Tämä on melkoisen raskas herkku, josta riittää useammallekin joululahjojen paketoijalle.
Paistettu
Camembert-juusto ja karamellikastiketta
200 g Camemebert-juusto (puurasiassa)
2 isoa omenaa (esim. Pink Lady) lohkottuna
2 dl pekaanipähkinöitä
4 rl suolaisen makeaa viski-karamellikastiketta
Suolaisen makea
viski-karamellikastike
2,5 dl sokeria
6 rl voita
2,5 dl kuohukermaa
1/2 tl merisuolaa
1 rl viskiä
Aloita tekemällä karamellikastike. Laita sokeri pienneen
kattilaan, sulata sokeri keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Sokeri
voi välillä paakkuntua, mutta jatka sekoittamista kunnes sokeri sulaa ja
muuttuu väriltään vaaleanruskeaksi.
Kun sokeri on sulanut, lisää voi kattilaan ja anna sulaa. Sekoita viski
joukkoon, sekoita kastike. Nosta kattila levyltä ja lisää kermaa sekä suola.
Vatkaa kunnes kastike on sakeutunut. Aseta sivuun. Kun kastike on jäähtynyt,
voit kaataa sen ilmatiiviiseen astiaan ja säilyttää jääkaapissa.
Paistettu Camembert
Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista hieman juuston rasiaa isompi pala.
Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista hieman juuston rasiaa isompi pala.
Poista juusto käreestä, laita leivinpaperin pala juustorasiaan. Nosta juusto rasiaan. Paista uunissa 10-15 minuuttia.
Juuston paistuessa, lämmitä pieni kattila keskilämpötilaan.
Lisää pekaanipähkinät ja sekoita jatkuvasti muutaman minuutin ajan, kunnes ne
ovat paahtuneet hieman.
Ota Camembert uunista, nosta paahdetut pekaanpähkinät ja lusikoi karamellikastiketta juuston päälle.
Tarjoile välittömästi omenalohkojen ja patongin kera.