Laadukasta lähimatkailua Porvoon Runo Hotelli

Pressimatka

Pari päivää sitten kirjoitin Porvoon uudesta Trattoria Nonna Sophiasta. Porvooseen kannattaa tehdä yli yön matka ja jäädä hotelliin yöpymään, jotta ravintolassa voi nauttia illallisesta pidempäänkin. Vuosi sitten avattu tyylikäs Runo Hotel on keskeisellä paikalla Porvoossa.


runo hotel porvoo



runo hotel porvoo

Porvoon majoitustarjontaan tuli viime vuonna toivottu lisä, kun veljekset Erkka ja Arttu Hirvonen visioivat ja kunnostuttivat perusteellisesti Rihkamakadulla sijaitsevan, 1912 rakennetun jugendrakennuksen hotelliksi. 56-huoneisen hotellin sisustusarkkitehtina on ollut Joanna Laajisto.



runo hotel porvoo

runo hotel porvoo

runo hotel porvoo

Maalaismodernia tunnelmaa ja harmonista värimaailmaa henkivän Runo Hotelin julkiset tilat ja huoneet on sisustettu suomalaisella ja pohjoismaisella designilla käyttäen laadukkaita luonnonmateriaaleja. Hirvosten Karjalainen sukuhistoria näkyy mm. huoneiden karjalaistyyppisissä tyynyissä.


runo hotel porvoo

runo hotel porvoo


Runo hotel porvoo

Hotellin vieraiden halutaan kokevan hotellin helposti lähestyttävänä ja nautittavana elämyksenä, jossa yksityiskohtiin ulottuva palvelu ylittää odotukset.



runo hotel porvoo


runo hotel porvoo

runo hotel porvoo sauna

Hotellissa on cocktailbaari ja olohuonemaiset oleskelutilat, joissa voi viettää aikaa kuten teimme Tiian ja Sarin kanssa.

Saunan yhteyteen on vielä tulossa kattoterassi ja katutason Välikadun puolelle samppanjaterassi.



runo hotel porvoo






runo hotel porvoo

runo hotel porvoo

runo hotel porvoo

Runo hotel porvoo

Huoneista löytyy mm. höyrytin, kuplavesilaite, villasukat ja in room cocktailit. Kahdesti vuodessa vaihtuvan Fanny Tavastilan kuratoiman taidenäyttelyn taide-elämyksiä on nautittavissa kaikkialla hotellissa
 a
amiaispöydän taideteoksista hotellihuoneiden taiteeseen.

Vastuullisuutta painottavalla Hotel Runolla on Green Key-sertifikaatti; hotelli on ympäristövastuullisuuden edelläkävijä, sillä sertifikaatti ylittää lain ja säädösten perustason.



runo hotel porvoo aamiainen


runo hotel porvoo aamiainen

runo hotel porvoo aamiainen

runo hotel porvoo aamiainen

runo hotel porvoo aamiainen

runo hotel porvoo aamiainen


runo hotel porvoo aamiainen

runo hotel porvoo aamiainen



Runossa on yksi parhaista nauttimistani hotelliaamiaisista. Kaltaiselleni aamiaisihmiselle merkitsee paljon, kun saan nauttia aamiaisella laadukkaista, paikallisista tuotteista; paikan päällä leivotuista leivistä ja pannukakusta, tuorepuurosta, käsinrypytetyistä karjalanpiirakoista, laadukkaista mehusta, tyrnishoteista jne. Aamiaisessa on panostettu laatuun ja paikallisuuteen. Aamiaiselle pääsee, vaikka hotellissa ei yöpyisikään. Aamiainen maksaa 28 €, lauantaibrunssi 38€.


Runoon haluan palata vielä uudestaan ja nauttia rauhassa hotellin palveluista ja hitaasta aamiaisesta.


Milloin olet viimeksi käynyt Porvoossa?


 




Nonna Sophia, Porvoon uusi italialainen ravintola

 Pressimatka


Ravintoloitsija Mika Gehör on avannut italialaisen ravintolan Trattoria Nonna Sophian Porvoossa Mannerheiminkadulla. Samassa korttelissa hänellä on myös ranskalainen ravintola Bistro Gustaf.


