Viini ja ruoka-messut 2017

Vielä on tämä päivä aikaa osallistua Viini ja ruoka-messuille* Messukeskuksessa. Samalla lipulla pääsee myös kirjamessuille. 

Nähtävää ja etenkin maisteltavaa riittää! Viini ja Ruoka -tapahtumassa on mukana 120 näytteilleasettajaa


Viini, ruoka

Viini, ruoka

Viini, ruoka

Viini, ruoka

Viini, ruoka

Viini, ruoka

Myynnissä on kotiin vietäväksi mm. astioita ja erilaisia herkkuja, Street food-kadulla on useita ruokarekkoja, lisäksi saatavilla pn mm. pizzaa, pastaa, jäätelöä. Ravintoloiden valikoimissa on 60 erilaista annosta. Me söimme lampaanpotkaa ja fish'n'chipsit. Ruokarekkojen tarjonta oli herkullista, mutta ilmastointi ei kunnolla pystynyt imaisemaan grillien käryä. 



Viini, ruoka

Viini, ruoka

Viini, ruoka

Viini, ruoka


Viinejä on maistettavana on lähes 700. Mukana on myös paljon viinejä, jotka eivät ole Suomessa myynnissä. Koko messualue on yhtä anniskelualuetta, joka helpottaa juoman ja ruoan yhdistämistä kun ruoalle voi käydä hakemassa viinin lukuisien viinitalojen tiskeiltä -tai viinille sopivan ruoan. Pari uutta suosikkiakin löytyi maistamiemme viinien joukosta. 

Maistelimme myös mm. lakua ja punaviiniä yhdessä. Jos yhdistelmän toimivuus kiinnostaa, käykää maistelemassa Viinilinnan Antin johdolla.

Kotinviemisiäkin tuli hankittua, mm. juustoja, maustetahnoja, italialaisia pizzajauhoja. Yksi joululahjakin tuli jo ostettua.

*Bloggaajapassi saatu Messukeskukselta.

Food and wine fair in Helsinki fair center still today.


Tahini-kaalisalaatti ja tahini-possuvartaat | Tahini pork skewers with tahini cole slaw

Tahinia on tullut ostettu parikin purkkia kun en muistanut, että sitä oli jo kotona.Yhdessä pressikassissakin oli purkillinen Urtekramin tahinia, seesamitahnaa onkin nyt riittänyt ja olen laittanut sitä erilaisiin ruokiin. Tahini sopii niin makeaa kuin suolaistakin maustamaan. Tahinilla (ja kaakaojauholla) maustettu tuorepuuro, kyllä maistuu! Hummus, no totta kai! Keksitaikinan mausteeksi tahinia, mikä ettei! Ja viimeisimpänä maukkaat tahini-kaalisalaatti ja tahini-possuvartaat.


tahini, possu, kaali, kaalisalaatti, resepti

tahini, possu, kaali, kaalisalaatti
Tahini-kaalisalaatin ja tahini-possuvartaat ehtii hyvin tehdä arkiruoaksikin, anna possun marinoitua sillä aikaa kun teet kaalisalaatin.

Tahini-possuvartaat

140 g tahinia
125 ml kookosmaitoa
½ tl korianterinsiemeniä rouhittuna
2 rkl kalakastiketta
1 rkl hunajaa
2 rkl limemehua
1 rkl seesamiöljyä
800 g possun filettä, viipaloituna 2 cm viipaleiksi
(1 punaista chiliä, ohueksi viipaloituna)
50 g suolapähkinöitä rouhittuna

Laita tahini, korianterinsiemenet, kookosmaito, kalakastike, hunaja, limemehu ja öljy suurella kulhoon ja sekoita. Sekoita puolet tahini-seoksesta possunfileen kanssa. Anna marinoitua 15 minuutin ajan.


Laita marinoidut lihapalat vartaisiin. Paista vartaita pannulla tai grillissä käännellen kunnes ne ovat läpikypsiä. Tarjoile kaalisalaatin ja lopun tahinikastikkeen kanssa.



