Vinkit viikon varrelta | The best of the week

Elokuun lopun iloja ovat uutuuskirjat, värikkäät kukat, kypsyvät marjat, vielä lämpimät päivät ja pienet hemmotteluhetket.

The joys of end August are new books, colorful flowers, juicy berries, still warm days and small moments of pampering.




smoothie, vadelma, satokausi


vadelma, kakku
Pian vadelmien paras kausi alkaa olla ohi. Kun pakkaseen ei enää mahdu annospusseja talven varalle, niitä on syöty tuoreena, salaatissa, tuorepuuron kanssa, smoothiessa, olen keitellyt hilloa, tehnyt tuorehilloa ja tämän ihanan vanhanajan vadelmakakun.

Raspberry season will soon be over. I have frozen lots of raspberries for winter breakfsts, eaten raspberries directly from bushes, made traditional jams and fresh uncooked jam and also baked Donna Hay's upside down raspberry cake.


kukkakimppu, kukat

kukat, sinivalkoinen
Pidän eniten moderneista, vapaasti sidotuista kimpuista, mutta elokuulla haluan aina ostaa muutaman perinteisen, värikkään ja tiiviisti sidotun torikimpun.

I usually like contemporary flower bouquets, but in August I always have to buy one or two tightly arranged, colorful bouquets from market.


kirja, ruokakirja

keittokirja, italia

Syksy on uutuuskirjojen aikaa. Tammen kustantama Ella Kannisen ja valokuvaaja Ofer Amirin Ella kotona Italiassa* julkaistiin tällä viikolla. Kirja on värikäs ruokaretki Ellan ystävien luona eri puolilla Italiaa. Kirjassa on tarinoita ruokapöydistä ja niiden ympäriltä sekä houkuttelevia reseptejä kotikeittiöistä. Äskettäisen Saksan ja Alsacen viinitiematkan jälkeen haaveilemme jo mahdollisesta ensi kesän Italian ruoka- ja viinireissusta, tämä kirja nostattaa matkakuumetta entisestään!

A new book always lifts up the spirits. I just received a beautiful book of Italian home cooking by Finnish author Ella Kanninen and now I am already dreaming of a food and wine trip in Italy.



kahvila, helsinki

En ole kovin innostunut ketjukahvilatrendistä jossa samat kahvilat ovat ympäri kaupunkia, kannatan pienyrittäjiä ja yksilöllisyyttä. Olenkin aina ilahtunut, jos löydän jonkun uuden yksityisen kahvilan. Korkeavuorenkadulla, miltei Espan kulmassa oli minulle uusi kahvila Charlotta, joka tosin oli avattu jo puolisen vuotta sitten. Istuskelin kahvilassa viime viikonloppuna hetken jäälattea juoden.


I am not too fond cookie cutter, indentical chain cafes, I rather prefer independent enterpreneurs. Found just a newish cafe Charlotta on Korkevuorenkatu and tried their tasty ice latte.





hiustenhoito, korealainen naamio, sheet mask

Viikonloppuna kannattaa käyttää hetki hemmotteluhoitoihin kotona ja tehdä useampia hoitoja yhtä aikaa. Eräästä tilaisuudesta mukaan saamani Radicon veteen tahnaksi sekoitettava hiustenhoitopuuteri oli hauska tuttavuus, tunnin vaikutusaika ja pitkä huolellinen huuhtominen hiuksista vievät kuitenkin sen verran kauan aikaa, että tätä tuotetta ei tule käytettyä arkena. Luomulaatuinen Amla-, Reetha- ja Shikakai-jauhetta sisältävä hiushoide* jätti hiukset kyllä ihanan pehmeäksi. Hoitoaineen vaikutusaikana levitin kasvoille Hongkongista viime vuonna tuomani korealaisen kangasnaamion, hörpin lattea ja luin uusinta ruotsalaista Elleä. Rentouttavaa!

Onko sinulla jotain vinkkejä tai uutuuksia tämän viikon varrelta?

*Saatu testiin blogin kautta



On weekend  it's good to take some time for treatments and pampering. I tested Radico Organic Amla, Ritha, Shikakai mix powder for hair treatment* and conditioning. During ne hour treatment time I wore also a Korean sheet mask, sipped latte and read the latest Swedish Elle issue.

