Helppo uunimunakas yhdelle | Easy oven baked omelette for one

Munaruoat ovat helppo valinta kun haluaa jotain täyttävää, mutta ruoanvalmistuksen täytyy sujua joutuisasti.

helppo resepti, uunimunakas, munaruoka


uuniruoka, munakas, munaruoka, kananmuna
Yhden hengen uunimunakas paistui yhtenä myöhäisenä iltana kun olin piiiitkän työpäivän jälkeen yksin kotona ja halusin vain päästä nopeasti syömään suihkun ja kotiasuun pujahtamisen jälkeen. Sekoittelin ainekset nopeasti, laitoin vuoassa uuniin ja munakas olikin valmis kun tulin suihkusta.


Uunimunakas yhdelle

3 munaa
½ dl ruokakermaa tai kuohukermaa
mustapippuria myllystä ja suolaa maun mukaan

150 g kinkkua tai kylmäsavulohta
50 g juustoraastetta (Västerbottensost)

1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Pinnalle
50 g juustoraastetta (Västerbottensost)
miniluumutomaatteja

rosmariinia


Sekoita munat, kerma ja mausteet kulhossa.
Suikaloi joukkoon kinkku tai kylmäsavulohi.

Raasta joukkoon juusto.

Kaada seos uunin kestävään pieneen kulhoon tai uunivuokaan. Ripottele loppu juusto päälle.
Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Koristele uunimunakas miniluumutomaateilla ja rosmariinilla



Egg dishes are easy to prepare when you want somethign filling, but easy and fast to make.

This baked omelette made in oven I prepared one late night after a very long work day. While I was showering, omelette was in oven. Quick and easy! The photos taken a dusk did not turn out perfectly, but they will do this time.


Baked omelette for one

3 eggs

½ dl of (heavy) cream

Black pepper ans salt to taste

150 g ham or cold smoked salmon

50 g grated cheese (Västerbottensost)

1 teaspoon of fresh rosemary finely chopped

on the top of omelette

50 g  grated cheese (Västerbottensost)

mini plum tomatoes

rosemary


Mix the eggs, cream and seasoning in bowl.Add sliced ham or cold salmon.Add grated cheese.Pour the mixture into a oven proof small bowl or oven dish. Sprinkle with the rest of the cheese.

Bake in a 200 C oven for about 20 minutes.Garnish  with tomatoes and rosemary


Täytetyt myskikurpitsat | Filled butternut squash

Vaikka Pyhäinpäivä Halloween-kurpitsoineen oli ja meni, kurpitsa on edelleen herkullista syksyn sesonkiruokaa. Täytetyt myskikurpitsat vaativat vain vähän aktiivista työaikaa, joten laiskana sunnuntainakin ne on helppo valmistaa.


Kurpitsaruoka, kasvisruoka

Kurpitsaruoka, kasvisruoka
Täytetty myskikurpitsa

1 myskikurpitsa
1 sipuli silputtuna
100 g vuohenjuustoa
Timjamia
Suolaa maun mukaan
½ tl pippuria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
100 g mozzarellajuustoraastetta
½ dl kurpitsansiemeniä

Puolita myskikurpitsat, kaiva siemenet pois. Laita kurpitsat 200 C uuniin uunivuoassa 40 minuutiksi.

Kaiva kypsyneestä kurpitsasta lusikalla hedelmäliha ja laita kulhoon. Sekoita kulhossa murusteltu vuohenjuusto, silputtu sipuli, timjami ja mausteet. Täytä myskikurpitsat seoksella, kuorruta mozzarellaraasteella ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.  Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Filled butternut squash is easy to make, it requires minimal active working time.



Filled butternut squash

1 butternut squash
1 onion, chopped
100 g goat cheese
thyme
Salt to taste
½ teaspoon pepper
½ teaspoon cinnamon
½ teaspoon cardamom
100 g of mozzarella cheese, shredded
½ dl pumpkin seeds

Halve butternut squash, scoop off seeds. Roast  the butternut squash halves in the 200 ° C oven for 40 minutes.

Scoop off the pulp and put in a bowl. Mix the shredded goat cheese, chopped onion, thyme and spices in the bowl. Fill the butternut squah halves with the mixture, sprinkle with mozzarella and pumpkin seed. Bake in the oven for about 30 minutes. Serve with fresh salad.

Croisanttivohvelit illalliseksi | Croffles for dinner

Hei, on taas perjantai! Mitä tänään söisi? Miltä kuulostaisivat helpot vohvelit mädin ja smetanan/paksun maustamattoman jugurtin  kanssa? Herkkua viikonlopun kunniaksi ja helppoakin tehdä kun ei viitsi vaivalloisia työvaiheita. Kesällä jaoin helpon vohvelivinkin. Sopii hyvin marraskuuhunkin - ja pikkujouluruoaksi! Eikös pikkujoulukausi ole vähitellen kuumimmillaan?


croissant, vohveli, waffle






waffle, croissant


croissant, vohveli, waffle, croffle
Vohveleita voi siis tehdä valmiista croisanttitaikinasta -sellaisesta, joka löytyy kaupan kylmäkaapista säilyketölkissä. Taikina on valmiiksi kaulittuna ja siististi rullattuna, se ei vaadi muuta kuin sopiviksi paloiksi leikkaamisen ja vohveliraudassa paistamisen.

Valmiista croisanttitaikinasta tulee maukkaan rapsakoita vohveleita vaivattomasti. Ne sopivat niin makeaan kuin solaiseen herkutteluun. Vohveleiden kanssa voi syödä vaikka mätiä. Smetanan sijaan kannattaa kokeilla turkkilaista jugurttia, joka on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto vohveleiden ja mädin seuraksi.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla röstiperunoita vohveliraudalla valmistettuna.

Have you heard of croffle -the love child of waffle and croissant? Instead of waffle batter you can use ready made croissant dough, it's easy to use and minimizes mess. And outcome is delicious, you can make sweet or savour dishes on croffles. Serve with roe and Turkish yogurt or eat as dessert with jam.