the curd in the refrigerator, it will keep for about a week in cold.







In collaboration with Meira





Mr & Mrs Fox, Hong Kong












Ennen matkoja tutkin aina netistä ahkeraan nähtävyyksien lisäksi kohteen ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja muita kiinnostavia paikkoja. Listaan ne pdf-muotoon puhelimeen ja ihan perinteiselle paperiprintillekin. Hong Kongin-reissullakin lista oli ahkerassa käytössä ja kävimmekin monessa kivassa paikassa. Hong Kongissa on 10.000 ravintolaa, joten valinnan varaa riittää niin vaatimattomista ulkokuppiloista maailman parhaiksi rankattuihin loistoravintoloihin. Hongkongilaisia kuvattiin useammassa lähteessä "ravintolahulluiksi". Moni varmaan syökin pääsääntöisesti ulkona kun asunnot ovat pieniä ja työpäivät pitkiä.

Mr & Mr's Fox Quarry Bayssa, Hong Kongin saaren itäreunalla nousi esiin monessa netin ravintola- ja kaupunkioppaassa. Lauantaina kiertelimme useassa paikassa sekä Hong Kongin saarella että Kowloonin puolella. Sham Shui Possa ravintola tuli mieleeni. Halusin nähdä ravintolan, eikä parhaalla matkakumppanilla ollut mitään sitä vastaan. Vaikka Quarry Bay näytti olevan kartalla aika kaukana silloisesta sijainnistamme, Hong Kongin loistavalla metroverkostolla olimme perillä kahdessakymmenessä minuutissa yhdellä vaihdolla. Hotellillemme Hong Kongin länsipuolelle pääsimme Quarry Baysta ilman vaihtoja. Ravintola oli helppo löytää läheltä Quarry Bayn metroasemaa.

Syksyllä 2015 avatussa Mr & Mrs Foxissa on kolme kerrosta, me olimme casuaalissa alakerran Mrs. Foxissa, jossa tarjoillaan pikkuannoksia. Harmittaa hieman, etten tullut käväisseeksi yläkerrassa Mr. Foxin varsinaisella ruokapuolella katsomassa miltä siellä näyttää. Vaikka ravintola oli uusi, hongkongilaisen design studio Charlie & Rosen suunnitteleman ravintolan sisustus ja yksityiskohdat oli muokattu aikaa nähneiksi vessoja, lattiaa ja cocktail-listoja myöten. Mieleen tuli hieman Schiller's New Yorkin Lower East Sidella.

Osuimme paikalle lauantaibrunssin ja illallisen välisenä aikana, joten varsinaista ruokatarjoilua ei ollut. Saimme kuitenkin tilattua maittavat ja riittoisat leikkele- ja juustovadit myöhäiseksi lounaaksi herkullisten cocktailien kaveriksi.

Suosittelen käväisemään, lähikortteleissa oli muutamia muitakin kiinnostavan näköisiä ravintoloita. Kätevimmin pääsee metrolla, mutta myös raitiovaunuilla ja busseilla pääsee suoraan Centralista.



Mr & Mrs Fox, 23 Tong Chong St, Quarry Bay, Hongkong


Before holiday trips I always search on line for interesting restaurants, cafes, shops and othe places of interest and mark them down. I used my list several times during our Hong Kong trip and we visited several interesting paces.

In many sites hongkongers are described as "restaurant crazy". Selection is wide, from al fresco one table corner eateries to world class luxury restaurants. I noted many Hong Kong city guides and restaurant listings named a newish Qarry Bay restaurant Mr & Mrs Fox as one of the most interesting new restaurants.

On Saturday we were in Sham Shui Po in Kowloon, when I recalled this place. On map East Hong Kong island seemed to be quite far away, but the excellent Hong Kong MTR took us to Quarry Bay in 20 minutes with one transfer.

We arrived between Saturday brunch and dinner time. Restaurant's kitchen was not open then, btu our waitress arranged us delicisous cheese and cold cut plates and of course tasty coctails. We sat downstairs in the more casual Mrs Fox. Upstairs there is dinner restaurant Mr Fox.

Mr & Mrs Fox was opened during fall 2015, but the restaurant created by Hong Kong design studio Charlie & Rose Ltd was designed with vintage wibe. All smallest details from floor to coctail list had a cool vintage look.

Quarry Bay is easy to reach by MTR, tram or bus. Get off the beaten tourist path and visit. There seemed to be also few othe interesting looking places in the area.