Ylellisiä hetkiä minilomalla

Yhteistyössä Hotel Sveitsi/Primehotels

Viime viikolla olimme Siipan kanssa minilomasella tutustumassa äskettäin uudistettuna avattuun Hotel Sveitsiin Hyvinkäällä Primehotels-ketjun kutsumana.

Hotel Sveitsi sijaitsee rauhallisella paikalla Sveitsin luonnonpuistossa, reilun 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Hyvinkään rautatieasemalle on 5 minuutin ajomatka.

Hotel Sveitsi, Hyvinkää Sveitsi
Hotel Sveitsi, hyvinkään sveitsiHotel Sveitsi on alun perin rakennettu vuonna 1974, mutta nyt hotelli on siis uudistettu. Hotellin uusi sisustus on Vallilan käsialaa, mutta alkuperäisiä rakenteita ja elementtejäkin näkyvissä. Huoneisiin ja julkisiin tiloihin on tuotu ympäröivän luonnon tuntua mm. maisematapetein ja luontoelementein.



Hotel Sveitsi huoneet









Hotel Sveitsi huoneet



Hotel Sveitsi huoneet



Meidät oli majoitettu 186-huoneisessa hotellissa ylellisesti juniorsviittiin, jossa oli makuuhuone ja olohuone erikseen. Huoneessa oli 200 cm leveä Unikulman jättisänky. Sänky oli juuri sellainen josta pidän; jämäkkä patja pehmeän paksun petarin kanssa. Kyllä siihen kelpasi kellahtaa!

Muutenkin hulppea 43 m2 huone oli erittäin hyvin varusteltu ja tilava.  Varusteina oli mm. kahvikone, teetä, minibar, silitysrauta ja -lauta. Isossa kylpyhuoneessakin oli paitsi sekä erillinen suihku että tilava amme, myös kivana yllätyksenä Ritualsin suihkutuotteet, kylpytakit ja tohvelit. Televisioitakin huoneessa oli kaksi, toinen olohuoneen, toinen makuuhuoneen puolella. Työmatkalaisten -ja bloggaajien iloksi- muiden  huoneen pistokkeiden lisäksi työpöydässä oli kätevästi upotettuna kaksi pistoketta ja kaksi USB-porttia. Välillä hotelleissa saa tuskailla pistokkeiden puutetta kun meillä on molemmilla matkassa puhelimet ja tabletit, kameran laturi jne. Tätä ongelmaa ei nyt ollut; pistokkeita löytyi joka puolelta. Huoneessa jäin kaipaamaan ainoastaan kasvopaperia.


Hyvinkää elokuvateatteri


Hyvinkää elokuvateatteri


Illan aluksi menimme elokuviin. Kätevästi hotellin pihapiirissä sijaitseva BioRex tarjosi meille liput samana iltana ensi-iltansa saaneeseen The Great Showman-elokuvaan. Hotellista pääsi elokuviin kätevästi sisäkautta. Elokuva oli upea, värikylläinen musikaali/aikuisten satu, jota suosittelen lämpimästi, vaikka sirkustirehtööri P.T. Barnumin tarinaa olikin varmasti kaunistetu reippaalla kädellä. Kolme Golden Globe-ehdokkuutta saaneen ja parhaasta laulusta pystin pokanneen elokuvan isot laulu- ja tanssikohtaukset veivät mennessään. 

Elokuva pyöri kakkossalissa, jossa istuimme "business class-rivillä", leveissä penkeissä joissa oli myös runsaasti jalkatilaa. Viereisessä Rex-salissa olisi ollut myös anniskeluoikeudet, Rex-salin elokuviin on siis  mahdollista ostaa sekä pieniä ruoka-annoksia että myös alkoholipitoisia juomia mukaan. Pärjäsimme parituntisen kuitenkin ilman ruokaa ja juomaa, olihan seuraavaksi ohjelmassa ruokailu.


Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää

Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää

Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää

ravintola hyvinkää, hyvinkään sveitsi

sveitsi hyvinkää, ravintola sveitsi

Elokuvan jälkeen nautimme illallisen hotellin Alku-ravintolassa, joka on kahdesta valittavasta ravintolasta se fine dining-vaihtoehto. Annoksissa on käytetty paljon lähialueiden raaka-aineita. 
Pöytään kannettiin keittiön tervehdyksenä tartaria sekä herkullinen leipävalikoima. Rakastan leipää ja toivon aina ravintolassa saavani maistaa ruoan kanssa jotain herkullista leipää, jolla voi huolellisesti kaapia viimeisetkin maittavat kastiketipat lautaselta. Leivän kanssa tarjottiin savustettua voita. Aluksi söin linnunmaksapateeta, päärynää, paahdettua briossia ja pistaasimurua. Siipan lautasella oli hiillostettua lohta, savustettua hauenmätiä, pieniä perunalettuja ja hapankermaa


ravintola hyvinkää, hyvinkään sveitsi

Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää


Siipan pääruokana oli paahdettua hirvenfileetä Suomen metsistä, ylikypsää hirvenrintaa sekä peltojen aarteita padassa. Minä valitsin hiilillä grillattua häränsisäfileetä, savuista selleripyreetä, lähimetsän sieniä ja vanhan ajan pippurikastiketta.



