Uuden vuoden helpot cocktailpalat

Joulun ruokaähkystä on selvitty, välissä on ollut yksi 500 kcal paastopäiväkin. Nyt pitäisi suunnitella jo uuden vuoden tarjottavia. Helppous on punainen lankani kokkailussa, myös nämä cocktailpalat ovat helppoja valmistaa. Pikkusuolaisten näpertämisen ei tarvitse olla vaikeaa.





Cocktailpala, alkupala, sormisyötävä



Alkupala, cocktailpala, sormisyötävä

Alkupala, cocktailpala


Kylmäsavuporomousse

1 dl hienonnettua kylmäsavuporoa
1 prk piparjuurituorejuustoa (Cantadou tai Lidlin Crefée)
1 rl kermaa
mustapippuria myllystä

Notkista tuorejuusto kermatilkalla, sekoita hienonnettu kylmäsavuporo joukkoon. Mausta mustapippurilla, tarjoile hapankorppujen tai ruisnappien kanssa.


Persimon ja kylmäsavukinkku

1 persimon 
4 viipaletta kylmäsavukinkkua

Leikkaa persimon 12 lohkoon, leikkaa kylmäsavukinkkuviipaleet kolmeen osaan. Nosta kinkkuviipale persimonin päälle.


Lohipastrami

500 g lohta (leveä keskipala)
karkeaa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
rouhittua korianterinsiementä

Poista lohesta nahka ja rasva, nypi ruodot. Mausta kala suolalla ja anna sen imeytyä jääkaapissa n. 1,5 h. Pyyhi ylimääräiset suolat pois ja leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti  neljäksi tangoksi. Lämmitä pinnoitettu pannu tulikuumaksi. Pyöritä lohipalat kuivalla pannulla yksi kerrallaan niin, että ne saavat hieman pintaväriä. Nosta palat isolle lautaselle. Mausta lohipalat pippurilla ja korianterilla . Kääri jokainen lohipala  tiukkaan tuorekelmupakettiin, pyöritä kelmua molemmista päistä eri suuntiin. Laita paketit tunniksi jääkaappiin. Leikkaa lohipalat terävällä veitsellä siivuiksi, ja poista vasta sen jälkeen tuorekelmu. Tarjoile salaatinlehdellä aiolin kera.

Talvilomailua

Mukavaa loppuvuotta kaikille!

Tänä talvena otin talviloman tämän vuodenvaihteeseen, lisäksi viimeiset kesälomapäivät ja pari ylityövapaata joulun ja uuden vuoden pyhiin lisättynä tekvät kaksi ja puoli viikkoa vapaata. Tulee tarpeeseen.  

Itämeri, casinonranta
Jouluruoka, riisipuuro, joulupuuro
Suurimman hautausmaakierroksen teimme -vaakana viuhtovassa kaatosateessa- jo aatonaattona. Aattona jäikin aikaa ottaa rennosti, syödä riisipuuroa vähän uudella tavalla ja käydä kävelyllä ihastelemassa merelle laskevaa aurinkoa.


Joulun jälkiruoka
Aattoillan vietimme veljeni ja hänen vaimonsa luona notkuvan herkkupöydän äärellä. Tarjolla oli mm. tämän joulun hittiherkkua glögijuustokakkua.


Joulu, joulutonttu

Joulu maalla

Joulu maalla


Joulukoriste

Joulukortit, joulukorttiteline

Somessa monet jo joulupäiv julistivat siivonnensa joulun pois ja siirtyneensä muihin ruokiin. Alkaahan monella arkikin taas huomenissa.

Meillä on tänä vuonna kotona joulukoristelut olleet hyvin maltillisia, emmekä jouluruokiakaan syöneet etukäteen. Täällä anoppilassa olemme kuitenkin joulutunnelmissa vielä seuraavat päivät ennen  uudenvuden perinteistä juhlintaa ystävien luona.

