Viikkoon on kuulut kaikkea kivaa, ruokainspiksen palaamisesta siihen pelättyyn lumi-infernoon, joka täällä rannikolla ei kovin kummoiseksi kuitenkaan yltynyt.
Viikon sana on lumi-inferno! Luvattu raivomyräkkä nauratti hiutaleiden leijaillessa harvakseltaan taivaalta, mutta saatiin kuin saatiinkin jonkinlainen lumitalvi Helsinkiin - ainakin joksikin aikaa. Tosin meren äärellä lunta ei ole kuin nimeksi, kymmenen kilometrin päässä maisema on jo paljon valkoisempi.
Facebookissa kerroinkin jo kuinka halusin saada yhden ulkoilukuvan viikonlopun minilomareissulta, unohdin sen tietenkin. Onneksi muistin parin sadan metrin päässä, kurvattiin parkkipaikalle, rämmin lumipenkkaan ja niin saatiin se ulkokuvakin. Sujuu nopeammin kuin parin vuoden takainen kuvaussessio. Silloin halusin kuvan, jossa ylitän katua. Piti ottaa 50 kuvaa ennen kuin olin tyytyväinen ryhtiini, ilmeeseeni ja askellukseeni. Ei tulisi muotibloggaajaa...
Välillä on viikkoja, jolloin teen uudestaan ja uudestaan blogissakin useamman kerran nähtyjä helppoja annoksia tai -kuten olen nyt tammikuussa tehnyt- kokoan mysteeriaterioita pakastimen aarteista. Yleensä herkullisia, mutta ei kovin kuvauksellisia annoksia. Viime viikon lauantai-iltana olin kuitenkin vauhdissa keittiössä. Tein kananpoikaa uudella tavalla -resepti tulossa myöhemmin- lisäksi ruokailun jälkeen keittelin kananluista sekä porkkanankuorista ja fenkolin kannasta vielä valmisliemet mennen tullen hakkaavaa kanalientä viikon arkiruokia varten. Kananpojan valmistuessa uunissa pyörittelin kanan ruskistuksessa irronneessa rasvassa perunoita, valmistin säilöttyjä sitruunoita ja tein seuraavan aamun tuorepuuron. Granola-ainekset menivät uuniin paahtumaan kanan jälkeen.
Itse tehty granola on herkullista ja terveellisempääkin kuin monet -terveellisinäkin markkinoidut-teolliset granolat. Vakioreseptini granolasta julkaisin pari vuotta sitten, välillä varioin perusreseptiä lisäämällä kaakaojauhetta, erilaisia siemeniä tai kuivattuja marjoja granolan joukkoon.
Säilöttyjä sitruunoita olen tehnyt useana talvena, pari kertaa myös joululahjaksi. Nyt sitruunoiden säilöminen jäi tammikuulle. Valmistumista täytyy odotella kuukauden verran, ennenkuin sitruunoilla pääsee maustamaan ruokia.
Viikon virkistysvinkki on hotelliyöpyminen. Yksikin yö pois kotoa -ei tarvitse mennä edes kauas- virkistää ja vie lomatunnelmiin. Me vietimme ylellisen miniloman Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä blogiyhteistyön merkeissä, siitä lisää myöhemmin.
Äänestyksessä menestyneissä oli monta sellaista helsinkiläisravintolaa, joissa en ole käynyt. Seuraavaksi listalla pärjänneistä ravintoloista kokeiluun menee vielä hetken auki oleva Finnjävel -joka ilmoitti viimeisen aukiolopäivänsä jo ravintolan avautuessa. Sinne on pöytävaraus parin viikon päästä.
Ilahduitko lumen tulosta? Kiinnitätkö huomiota ruoan ulkonäköön; mikä on ollut kaunein annos jonka olet syönyt? Entä mikä on virkistäytymisvinkkisi?