ravitola hyvinkää, hyvinkään sveitsi

ravintola hyvinkää, ravintola aito, hyvinkään sveitsi

Jälkiruoaksi otin jugurttivanukkaan, jossa oli rosmariinilla maustettuja lakkoja sekä paahdettua valkosuklaata. Siipan valinta osui aamulypsymaidosta valmistettuun mannapuuroon, joka tarjottiin hillotun mustaherukan ja mustaherukkasorbetin kera. Tarjoilijamme suositteli vielä tanskalaista kirsikkaviiniä, jota toki oli maistettava -ja mehevä sen maku olikin.

Tasapainoisissa annoksissa oli tuttuja makuja lapsuudesta asti, mutta raikkaan modernilla otteella.


Ravintola oli tunnelmallinen ja kauniisti katettu, isoista ikkunoista näkyi valaistuja lumisia puita. Erityisen ihastunut olin katon alkuperäiseen puuelementtiin. Olen huomannut hiljalleen taas tykästyväni tällaisiin puurakenteisiin.



Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää


Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää





Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää


Runsaan aamiaisen nautimme hotellin rennommassa Tila-ravintolassa. Yksi parhaista hotelliaamiaisista aikoihin; jugurttia ja itsetehtyä granolaa, siemeniä ja marjoja, hyviä juustoja, ihanaa rapeakuorista leipää, karjalanpiirakoita, hedelmiä, lämpimiä ruokia ja herkullisia jälkiruokia. Kuumaa maitoa olisin kahviini toivonut, tämä oli ainoa mitä jäin aamiaistarjonnassa kaipaamaan. Insta-tiliäni seuraavat tietävät minun olevan aamiaisfani, joten nyt olin oikeassa paikassa nautiskelemassa!


Hotel Sveitsi Hyvinkää, hyvinkää harratusmahdollisuudet

Kylpylähotellista löytyy tietysti myös kylpylä, Sveitsin uimala sisä- ja ulkoaltaineen. Uimassa on viheralueita, terapia- ja porealtaita, useita saunoja, kuntosali ja kahvila. Hotellivieraat pääsevät Sveitsin uimalaan veloituksetta.

Aktiviteetteja löytyy niin sisältä kuin ulkotiloistakin. Hotellin yhteydessä toimiva, ympäri vuoden auki oleva Superpark Sveitsi sopii koko perheelle tai vaikka työporukoille. SuperParkissa voi testata eri lajeja, pelata, seikkailla, kiipeillä, laskea liukumäkiä ja temppuilla trampoliineilla.

Hotellin välittömässä läheisyydessä on SeikkailuSveitsi on koko perheen seikkailupuisto kaiken ikäisille. Puistossa on kymmenen turvallista, puihin rakennettua seikkailurataa sekä vaijeriliukurata.

WayOut Sveitsissä voi osallistua pakohuonepeliin. Ryhmä suljetaan huoneeseen josta tarkoituksena on selviytyä ulos tunnissa. Pelin aikana tarvitaan mm. loogista päättelykykyä, luovuutta ja tiimityöskentelytaitoja. Hotellin FB-sivuilta selvisi, että yksi pakohuonepeli oli päättynyt kosintaan!

Kauneudenhoitopalvelutkin löytyvät.  Beauty Spa Sveitsi tarjoaa kasvo- ja vartalohoitoja, manikyyrejä, pedikyyrejä sekä volyymi- että klassisia ripsienpidennyksiä, Shellac-lakkauksia, suihkurusketusta, microbladingia, kestovärejä kulmille ja ripsille sekä meikkausta.

24/7 auki oleva Fit Park Sveitsi on hotellivieraiden ja paikallisten asiakkaisen käytössä oleva liikuntakeskus hyvinvointipalveluineen.

Hotellin ympäristössä on myös hyvät ulkoilureitit, hiihtokeskus rinteineen ja latuineen ja ratsastusmahdollisuuskin.

Meidän oli lähdettävä takaisin kotia kohden jo ennen puolta päivää, pienen luontopyörähdyksen lisäksi moni aktiviteetti jäi kokematta.