Iloista loppuvuotta kaikille, palataan vielä ennen vuoden vaihdetta. Sitä 
ennen kuulisin mielelläni kuinka teillä pyhät ovat sujuneet.


Still on holiday mood.

Kiitollisena ja ilolla kohti joulua

En ole ollut kovinkaan jouluisissa tunnelmissa, mutta nyt -pari päivää lomalla levättyäni- joulutunnelma alkaa nousta. Tiia kirjoitti kiitollisuudesta, samoissa mietteissä olen ollut minäkin.


Joulukuusi, jouluvalot, joulukoristeet, joulukatu


Syksy ollut töissä -jälleen kerran- melkoisen rankka, mutta monien tiukkojen vuosien jälkeen kulunut vuosi on olut taloudellisesti melko hyvä. Tulos on vaatinut kyllä paljon työtä ja vähän onnenkantamoisiakin. Mukavasta työpaikasta saa olla kiitollinen.

Silti lomakin tekee hyvää, töihin palaankin vasta loppiaisen jälkeen. Keskiviikona olimme minikonsernimme jouluillallisella, oli ihana syödä hyvin ja jutella rauhassa. Kamerakin jäi kotiin ja puhelin pysyi laukussa. Silti vahva suositus ravintola Pompierille. 



Kahvi, joulu

Torstaista alkoi loma, ensimmäinen päivä meni pitkään nukkuessa, joululukemista kirjastosta hakiessa ja (positiivisten) talousasioiden hoidossa. Eräs vuosia mieltäni kalvanut, mahdollisesti tulevaa taloudellista tilannettani varjostanut asia saikin vähän yllätyksekseni myönteisen lopun tänä vuonna ja siitä olen ihan erityisen kiitollinen.



Itsetehdyt makeiset

Kotitekoiset lahjat


Joulusiivous on tehty ja lahjat on hankittu ja paketoitu. Joulumakeisia, granolaa ja näkkäriä teimme taas perinteiden mukaan ystäville. Tänään käymme vielä hallissa, ystävien luona ja katsomassa kummitytön perheen uutta kotia. Olen iloinen heidän saatuaan muutettua jouluksi. 

Jo tänään käymme myös hautausmaalla, jätän kynttilän myös muualle haudattujen muistomerkille. Muistelen siellä kahta loppuvuonna poisnukkunutta, joiden ystävyydestä sain iloita vuosien varrella.

Joulu 2017, joululahjat

Niin päivätöiden kuin bloginkin yhteistyökumppaneiden joulutervehdykset ja lahjat ovat lämmittäneet mieltä. Olen vuosien varella tutustunut moniin mukaviin ihmisiin niin Suomessa kuin ympäri maailmaa.



Joulu, kattaus






Saan viettää joulun tuplasti, ensin veljeni ja hänen vaimonsa luona, sitten anoppilassa. Menen melkoisen valmiisiin joulupöytiin, anoppilaan viemme kinkun ja graavit kalat. Joulunvietostakin saan olla kiitollinen. Minulla on joulun aikaan ystävien, suvun ja rakkaiden seuraa sekä yltäkylläiset joulupöydät. Kaikilla joulu ei kuitenkaan ole ilon aikaa. Joulupuu-keräyksen kautta olen muistanut pienillä lahjoilla helsinkiläisiä lapsia ja nuoria jo monena vuonna. Joulupuu-keräys on ohi tältä vuodelta, mutta Lady of the messin listauksesta löytyy muita keräyksiä, joihin voi osallistua vielä. Joulumieltä voi osoittaa (ympäri vuoden) myös teoilla, vaikkapa tuntematonta auttaen, kuten Marjo teki. 

Hyvää näin joulun alla mieltä on tuonut myös kannustava Nelkytplus -blogiyhteisö, johon kuulun sekä tietysti ihana lukijat, joita ilman blogiakaan ei olisi. Toivotankin teille kaikille stressitöntä, rakkaudentäyteistä joulua. Palaillaan pyhien jälkeen.

Heading towards Christmas with grateful mind.