SodaStream Spirit + arvonta

Yhteistyö SodaStream

Sain Sodastream Spirit- laitteen testiin, sitä onkin käytetty nyt päivittäin. Koitan juoda reilusti päivittäin, vähäinen vedenjuonti näkyy mielestäni heti ulkonäössä, ruoansulatuksessa ja jaksamisessakin. Kraanaveden lisäksi kuluu vichyä, jota meillä on miltei aina ollutkin kotona. Nyt säästymme pullojen kaupasta raahaamisesta ja tyhjien pullojen palauttelulta.

Kuplavesi, hiilihapotettu vesi

Kuplavesi, hiilihapotettu vesi



Kuplavesi, hiilihapotettu vesi

Hiilihapotettu vesi


SodaStream Spiritiä hyvin helppo käyttää. Pullo täytetään merkkiviivaan saakka täyteen kylmää vettä, kuplat juomaan saa nappia painamalla ja niiden määrää voi itse säätää. Muotoilun Red dot design award 2017-kilpailun voittanut laite toimii ilman sähköä.


Laitteen mukana tulee  uudelleenkäytettävä 1 litran juomapullo sekä hiilidioksidipullo. Yhdestä hiilidioksipullosta valmistuu noin 60 litraa valmista juomaa, hiilidioksidipulloja myyvät  mm. suurimmat päivittäistavaraliikkeet, vaihtopullo  maksaa 9-10 euroa + pantti/tyhjä hiilidioksidipullo. Litrahinnaksi muodostuu siis n. 0,17€.

SodaStream-makuja on yli 40 erilaista, mutta itse pidän soodavedestä sellaisenaan. Onhan meillä maailman paras kraanavesi, johon kuplat antavat kivaa lisäpotkua. Juomaa voi myös maustaa marjoilla, yrteillä ja hedelmillä.

Saan myös arpoa yhden SodaStream Spirit-laitteen lukijoiden kesken.
Osallistu kertomalla miten maustaisit hiilihapotetun veden; onko suosikkisi joku valmiista makuseoksista vaiko minttu, lime tai joku muu vai joisitko aina sellaisenaan? Lumo Lifestyleä myös Facebookissa seuraavat pääsevät kahdella arvalla mukaan, yksi muille kommentoijille. Kerrothan oletko yhdellä vai kahdella mukana. Jätä myös sähköpostiosoitteesi. Arvontaan osallistuvat sunnuntaihin 21.5.2017 klo 20 asti jätetyt vastaukset.

SodaStream Spirit draw for my Finnish readers.

Hummussalaatti | Hummus salad


Pidän värikkäistä ruoista, erilaisten tekstuurien ja makujen yhdistämisestä. Usein parhaat yhdistelmät syntyvät vähän vahingossa, kun kokoan samalle lautaselle kaikenlaista mitä kotoa sattuu löytymään.

I love colorful plates, combining different textures and flavours. Many times I discobver teh best combinations just by mixing ingredients I happen to have at home.


hummus, salaatti, kasvisruoka





hummus, salaatti, kasvisruokaTähän annokseen tein valkopapuhummusta. Pidän suurista valkopavuista hummuksessa enemmän kuin kikherneistä, niitä meillä onkin oikeastaan aina kaapissa.

Hummuksen seuraksi päätyi paahdettuja porkkanoita, tomaatteja ja kurpitsansiemeniä, granaattiomenan siemeniä, pensasmustikoita sekä buffalomozzarellaa ja hummusmausteseosta, jota ostin Kööpenhaminan Torvehalleilta.

Yksinkertaista, värikästä ja herkullista! (Tosin samainen annos oli yhdessä aiemmassa postauksessa kuvituksena ja eräs lukija piti annoksen ulkonäköä luoltaantyöntävänä. Kauneus on aina katsojan silmässä.)

Viinisuositus Jussi by Botter-zinfandel*


*pressinäyte


LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA



Base of this dish was hummus of white giant beans. I like them more than chikpeas. We always have few cans at home.

Hummus I combined with roasted carrots, tomatoes and pumpkin seeds, pomegranate seeds, blueberries and bufalo mozzarella and hummus spice mixture I bought from Torvehaller in Copenhagen.

Simple, colorful and tasty!



Uunimunat makkaran kera | Oven baked eggs with sausages

Uunimunista kirjoitelin jokin aika sitten, ne käyvät brunssin lisäksi hyvin myös arki-illalliselle. Muna on muutenkin käytännöllinen; se on maittava, muuntautuva ja muodikaskin. Onhan munasta ilmestynyt juuri kirja ja munaruokiin keskittynyt ravintolakin on avattu Helsingissä. Kumpaankaan en tosin ole -vielä- tutustunut.

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

resepti, munaresepti, kananmuna, makkara

Uunimunat makkaran kera kahdelle


15 g voita uunivuokien voiteluun
4 isoa munaa
4 rkl kermaa
(20 g pecorinoa, hienoksi raastettua
vastajauhettua mustapippuria

kaksi kuutioitua tomaattia


Kuumenna uuni 180 ° C asteeseen. Voitele kaksi syvää pikkuvuokaa. Riko muna vuokaan muna ja mausta suolalla, lisää sitten ruokalusikallinen kermaa jokaiseen vuokaan (ja ripottele päälle pecorinoa). Mausta  pippurilla. Pecorino ja kylmäsavulohi ovat suolaisia, joten munat eivät kaipaa suolaa.


Asettele vuoat uunipellille ja kaada uunivuoalle kiehuvaa vettä niin että vesi tulee noin puoliväliin vuokia. Laita uuniin ja paista 15 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat juuri hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Nostele tomaattikuutiot munien päälle. Aseta vuoat lämmitetyille lautasille.

Munien lisäksi voi tarjota paahdettua leipää, jolla on ihana kaapia viimeisetkin munan rippeen kulhon pohjalta sekä makkaraa.

LUMO LIFESTYLEÄ VOIT SEURATA FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA


I posted about eggs baked in oven a while ago. Eggs are so versatile, but this is one my favorites, so I had to make them again, this time without salmon as we had sausages with eggs.


Baked eggs with cold smoked salmon

Serves 2

20 g butter for greasing
4 large eggs
4 tablespoons cream
(20g  Pecorino, finely grated)
freshly ground black pepper

two cubed tomatoes


Preheat the oven to 180°C

 Butter two deep ramekins. Crack in an egg and season with salt, then add a tablespoon cream to each ramekin and (sprinkle over the Pecorino).

Arrange the ramekins in a roasting tin and pour in enough boiling water to come about halfway up each ramekin. Place in the oven and bake for 15 minutes, until the eggs are just set but the yolks are still runny. Lift tomato cubes on top of eggs. Set a ramekin on a warmed plate.