Pupusämpylät pääsiäiseksi

Pikavinkki pääsiäiseksi; sämpylätaikinasta voi muotoilla pupuja. Itse ajattelin tarjolla pupusämpylöitä pitkäperjantain alkuruoan kanssa.





pääsiäinen, pääsiäispupu, pääsiäisruoka
Taikina on ihan tavallinen sämpylät/patonkitaikina, taikinasta muotoillaan ohut naru n. 20 cm. Naru taitetaan keskeltä, narun päät kiepautetaan toistensa ympäri kaksi kertaa, niin että taikinaan jää silmukka, jonka sisään voi muotoilla taikinasta pallon hännäksi. Nipistä "narun" päät suppuun

Testisämpylöistä tuli enimmäkseen enemmänkin aliensämpylöitä taikinan noustessa kohottaessa ja paistaessa. Tälläkin on häntä vähän vinossa... Kannattaa siis tehdä "taikinanarusta" ohutta ja jättää lenkkiin tilaa häntäpallon kohoamiselle.



Sämpylät
 
2 dl vettä
pussi kuivahiivaa
5 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
2 rl oliiviöljyä

suolaa maun mukaan

 
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää jauhot, oliiviöljy ja suola. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan nousta n. tunti.

Muotoile taikinasta sämpylöitä. Anna nousta 30 min - 1 h. Paista 225 asteessa n. 15 min.



Mitä aiot tarjota pääsiäisenä?

Viisi viikon varrelta

Tällä viikolla on valettu uskoa itseen ja tulevaan, saatu iloa kukista sekä maisteltu taas uutta jäätelöä.


Kevät, kevätkukat

Lumikellot, kevätkukat, kevät



Narsissi, maaliskuu



Viime viikolla kaipailin kevään ensi merkkejä. Lumikellot ovat ensimmäisenä puskemassa hangen läpi, tänä vuonna ne ovat antaneet odottaa itseänsä. Viimein eilen bongasin ensimmäiset, oi iloa!  Narsissitkin kurottelevat valoa kohden talon seinustalla. Taitaa se kevät tulla vielä, vaikka tavanomaista kylmempää on ollut, luntakin on satanut ja jää on paikoittain vielä näennäisen paksua - meren jäälle en kyllä enää lähtisi, ihan kotikulmillakin avovesi on ollut  pari viikkoa jo näkyvissä.




Uskoa valettiin myös Yes Yes Yesissä, jossa Breyers-proteiinijäätelön lanseerauksessa puhuttiin Motivation Monday-teemalla omien unelmien jahtaamisesta, hyvinvoinnista,  rohkeudesta, ennakkoluulojen voittamisesta ja oman itsensä hyväksymisestä. Raikkaasta minttusuklaa-jäätelöstä tuunasin oman tötteröni.

Me suomalaisethan olemme hiemsn poikkeaviä jäätelön ystäviä; me syömme jäätelöä ympäri vuoden, minullekin jäätelö maistuu niin talvipakkasilla kuin kesähelteillä.



Kevätkukat, kukkakimppu, floristi


Viimeviikkoisesta kevätkimpusta on ollut iloa vielä tällä viikollakin. Tulppaanit elivät omaa elämäänsä varsien kasvaessa. Kun tulppaanit olivat lakastuneet, siirsin vielä kukkivat loput kukat toiseen maljakkoon, jossa ne edelleen ilahduttavat.








Tammer-Tukku julkisti uuden Fanni K-sisustusmallistonsa kuluneella viikolla. Mallisto rakentuu rustiikkisista ja pehmeästi sävytetyistä kodinsisustus-, keittiö- ja lifestyle-tuotteista joihin inspiraatiota on haettu saaristosta ja matkoilta.




4living-mallistossa on tänä kesänä mm. kasvikuoseja, ruokomattoja- ja koreja, mustavalkoisuutta, mutta myös pastellisävyjä. Vaaleanpunainen on kevään suosituimpia sävyjä.





Maku Kitchen Lifen valikoimasta löytyy keittiöön kaikki ruoanlaittovälineistä ruokailuastioihin. Eilen kävinkin ostamassa sarjan korkean vuoan pääsiäis/synttärikakkua varten.




Maaliskuussa on esitelty paljon kevään uutuuksia.  Viestintätoimiston tilaisuudesta saatu Eva Solon termoskannu on yksi viime aikojen onnistuneimmin muotoilluista käyttöesineistä. Puukahvaisessa  mattamustassa termarissa on tyylikäs skandimuotoilu. Siitä on tarjoiltu jo niin kuumaa kahvia kuin laitettu vähän tyylikkäämmin tarjolle kylmää laatikkovalkoviiniä tikijuhlissamme.
Rannekoru kälyni tekemä/Design Laakso Sundman, muki ystävältä vuosia sitten.

Oletko jo nähnyt kevään merkkejä ja maistuuko sinulle jäätelö vain kesähelteillä vai ympäri vuoden? 

Superhelppo sitruunamousse ja kumkvattihilloke

Mietikö mitä tarjoaisit jälkiruoaksi pääsiäisenä? Sitruunamousse on raikas ja todella helppo jälkiruoka, joka valmistuu muutamassa minuutissa kun sitruunatahna on valmiina.

Sitruunatahnan voi valmistaa itsekin etukäteen, mutta jos haluat päästä todella helpolla, voit oikaista käyttämällä valmista lemon curdia.

Sitruunamousse, jälkiruoka, jälkiruokaresepti

Sitruunamousse, jälkiruoka, jälkiruokaresepti






Sitruunamousse, jälkiruoka, jälkiruokaresepti

Sitruunamousse, jälkiruoka, jälkiruokaresepti


Sitruunamousse

2 dl kuohukermaa
1-1½ dl sitruunacurdia

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää curd kahdessa erässä ja sekoita hyvin. Annostele tarjoiluastioihin, koristele kumkvattihillokkeella.

Voit tehdä sitruunamoussen valmiiksi annosmaljoihin jääkaappiin odottamaan samana päivänä.


Sitruunamoussen lisäkkeeksi tein kumkvattihilloketta.

Kumkvattihilloke

0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
15 kumkvattia

Kuumenna vesi, sekoita sokeri joukkoon. Anna kiehahtaa kunnes sokeri on sulanut. Pese ja viipaloi kumkvatiti ohuiksi viipaleiksi, poista siemenet. Lisää kumkvattiviipaleet sokerilimeen ja keitä keskilämmöllä noin 10 min. Jäähdytä. Tarjoa sitruunahillokkeen, jäätelön tai juuston kera