Hellepäivän gazpacho | Heat wave gazpacho

Gazpachoa meillä syödään joka kesä kun lämpömittari kipuaa hellelukemiin. Eiköhän niitä lämpimiä päivä vielä tähänkin kesään osu, onhan kesää vielä kuukausi jäljellä.

Hellepäiväksi osui myös 5:2-paastopäivä. Tämä kevyt ja raikas keitto onkin mitä parhainta "paastoruokaa".











 


 
 Gazpacho on yksi niistä lukemattomista ruoista, joita teen ilman reseptiä ja joiden ainekset vaihtelevat joka valmistuskerralla.  Blogissa on tehty aiemmin ainakin kurkku-melonigazpachoa sekä kaikki-käy-gazpachoa.


Gazpachiossani on miltei aina myös jotain hedelmää, niin tälläkin kertaa. Lisäsin keittoon vesimelonia ja nektariinia.


Hedelmäinen gazpacho

1/4 minivesimeloni
½ kurkku
6 aurinkokuivattua tomaattia liotettuna
4 tomaattia
1 nektariini
½ rl Sriracha- tai muuta pippurikastiketta
1 rl sherry- tai omenaviinietikkaa
1 tl korianterin siemeniä
1 tl jeeraa

suolaa
pippuria


Pilko ainekset ja aja tehosekoittimella sileäksi, lisää tarpeen mukaan aurinkokuivattujen tomaattien liotusvettä. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa keiton kanssa hedelmä- ja vihanneskuutioita sekä lusikallinen turkkilaista jugurttia.







Gazpacho is a light and fresh cold summer soup, a perfect dish for hot summer days. It's also a good option for 5:2 fast days.

My recipe tends never stay the same, but in my gazpacho there is almost always some fruit. This time I added watermelon anda nectarine in the soup.



 I have shared recipes of cucumber melon gazpacho and anything goes gazpacho





Fruity gazpacho



1/4 mini watermelon

½ cucumber

6 sun dried tomatoes soaked

4 tomatoes

1 nectarine

½ tablespoons Sriracha- or other hot sauce

1 tablespoon sherry or cider vinegar

1 teaspoon coriander seeds

1 teaspoon jeera

salt

pepper







Chop the ingredients, run smooth in a blender , add soaking water from sun -dried tomatoes. Chill before serving. Serve the soup with fruit and vegetable cubes and a spoonful of Turkish yoghurt.


Näyttävä vesimelonisalaatti| A beautiful fruit salad

Meillä syödään hedelmiä muutenkin paljon ympäri vuoden, mutta kesällä niiden syönti vain yltyy. Etenkin vesimelonia, nektariinia ja aprikooseja tulee hankittua.



Näyttävä tarjoilu syntyy helposti kovertamalla vesimeloni tyhjäksi, paloittelemalla hedelmäliha ja lisäämällä muita hedelmiä  ja marjoja hedelmäsalaatin joukkoon ja koristelemalla mintun lehdin. Ei tule kulhoakaan tiskattavaksi. Kuumana päivänä hedelmäsalaatin voi valmistaa etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan ruokailijoita ja viilentymään.

An easy way to serve fruit salad is to carve a water melon and serve fruits in the water melon "bowl".


Hernehummus | Pea hummus


Hummuksen teen aina valkopavuista, pidän niiden mausta enemmän kuin kikherneen. Tämä hernehummus on ihan perusreseptin mukaan tehty, heitin vain joukkoon kourallisen herneitä makua ja väriä antamaan.



Toin Hong Kongista käsimatkatavarassa huolellisesti pakattuna neljä erilaista mustavalkoista kulhoa, jotka ostin hyvin edullisesta jonkinlaisesta pop up -varastomyynnistä. Sittemmin olen nähnyt ihan samoja blogeissa ja instassa ympäri maailman; Stockallakin näitä oli myynnissä. No, minulle nämä ovat aina "Hong Kongin kulhot".


I make my hummus always of giant white beans. To me the taste is more rounded than in chick pea hummus. For this green pea hummus I just tossed a handful of green peas with other ingredients.

I bought black and white bowls in Hong Kong and carried them home home carefully wrapped. Ever since I have seen the same bowls in shops of Helsinki, in blogs and instagram. Well, to me these will still always be " the Hong Kong bowls".