Vaikkei Hyvinkää varmasti kiilaakaan ihmisten mielissä haaveilluimpien lomapaikkakuntien kärkeen, kannattaa antaa itselleen mahdollisuus yllättyä positiivisesti. Hotellivierailu Sveitsissä sopii monelle; kaltaisillemme pariskunnille rentoutumiseen ja kahdenkeskeiseen irtiottoon arjesta, perheille kuten tässä Tiian postauksessa, työporukoille kokoustamiseen ja yhdessäoloon aktiviteettien parissa. Kuvittelin hotelliin myös vaikka rauhallisempaa menoa ja yhdessäoloa arvostavan naisporukan; päivään voisi sisällyttää urheilua ja aktiviteetteja, saunomista ja uimista, kauneushoitoja, illallisen seurueen kera. Illallisen jälkeen voisi vielä pitää huoneessa kepeät pyjamabileet, hotellista kun löytyy väliovella yhdistettäviä huoneita. 


Hotellin Standard ja Family standard-huoneissa voi yöpyä myös lemmikkien kanssa. Tapasimmekin pari hurmaavaa koiraa lobbybaarissa. Niitä ei voinut ohittaa rapsuttelematta, omistajan kanssa meillä oli mukava juttuhetki. 


Kiitos Hotel Sveitsi ja hotellin ystävällinen henkilökunta, olipa ihana breikki arjesta!

Viisi viikon varrelta

Viikkoon on kuulut kaikkea kivaa, ruokainspiksen palaamisesta siihen pelättyyn lumi-infernoon, joka täällä rannikolla ei kovin kummoiseksi kuitenkaan yltynyt.



lumi-inferno



Viikon sana on lumi-inferno! Luvattu raivomyräkkä nauratti hiutaleiden leijaillessa harvakseltaan taivaalta, mutta saatiin kuin saatiinkin jonkinlainen lumitalvi Helsinkiin - ainakin joksikin aikaa. Tosin meren äärellä lunta ei ole kuin nimeksi, kymmenen kilometrin päässä maisema on jo paljon valkoisempi.


Facebookissa kerroinkin jo kuinka halusin saada yhden ulkoilukuvan viikonlopun minilomareissulta, unohdin sen tietenkin. Onneksi muistin parin sadan metrin päässä, kurvattiin parkkipaikalle, rämmin lumipenkkaan ja niin saatiin se ulkokuvakin. Sujuu nopeammin kuin parin vuoden takainen kuvaussessio. Silloin halusin kuvan, jossa ylitän katua. Piti ottaa 50 kuvaa ennen kuin olin tyytyväinen ryhtiini, ilmeeseeni ja askellukseeni. Ei tulisi muotibloggaajaa...





terveellinen aamiainen

Välillä on viikkoja, jolloin teen uudestaan ja uudestaan blogissakin useamman kerran nähtyjä helppoja annoksia tai -kuten olen nyt tammikuussa tehnyt- kokoan mysteeriaterioita pakastimen aarteista. Yleensä herkullisia, mutta ei kovin kuvauksellisia annoksia. Viime viikon lauantai-iltana olin kuitenkin vauhdissa keittiössä. Tein kananpoikaa uudella tavalla -resepti tulossa myöhemmin- lisäksi ruokailun jälkeen keittelin kananluista sekä porkkanankuorista ja fenkolin kannasta vielä valmisliemet mennen tullen hakkaavaa kanalientä viikon arkiruokia varten. Kananpojan valmistuessa uunissa pyörittelin kanan ruskistuksessa irronneessa rasvassa perunoita, valmistin säilöttyjä sitruunoita ja tein seuraavan aamun tuorepuuron. Granola-ainekset menivät uuniin paahtumaan kanan jälkeen.

Itse tehty granola on herkullista ja terveellisempääkin kuin monet -terveellisinäkin markkinoidut-teolliset granolat. Vakioreseptini granolasta julkaisin pari vuotta sitten, välillä varioin perusreseptiä lisäämällä kaakaojauhetta, erilaisia siemeniä tai kuivattuja marjoja granolan joukkoon.



Helpot säilötyt sitruunat, lähi-idän ruoka

Säilöttyjä sitruunoita olen tehnyt useana talvena, pari kertaa myös joululahjaksi. Nyt sitruunoiden säilöminen jäi tammikuulle. Valmistumista täytyy odotella kuukauden verran, ennenkuin sitruunoilla pääsee maustamaan ruokia.

juniorviitti, hyvinkää hotelli

Viikon virkistysvinkki on hotelliyöpyminen. Yksikin yö pois kotoa -ei tarvitse mennä edes kauas- virkistää ja vie lomatunnelmiin. Me vietimme ylellisen miniloman Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä blogiyhteistyön merkeissä, siitä lisää myöhemmin.

