Keskikesän juhlaa

Taas on juhannus, keskikesän juhla. 


Juhannus, juhla

Kesäyö, koiranputket

Tarmo-koira, sekarotuinen

Koira, sekarotuinen




Pelto, koiranputket


Tuttuun tapaan vietämme juhannusta anoppilassa Sammatissa.

Tuohikoi, lupiinit

Kesäkukat, tervakukat

Lammas, laidun, juhannusyö


Lammaslauma, kesälaidun


Lammas, laitumella
Uuhi, karitsa

Kesäyö, lammas, lammaslaidun

Kesälampaat ovat tulleet laitumelle tänäkin vuonna. Anoppilassa on kolme lammasta ympäri vuoden, mutta kesälaitumelle lähistön lampuri tuo vielä pienen lauman.



kukkakimppu, kukat

Sammatti, torppa, lönnrot




Oranssi, unikko


Juhlapyhä, juhla, lounas


Nieriä, savukala
Mansikat, sonata


Juhannusta vietetään perinteisin menoin nauttimalla luonnosta, syömällä hyvin, lepäilemällä ja ottamalla muutenkin rennosti. Meillä ei keskiyön makkaroita juhannuksena grillata -silloin ollaan jo nukkumassa- sen sijaan iltapäivällä katetaan runsas lounas.


Vielä viikoksi töihin ja sitten viiden viikon lomalle. Joko sinä olet lomalla?

Ihanaa juhannusta kaikille omavaikka vähän satelisikin💚


Hongkongilaisen Michelin-kokin lounaalla

Toukokuun lopulla pääsin seuraamaan, miten eurooppalaisella innovaatiopalkinnollakin palkittu HK Rypsiporsas muuttui hongkongilaiseksi Michelin-herkuksi ja tietysti nauttimaan rypsiporsaasta valmistetun lounaan Ravintola Olossa*.

Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisinen keittiömestari Cheng Kam Fu tuli Suomeen tutustumaan arvostamansa suomalaisen rypsiporsas-lihan syntysijoihin ja samalla hän myös valmisti pressilounaalle ravintolansa nimikkoannoksen, hapanimeläpossun.



garden by Olo

garden_by_olo

garden by olo, helsinki_ravintolat

michelin-tähdet, garden by olo
rypsiporsas, michelin-tähdet
Chef Cheng tunnetaan innovatiivisena, terveellisyyttä mutta myös nostalgista gourmetkeittiötä vaalivana keittiömestarina, jonka Celebrity Cuisine-ravintola on hongkongilaisten julkkisten suosiossa. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua.


Viime Hongkongin matkalla kävelin pariin kertaankin Lan Kwai Fong-hotellin ohi, jossa Chef Chengin ravintola on ja jopa otin kuvan hotellin kiinnostavan näköisestä ulkoseinästä, mutta en syönyt kuitenkaan ravintolassa.

63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.

Pääsimme tilaisuudessa seuraamaan myös Chengin ruoan valmistusta ravintolan keittiössä. Cheng valmisti kotikeittiössäkin helposti valmistuvan annoksen nopeasti.


rypsiporsas, hk

 Alkuruokana tarjoiltiin Olon Pekka Terävän tiimeineen valmistamaa mehevää possua dashiliemessä.



rypsiporsas, hapanimelä possu

rypsiporsas
Rypsiporsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Kam Fu Cheng -resepti löytyy HK:n sivuilta. Annos oli koristeltu suomalaisin kuusenkerkin.


raparperi, garden by olo
Lopuksi tarjottiin kesäistä raparperijälkiruokaa. Chef Cheng ei ollut koskaan käynyt Euroopassa ja maistoi Suomessa ensi kertaa myös raparperia, johon hän ihastui kovasti.


Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä  on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa ja korkaluokkaisissa elintarvikeliikkeissä. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Konseptia on jatkokehitetty niin, että porsaat pysyvät terveinä eikä niitä lääkitä antibiooteilla.



*Kutsu blogin kautta

Viisi viikon varrelta

Kukkivista puista on siirrytty jo pionien aikaan. Hellelukemiin ei olla päästy, mutta kesäisen viikon varrelle on mahtunut kaikenlaista mukavaa.


Pioni, kesäkukka, puutarhA

Pioni, kesäkukka, puutarhA

Pioni, kesäkukka, puutarhA

Pioni, kesäkukka, puutarhA

Kotipihan pionit ovat kukassa runsaina, painavina kukkina. Talojen seinustoille on istutettu eri lajikkeita valkoisia, fuksian värisiä ja vaaleanpunaisia pioneita. Pioni on mielestäni yksi kauneimpia kesäkukkia. 


Lierac, kosmetiikka

Ranskalainen Lierac-apteekkikosmetiikkasarja esitteli uutta kohottavaa ja kiinteyttävää Lift Integral-sarjaa aikuisella iholle Palacessa*. Sarja on tulossa vasta syksyllä myyntiin, blogissa siis lisää kunhan olen päässyt kunnolla testaamaan tuotteita kesän aikana.


Fazer, ladies who lunch
Palacessa oli useita tuttuja samassa tilaisuudessa. Minä, Tuula, Pia ja Maarit lähdimme vielä kahville Fasulle. Ihana raparperileivos ja jäälatte sekä vilkas keskustelu kruunasivat mukavan iltapäivän. Keskustelunaiheet vaihtelivat kosmetiikasta somekäyttäytymiseen ja politiikasta ihmissuhteisiin.



silja line, mocktail

silja line, mocktail



Silja Line esitteli uuden mocktaillistan kuluneella viikolla*. Mocktailien eli alkoholittomien cocktailien suosio on jo pidempään ollut vahvassa nousussa, alkoholittomilta juomilta odotetaan makua ja näköä kuten normicocktaileiltakin. Silja on vastannut kysyntään kattavalla mocktaillistalla ja tarjoamalla mocktailien lisäksi erilaisia raikkaita juomia kombuchasta tuorepuristettuihin luomumehuihin. Saimme itsekin harjoitella mocktailin tekoa.


Taste of Helsinki 2018




Taste of Helsinki

Taste of Helsinki

Taste of Helsinki


Viikon ja yksi kesän kohokohtia on ollut Taste of Helsinki. Pääsin tänä kesänä kaupallisessa yhteistyössä maistelemaan monia annoksia jo etukäteen ja eilen olimme Taste of Helsingin aurinkoisella picnicillä Siipan kanssa useamman tunnin, tapasimme tuttuja, söimme huippuravintoloiden upeita annoksia ja maistelimme viinejä.  Taste of Helsinki tarjoaa vielä tänään lounaskattaksen Finlandiatalon takana, Töölönlahden puistossa.

Tänään nautitaan vielä auringosta, juhannukselle onkin sitten jo luvattu epävakaisempaa. Täytyy vain ajatella, että luonto on kaivannut sadetta pitkään ja on hyvä, jos vettä nyt saadaan.

Mukavaa juhannusviikkoa kaikille, joko lomat lähenevät?

*kutsut blogin kautta