Taas on yksi tunnelmallien juhannusviikonloppu kääntynyt sunnuntaihin. Ystäviä, ruokaa, eläimiä, luontoa...
Monet perinteisesti juhannuksen aikaan kukkivat kasvit ovat jo lakastuneet. Sen sijaan ensimmäiset mustikat ovat jo kypsiä!
Juhannuspäivään kuuluu pikku retki paikallisille käsityömarkkinoille. Paikkarin torpasta kuuluu aina ottaa kuva.
Ruoka on juhannuksen keskiössä. Aattona lounaspöydässä istuttiin tuntikausia syömässä, kello kuuden lipunnoston jälkeen oltiinkin jo miltei valmiita yöpuulle.
Kesälampaatkin ovat saapuneet laitumelle.
Kälyni koira Helga posti Tarmon järjestykseen, anoppilan iso Tarmo väistää pikku Helgaa ja viettää suuren osan ajasta ulkona. Tarmolle pidetään toki seuraa ulkona ja sitä leikitetään vedellä ja lempileluilla.
Meillä on ollut siis rauhallinen, perinteinen juhannus. Juuri sellainen kuin pitääkin. Kuinka sinun juhannuksesi on sujunut?
Keskikesän juhlaa
Taas on juhannus, keskikesän juhla.
Tuttuun tapaan vietämme juhannusta anoppilassa Sammatissa.
Kesälampaat ovat tulleet laitumelle tänäkin vuonna. Anoppilassa on kolme lammasta ympäri vuoden, mutta kesälaitumelle lähistön lampuri tuo vielä pienen lauman.
Juhannusta vietetään perinteisin menoin nauttimalla luonnosta, syömällä hyvin, lepäilemällä ja ottamalla muutenkin rennosti. Meillä ei keskiyön makkaroita juhannuksena grillata -silloin ollaan jo nukkumassa- sen sijaan iltapäivällä katetaan runsas lounas.
Vielä viikoksi töihin ja sitten viiden viikon lomalle. Joko sinä olet lomalla?
Ihanaa juhannusta kaikille omavaikka vähän satelisikin💚
Hongkongilaisen Michelin-kokin lounaalla
Toukokuun lopulla pääsin seuraamaan, miten eurooppalaisella innovaatiopalkinnollakin palkittu HK Rypsiporsas muuttui hongkongilaiseksi Michelin-herkuksi ja tietysti nauttimaan rypsiporsaasta valmistetun lounaan Ravintola Olossa*.
Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisinen keittiömestari Cheng Kam Fu tuli Suomeen tutustumaan arvostamansa suomalaisen rypsiporsas-lihan syntysijoihin ja samalla hän myös valmisti pressilounaalle ravintolansa nimikkoannoksen, hapanimeläpossun.
Chef Cheng tunnetaan innovatiivisena, terveellisyyttä mutta myös nostalgista gourmetkeittiötä vaalivana keittiömestarina, jonka Celebrity Cuisine-ravintola on hongkongilaisten julkkisten suosiossa. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan
raaka-aineiden aitoa makua.
Viime Hongkongin matkalla kävelin pariin kertaankin Lan Kwai Fong-hotellin ohi, jossa Chef Chengin ravintola on ja jopa otin kuvan hotellin kiinnostavan näköisestä ulkoseinästä, mutta en syönyt kuitenkaan ravintolassa.
63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.
Pääsimme tilaisuudessa seuraamaan myös Chengin ruoan valmistusta ravintolan keittiössä. Cheng valmisti kotikeittiössäkin helposti valmistuvan annoksen nopeasti.
Aasian markkinoilla rypsiporsas tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa ja korkaluokkaisissa elintarvikeliikkeissä. Kun porsas saa ruokavalioonsa pehmeitä rasvoja suomalaisesta rypsistä, sen omakin rasvakoostumus muuttuu pehmeämmäksi. Konseptia on jatkokehitetty niin, että porsaat pysyvät terveinä eikä niitä lääkitä antibiooteilla.
*Kutsu blogin kautta
Tilaa:
Blogitekstit
(
Atom
)