Lomaselle oli perjantaina erikoisen kiva lähteä, sillä töissä tapahtui hyviä asioita perjantai(kin), välillä on ollut vaikeita aikoja ja jokainen hyvä uutinen on todiste, ettei kova työ ole ollut turhaa.


villiyrtit, vuoden 50 parasta ravintolaa

Viikon kiistellyin äänestys on Aromi-julkaisun järjestämä 50 parasta ravintolaa. Niin tai näin, voittaja - Ravintola Grön, tarjosi kesän 2017 alussa upean illalliskokemuksen. Vuoden parhaat-postauksessani tämä Grönin annos oli mielestäni vuoden kaunein.

Äänestyksessä menestyneissä oli monta sellaista helsinkiläisravintolaa, joissa en ole käynyt. Seuraavaksi listalla pärjänneistä ravintoloista kokeiluun menee vielä hetken auki oleva Finnjävel -joka ilmoitti viimeisen aukiolopäivänsä jo ravintolan avautuessa. Sinne on pöytävaraus parin viikon päästä.


Ilahduitko lumen tulosta? Kiinnitätkö huomiota ruoan ulkonäköön; mikä on ollut kaunein annos jonka olet syönyt? Entä mikä on virkistäytymisvinkkisi?



Marokkolainen jauheliha-cous cous



Jauheliha, tuo arjen luotettu raaka-aine, taipuu moneen suuntaan. Tällä kertaa hain vaikutteita Marokon suunnalta. Outi voi kertoa onko pelkkää mielikuvaa vai löytyykö marokkolaisesta jauheliha-cous cousista jotain autenttista makua. Marokkolainen ruoka on muutenkin ollut mielessä, teinhän jokin aika sitten marokkolaista pistaasikanaa.

Olen teininä ollut Marokon Agaridirissa lomamatkalla, muistan reissun ruoista vain todella tulisen kastikkeen kanssa tarjotun cous cousin, josta tarjoilija varotteli "Beware, it's hot". Minä ajattelin vain kuumaa ja arvelin kastikkeen jäähtyvän nopeasti. Tarjoilija jäi sivummalle katsomaan kun maistoin ensimmäisen haarukallisen herkullisen tuoksuisella kastikkeella vähintäänkin reilusti maustamaani annosta. Jep, tulipa tuokin sanan kaksoismerkitys kuuma/tulinen opittua kantapään kautta... Marokkolainen jauheliha-cous cous ei kuitenkaan ole tulinen, vaan pehmeän mausteinen.

Talvella ruokakuvat tulee otettua yleensä työpäivän jälkeen myöhään illalla ja otan ne keinovalossa usein tätä tummaa taustaa vasten. Valon lisääntyessä ja kevään lähestyessä alan kaivata keväisemmän ruoan lisäksi myös keväistä kirkkautta kuviin. On ruokakuvaajan -ainakin minun- onni, kun kaikki kuvat voi pian taas ottaa luonnonvalossa.



jauheliharuoka, arkiruoka

jauheliharuoka, arkiruoka


jauheliharuoka, arkiruoka




Marokkolainen jauheliha-cous cous


2 rkl auringonkukkaöljyä

1 keskikokoista sipulia, karkeasti silputtuna

200 g jauhelihaa


½ rkl kuminaa


½ tl jauhettua kanelia


1 tl jauhettua kurkuma


50g pehmeitä taateleita neljään osaan leikattuna


1,5 dl vihanneslientä


Couscous


150 g kuskus


sitruunan raastettu kuori


2 rkl hienonnettua mintua


50g paahdettuja suolaamattomia cashewpähkinöitä




Kuumenna öljykattilassa, lisää jauheliha, sipulit ja paista keskilämmöllä lastalla sekoitellen kunnes jauheliha on ruskistunut, mausta kanelilla, kuminalla ja kurkumalla. Lisää kasvisiemi ja taatelit, hauduta miedolla lämmöllä vielä 10 m.

Valmista couc cous kuskus paketin ohjeiden mukaan. Mausta cous cous sitruunankuorella ja mintulla. Tarjoile couscous ja jauhelihaseos cashewpähkinöiden ja tuoreen mintun kera.

Tarjosin cous cousin höysteenä myös hienonnetuilla pistaaseilla ja kurpitsansiemenöljyllä maustettua turkkilaista jugurttia. 




Jauhelihapaketti on 400 g, mihin käytin lopun? Paistoin ja maustin kaiken jauhelihan kerralla. Loput 200 g tarjosin uunissa kypsennettyjen kuutioidun munakoison ja tomaatin kanssa seuraavana päivänä, lisäsin annokseen loput minttupuskasta, kolme taatelia pilkottuna ja nokareen turkkilaista jugurttia.