Tuorepuuroista kauneimmat

Neljä-viisi vuotta sitten maistoin tuorepuuroa ensimmisen kerran eräässä tilaisuudessa. Ihastuin ja siitä lähtien olemme syöneet tuorepuuroa aamiaiseksi 5-7 kertaa viikossa. Vaikka perusresepti pysyy samana; ruishiutaleita, chiansiemeniä ja vettä sekä yleensä myös banaania, puuro ei koskaan ole samanlaista, ainekset vaihtelevat aina hieman. Laitan puuroainekset tekeytymään yöksi.  Pidän puurosta sileämpänä, joten vedän sen yleensä aina sauvasekoittimella sileäksi aamulla. Puuroa maustavat marjat, tuoreet ja kuivatut hedelmät, maapähkinävoi,tahini, raakakaakao, pähkinät, siemenet, mantelimaito, kookosvesi... tuorepuuron joukkoon päätyy milloin mitäkin.

Ulkonäkö on puoli ruokaa, arkenakin laitan puuron kauniisti esille. Täyttävä, kuitupitoinen puuro pitää nälän loitolla pitkään.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Kesällä koristelen puurot syötävin kukin.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Syksyllä puolukan kirpeys ja mulperimarjan makeus muodostavat maukaan kombon.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Puuron voi tarjoilla myös lasista.

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Heitän puuron joukkoon usein itse poimittuja marjoja - pakkasessa on vieläkin muutamia annospusseja vadelmia viime kesältä, vaikka olemme vadelmaista puuroa syöneet paljon kuluneen talven aikana. 

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Erilaiset hedelmät antavat puurolle mehevää makua.




tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Välillä laitan tuorepuuron joukkoon myös jugurttia, mausta tulee raikas ja aavistuksen hapan.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen




 Ruusun terälehdet ovat kauniita, syötäviä ja ne antavat hienostuneen maun annokseen. Metsämansikoita löytyy välillä vähän vaikeakulkuisiltakin kallionkielekkeitä Helsingissäkin, maun takia kannattaa vähän tasapainoillakin.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Muutama yrtin lehti antaa kivasti väriä ja makuakin tuorepuuroannokseen.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Kirpeät herukat tuovat puuroon paitsi ihanan maun myös kauniin värin.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Syötävät krassinkukat ja orvokit antavat upeaa väriä lautaselle.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Mulperimarjat ja metsämansikat ovat kauniita ja herkullisia tuorepuuron koristeita.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

Sokeroimaton (raaka)kaakaojauhe antaa puurolle suklaisen maun.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

Aroniamarjasta tulee upea väri.




tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Herkät kukat ja kuivatut mansikat kaunistavat puuron.

Mitä sinä syöt aamiaiseksi? Oletko kokeillut tuorepuuroja? Extravinkkinä tsekkaa myös chai-puuron ohje.

Herkkuhetkiä Linnanmäellä

Viime viikon ihanan aurinkoisiin päiviin kuului vierailu Herkkulinnassa Linnanmäen kutsumana. 

Meitä Nelkytplusblogilaisia oli mukana useampia; Beachouse kitchen, Tuula's Life, Marjon matkassa, Arjen Helmiä, Pinkit korkokengät, sekä Casa Mimin Sari, jolle saimme laulaa samalla synttärionnittelulaulun.


Linnanmäki, herkkulinna

Linannamäelle ravintola Jarrumiehen paikalle talven aikana rakennetussa Herkkulinnassa on viisi erilaista ravintolaa.


Linnanmäki, herkkulinna
Grilli tarjoilee tutttuja huvipuistoherkkuja, vaikkapa hodaria jota voi itse tuunailla sipulirouheella, korianterilla, majoneesilla ja srirachalla, bataattiranuja voi tilata  joko nyhtökauralla, -kanalla tai -possulla. Salaatti & Vartaassa asiakas voi koota itse mieleisensä salaatin ja ottaa salaatin kylkeen vartaan, Flores Freshmex puolestaan tarjoilee burritoja ja runsaita nachoannoksia. Kaikkea oli tietysti maistettava. En muistanutkaan huvipuistoherkkujen olevan näin maistuvia!