*Received for test trough blog

Syntisen hyvä suklaakakku paistinpannussa | Decadent chocolate cake made in frying pan

Elle mat & vin on yksi lempilehtiäni. Kesä- tai heinäkuun numerossa oli todella herkullisen syntisen suklaisen näköinen paistinpannussa valmistettava kakku. Minulla on ollut isompi, puukahvainen rautapannu pitkälti yli 20 vuotta, mutta jo kauan olen miettinyt rautakahvaista, jonka voisi laittaa myös uuniin. Juhannuksena ostin maalla kirpputorilta vitosella vähän aiempaa pannuani pienemmän rautapannun jota olin kauan himoinnut. Rautapannun ensikoitos -puhdistamisen ja rasvapolton jälkeen oli tämä suklaakakku. Nappasin huvilaviikonlopulle mukaan pannun sekä tarvikkeet ja tein seurueellemme hetkessä jälkiruoan.

Oliko hyvää? No OLI! Eikä ihan kevyttäkään...

suklaa, suklaakakku, mutakakku


suklaakakkuresepti



kakku pannussa, suklaakakku

suklaa, suklaakakku


Suklaakakku paistinpannussa

100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 rl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 munaa
200 g suklaata (pähkinäsuklaata jos haluat)
1 dl vispikermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi miedolla lämmöllä valurautapannulla. Ota pois liedeltä. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja lisää sitten voi sekoittaen. Vispaa munat ja sekoita nopeasti muiden ainesten joukkoon pannulle.


Laita pannu uuniin ja paista 15 minuuttia. Kakku saa olla löysähkö koostumukseltaan.

Sulata suklaa ja kerma pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, kaada kakun päälle. Tarjoa kakku jäätelön kera.




Swedish Elle mat och vin is one of my favorite food magazines. I had just bougth a cast iron pan with iron handle from a flea market when I saw this decadent recipe I was dying to test. When we spent weekend in a summer villa I made this for dessert.


Chocolate cake in a frying pan
100 g butter
1 dl wheat flour
3 dl sugar
3 tbs cocoa
2 teaspoons vanilla sugar
½ teaspoon salt
3 eggs
200 g of chocolate (with hazelnuts if you want)
1 dl of  heavy whipping cream

Heat the oven to 175 degrees. Melt butter in ast iron frying pand over medium heat. Take the pan off the stove. Mix the dry ingredients in and stir in melted butter. Mix the eggs quickly with other ingredients in the pan.

Place the pan in the oven and bake for 15 minutes. The cake should not be cooked trough.

Melt the chocolate and cream in a small saucepan over low heat, pour over the cake. Serve the cake with ice cream.

Koko perheen kulhoruoka kasviksista | Vegetarian bowl food for the whole family

Erilaiset kulhoruoat ovat olleet pinnalla jo muutaman vuoden. "Kulhoruokaa" voi koota isoon vuokaan suuremmalle joukolle, syötävin kukin annoksen saa koristelua kivasti.

Differente bowl foods have been trendy for few years now. For larger groups you can assemble a "giant bowl", garnish with green leaves and edible flowers.


kasvisruoka, kulhoruoka, cous cous, valkopapuhummus


kasvisruoka, kulhoruoka, cous cous, valkopapuhummus
Annos valmistuu helposti; tee valkopapuhummus tällä ohjeella (kaksin/kolminkertaista tarpeen mukaan), puolita tomaatteja, pirskottele öljyllä, mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla ja oreganolla. Paista tomaatteja 200 C uunissa 30 min. Keitä couscousia paketin ohjeen mukaan (veden sijaan voit käyttää kasvislientä). Kokoa isoon vatiin, lisää yrttiöljyssä tai pestossa pyöräytettyjä papuja , salaatin lehtiä ja vesikrassin tai muun syötävä kukan kukintoja/terälehtiä.


The dish is easy to build. Make the white bean hummus with this recipe (double / triple as needed), half tomatoes, sprinkle with oil, season with salt, black pepper, garlic and oregano.Bake tomatoes in a 200 ° C oven for 30 min. Cook couscous according to the package's instructions (you can use a vegetable broth instead of water). Assemble into a large bowl, add beans spiced in herb oil or pesto. Garnish with green leaves and watercress or other edible flowers / petals.