Squirrel as interior decorator

 
Remember this little fellow? "Our" squirrel built a nest on our window shield in May, but we did not see her/him again until late August.

Now he/she sleeps in the nest every night from 7.15 pm to about 7.30 am. We have helped a bit with the interior decorating by leaving dog hair amb wool next to the wine she/he uses to climb to the nest. Now the nest is very fluffy and warm mix of hay, moss, lamb wool and dog hair. The little squirrel rearranges the nest every night before going to bed. He/she does it very friskily, so could not get very sharp photos.

It's lovely to start a morning by watching a stretchinng and yawning squirrel to get out of the nest.

Muistatteko tämän pikku kaverin? "Meidän" oravamme rakensi pesän ikkunalaudalle toukokuussa, mutta sitten emme nähneetkään sitä pariin kuukauteen, kunnes elokuun lopulla se palasi taas pesäänsä.

Nyt se nukkuu joka yö vartin yli seitsemästä illalla noin puoli kahdeksaan aamulla. Olemme auttaneet sitä pesän sisustamisessa jättämällä koiran karvaa ja lampaan villaa sen tikkaina käyttämän villiviinin juureen. Pesä on nyt pehmeä ja lämmin sekoitus heinää, sammalta, lampaan villaa ja koiran karvaa. Pikku orava petaa ja pöyhii vuoteensa joka ilta tarmokkaasti ennen nukkumaan menoa, vähän liiankin energisesti kuvauksen kannalta...

Aamu on suorastaan suloista aloittaa katselemalla pesästään ulos kömpivää, makeasti haukottelevaa ja venyttelevää oravaa.

5 kommenttia :

  1. Voiko mitään suloisempaa olla! Se pesäkin pysyy nököjään ihan hyvin noin?

    Meillä joskus lintu teki pesän amppeliin parvekkeelle ja autettiin sitä myös koirankarvoilla. Saatiin seurata miten linnut hautoivat, syöttivät ja lopulta pikkulinnut opettelivat kaiteelta lentämään ja lähtivät pois.

    VastaaPoista
  2. Pesä on hyvässä suojassa ikkunalaudan nurkassa viiniköynnöksen takana, sillä on varmaan aika mukava olla siellä, laadukkaat rakennusaineet eristävät hyvin.

    VastaaPoista
  3. hei, kiva kun kävit vierailulla, löysin tieni myös sitä kautta tänne ;)
    Voi ei miten ihanan kurren olette saaneet vuokralaiseksi =)) Varmasti todella hauska seurata sen liikkeitä ja touhuja. Meillä on tyttärellä 2 degu-tyttöä jotka ovat kovasti oravan näköisiä pikkuneitejä ;)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Aika hauska homma, tuota on tosi kiva seurailla. Meillä on kans oravia muttei pesää ole rakentaneet. Ikkunalaudoille käyvät säilömässä väliaikaisesti aina herkkuja kunnes vievät johkin salaiseen loppusijoituspaikkaan.

    VastaaPoista
  5. How absolutely gorgeous! I love squirrels. Oscar totally identifies with them too.. I think they are his 'totem animal'..! :)

    How kind you are to help him settle in. Decor for humans and animals. I love it!

    Kram
    xx C

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.