Tahini-kaalisalaatti

150 g turkkilaista jugurttia
2 rkl tahinia
½ dl sitruunamehua
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
700 g valkokaalia, suikaloituna
3 varsipulia, silputtuna
50 g rusinoita
50g pinjansiemeniä, paahdettuna


Laita jugurtti, tahini, sitruunamehu, suola ja pippuri isoon kulhoon ja sekoita. Lisää kaali, sipuli, rusinat ja pinjansiemenet ja sekoita. Aseta sivuun.


Tahini is a good all around kitchen staple. I have used it in overnigh oats, cookie dough and in hummus. Now I seasoned pork skewers and cole slaw with it.


Tahini cole slaw

140g plain thick yoghurt
2 tablespoons tahini
½ dl lemon juice
sea salt and cracked black pepper
700g white cabbage, thinly sliced
3 green onions (scallions), shredded 
50 g sultanas
50g pine nuts, toasted 

Place the yoghurt, tahini, lemon juice, salt and pepper in a large bowl and stir to combine. Add the cabbage, onion,  sultanas and pine nuts and toss to combine. Set aside.

Tahini pork skewers

140g tahini
125ml coconut milk
½ tsp corinander seeds
2 tablespoons fish sauce
1 tablespoon honey, plus extra to serve
2 tablespoons lime juice
1 tablespoon sesame oil
800g pork loin, trimmed and sliced into 2cm strips
1 red chili, thinly sliced
45g salted peanuts, chopped

Place the tahini, coconut milk, fish sauce, honey, lime juice and oil in a large bowl and mix to combine.Place half the tahini mixture and the pork in a large bowl and mix to combine. Set aside for 15 minutes to marinate. 

Preheat a lightly greased char-grill pan to medium heat. You can also Fry skewers in a pan on stove.

Thread the pork onto 12 skewers and cook for 2–3 minutes each side or until charred and cooked through.

Top with chili, peanuts, and serve with the remaining tahini sauce and the slaw. Serves 4

Syötävän hyvä minttu-sokerikuorinta | Cherishing mint sugar scrub

Viime viikolla olin salaatti- ja yrttitalo Järvikylän aamiaistilaisuudessa*, jossa Katja Kokon opastuksella osallistujat tekivät hellivät minttu-sokerikuorinnat. Yrttejä voi käyttää muuhunkin kuin ruoanlaittoon - ulkoisesti vaikka höyrytykseen, hauteisiin, kuorintaan...

Mintun tuoksusta minulle tulee aina kesä mieleen. Vaikka syksy on jo pitkällä, heti oven avatessani ilmassa tuoksuva minttu vei välittömästi lämpimiin kesäpäiviin omalla parvekkeella, jossa kesäisin minttu rehottaa parvekelaatikossa.

Minttukuorinta tuoksui ihastuttavalta ja virkisti oloa. Mintun sanotaan myös auttavan ruuansulatusongelmissa ja hengitysteiden hoidossa, se raikastaa hengitystä ja auttaa jännitettäessä rentouttamalla ja lievittämällä stressiä.



yrtit, kauneus, järvikylä

Järvikylä, kosmetiikka, yrtit

kosmetiikka, yrtit, järvikylä


Hellivä minttu-sokerikuorinta

1 dl ruokosokeria
0,3 dl manteliöljyä
1 vaniljatangon siemenet
1 rkl tuoretta minttua


Mittaa ruokosokeri sekoituskulhoon, lisää manteliöljy. Sekoita joukkoon silputtu minttu ja yhden vaniljatangon siemenet. Sekoita hyvin. Lusikoi kuorinta-aine kannelliseen lasipurkkiin. Kuorinta säilyy parhaiten viileässä, käytä viikon sisään.




Herbs can be used also for other uses than just cooking - for steams, baths, scrubs... Last week I made my own mint sugar scrub with Järvikylä herbs*

The scent of mint reminds me of summer. Although we already are far in autumn months, immediately when the opening of the door, the scent of mint immediately took me back to the warm summer days onour balcony. We always have a mig box full of mint  -my favorite herb- on our balcony. 



Cherishing mint sugar scrub

1 dl cane sugar
0,3 dl almond oil
seeds of a vanilla bean
1 pot of fresh mint


Measure cane sugar in the mixing bowl, add almond oil. Mix the chopped mint and seeds of one vanilla bean. Mix well. Spoon the peel into a glass jar with a lid. Peel is best kept cool, use within a week.


*Kutsu blogin kautta
*Invitation trough blog