Linnanmäki, herkkulinna

Linnanmäki, herkkulinna

Cafe Vohvelitehtaassa asiakas voi itse suunnitella haluamansa suolaisen tai makean vohvelin. Yritysasiakkaille ja isommille ryhmille on ollut tilauksesta tarjolla myös vohvelikakkua, joka ei normaalisiti ole listalla.

Lintsin ravintoloissa on erikoisruokavaliot myös huomioitu.


Linnanmäki, herkkulinna

Herkkulinnan katolla sijaitseva terassiravintola Keidas tarjoaa pientä suolaista ja juomia, mm. kesän hittijuomaa, värikästä ja pirskahtelevaa hattaraskumppaa.



Linnanmäki

Linnanmäki

Linnanmäki

Linnanmäki

Linnanmäki

Linnanmäki

Linnanmäki


Linnanmäki
Herkuttelun jälkeen en mennyt laitteiden kieputetavaksi, vaan kiertelin huvipuistossa hetken kameran kanssa. Mieli teki kokeilla suosikkipeliäni, jo lapsuudesta tuttua hevoskisaaa (jossa oli näköjään myös kameli kisaamassa ykköspaikasta), mutta jätin sen ensi kertaan. Linnanmäelle voi hyvin mennä viihtymään kesän aikan useaan otteeseen ihan ruoan pariin ja iltakävelylle.

Oletko käynyt Linnanmäellä jo tänä kesänä? 

Eton mess - helppo kesäjälkiruoka

Mansikkakaudesta on tulossa tänä kesänä aikainen ja lyhyt. Muistetaan nauttia nyt ihanista, makeista mansikoista. Mansikat tuntuvatkin olevan tänä kesänä erityisen makeita. Kooltaan ne ovat aina pieniä, mutta niissä tuntuu maku ja makeus tiivistyneen.

Suosikkimansikkani on Sonata. Sonata on kiinteä ja maistuu makeahkolle, lajike kypsyy keskikesällä. Sonata on kiiltävä ja kirkkaanpunainen, marjojen muoto on säännöllisen kartiomainen. Sonataa haemme aina maalle mennessä tai muuten vain ohi ajessa Veikkolasta, jossa on Sonataa viljelevä mansikkatila. Se tunne, kun saa kesän ensimmäisen kotimaisen mansikan suuhunsa - vertaansa vailla!

Mansikat maistuvat tietysti ihan sellaisenaan, mutta niistä saa kivoja jälkiruokiakin helposti. Eton mess, helppo kesäjälkiruoka valmistuu nopeasti. Marenkia voi toki tehdä itsekin, mutta niitä saa myös hyvin valmiina kaupoista. Juhannukseksi tein yhdelletoista hengelle isoon lasimaljaan saman jälkkärin, mutta jokaiselle voi myös koota valmiin annoksen lasiin tai vaikka kauniiseen teekupiin.




kesäjälkiruoka, helppo_jälkiruoka

helppo_jälkiruoka, kesäjälkiruoka
Eton mess

2 dl kermaa
3 rl maustettua tuorejuustoa (appelsiini tai sitruuna tms.)
12 pientä marenkia
tuokkosellinen mansikoita
kurtturuusun terälehtiä ja tuoretta minttua koristeluun

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, vatkaa muutama kierros jotta kermavaahto ja tuorejuusto yhdistyvät.

Leikkaa mansikat lohkoiksi, poista kannat.

Nostele juomalasiin tai annoskulhoon vuorotellen mansikkapaloja, tuorejuusto-kermavaahtoseosta ja marenkeja, koristele ruusun terälehdin ja tuoreella mintulla. Halutessasi voit lisätä kermavaahtoon ripauksen sokeria.