Bistro Gustaf Porvoo italialainen ravintola



Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Pääsin pressilounaalla tutustumaan vanhassa Aktian pankkisalissa sijaitsevaan värein sisustettuun  ravintolaan. Trattoria Nonna Sophian ja sen delin valikoimiin on etsitty laadukkaita ruokatuotteita suoraan Italiasta. Olikin kiva samalla fiilistellä vähän parin viikon päästä odottavaa Italian (ruoka)matkaa herkullisten annosta parissa.

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo


Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Listalla on niin antipastoja, vitello tonnatoa, risottoa ja alusta asti itsetehtyä pastaa kuin paholaismaisen hyvää kanaakin.


Nonna Sophia italialainen pizzaravintola  porvoo


Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen pizzaravintola  porvoo

Nonna Sophia italialainen pizzaravintola  porvoo

Nonna Sophia italialainen pizzaravintola  porvoo

Nonna Sophia italialainen pizzaravintola  porvoo


Porvoosta onkin puuttunut oikea italialainen ravintola. Nonna Sophia taisi samalla kiilata myös kaupungin parhaaksi pizzeriaksi. Italialainen pizzaiolo Vincenzo Cirillo paistaa keittiön muhkeassa pizzauunissa napolilaista pizzaa. Listalla on klassisen Margheritan lisäksi mm. Pizza ei Tartufata; Fior di latte-mozzarellaa – kuivattua savukinkkua – paistettuja osterivinokkaita – gorgonzolaa - tryffelillä maustettua hasselpähkinärouhetta – tryffeliä

Pizza di Soleggiata; Fior di latte-mozzarellaa, kurpitsapyrettä – ilmakuivattu copocollo-kinkkua – paahdettuja kirsikkatomaatteja – basilikapestoa.

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo


Ruokailun lisäksi ravintolasta voi ostaa laadukkaita italialaisherkkuja kotiin, vaikkapa intensiivisen makuista sardelliemi colaturaa, jolla voi maustaa mm. niin pastaa kuin pihviäkin.  

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo


Ravintolaan on valittu huolella viinejä. Proseccoja löytyy mm. Serena 1881 -viinitalolta. Proseccoahan voi nauttia vaikka aterian läpi.


Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo limoncello

Nonna Sophiassa on myös erinomainen itsetehty limoncello.


Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo

Nonna Sophia italialainen ravintola porvoo


Aina on tilaa jälkiruoalle. Jälkiruokana voi nauttia mm. Nonna Sofian mehevää tiramisua sekä rommibabaa ja cannoleja suoraan Firenzestä.


Trattoria Nonna Sophia on auki joka päivä. Monet Porvoon ravintoloistahan ovat suljettu sunnuntaisin, nyt löytyy siis laadukas ruokapaikka myös sunnuntaiksi.


Milloin olet viimeksi käynyt Porvoossa? Entä mikä on suosikkisi italialaisruoista?



Raikas hellepäivän minttu-raparperimehu

Helle näyttää jatkuvan ainakin vielä pitkälle ensi viikkoon. Muistathan juoda tarpeeksi?  Veden lisäksi raikas minttu-raparperimehu maistuu helteellä janonsammuttajana. Raparperihan antaa edelleen kivasti satoa, kun sitä välillä harventelee.

Minttu-raparperimehu


Minttu-raparperimehu

1 litra raparperia

1 litra vettä

1 1/2 - 2 dl sokeria

kourallinen tuoreita mintunlehtiä.


Mittaa vesi kattilaan. Pilko raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan mintunlehtien kanssa.


Kiehauta vesi sekä raparperit ja mintunlehdet kattilassa, laske lämpötilaa ja keitä noin 10 minuuttia.


Siivilöi raparperi ja mintunlehdet mehusta, lisää  sokeri lämpimään mehuun ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.


Pullosta mehu, säiilytä viileässä. Mehu säilyy viileässä noin 3-5 päivää. Voit myös pakastaa mehun.


Laimenna mehu mielesi mukaan (hiilihapotetulla) vedellä. Minä pidän sekoitussuhteesta n. 1/4 mehua - 3/4 vettä. Tarjoa halutessasi jäiden ja mintunlehtien kera.


Mikä on sinun lempijanojuomasi helteellä?