Restaurant review; Glöd, Helsinki


Viime aikoina olen käynyt ulkona syömässä muutaman viikon aikana enemmän kuin yleensä useamman kuukauden aikana, erilaiset diilitarjouksetkin ovat olleet ahkerassa käytössä viime aikoihin "kasautuneina" juhlapäivinä; olen syönyt Lupolossa, Lungissa (täällä tosin ilman diilejä), Bistro Helsinki 15:ssa ja vielä Krullassa brunssilla.

Viime viikolla oli vuorossa Korkeavuorenkadun Glödin neljän ruokalajin yllätysmenu, diilihinnalla 39 EUR kahdelta. Ravintola oli melko tyhjillään , kun saavuimme kuudelta, mutta täyttyi seitsemään mennessä.

Lately I have eaten out much more than usually and used mostly dinner deal discounts on various cebration days in Lupolo, Lungi, Bistro Helsinki 15 and in Krulla for brunch.

Last week I ate at Glöd, four course dinner 39€ for two as an deal discount.

Alkuun oli sitruunalla ja ruusulla maustettu ceviche siiasta ja lohesta. Kaunis ja raikas annos.

First course was lemon and rose infused ceviche. A pretty and fresh dish.

Seuraava ruokalaji oli mustaa risottoa scampin kera. Samettisen pehmeää, mutta mustasi huulet ja suun... tästä syystä ei olisi ehkä paras ensitreffien tai tärkeän bisnesillallisen ruoka...

Next course was squid ink risotto with scampi. Velvety soft but it dyed lips and mouth black; not the best dish for first date or important business dinner for this reason...


Pääruokana tarjottiin ankkaconfitia ja possunkylkeä. Annos oli maukas, mutta aavistuksen liian suolainen.

For main course we had duck confit with pork belly. Slighty too salty to my taste, but otherwise delicious.

Aterian päätti laventeli-creme brulèe. Jälkiruoka oli suosikkiani annoksista; juuri sopivan rapea päältä ja pehmeä sisältä. Kirpeä jäädyke oli oiva kumppani makealle creme bruléelle.

Dinner ended with lavendel creme brulée. This was my favorite dish; crispy on top, soft inside. Tangy semifreddo accompanied well the sweet creme brulée.

4 kommenttia :

 1. Nämä diilit ovat kyllä uskomattomia! Musta ruoka on aina vähän haasteellista, varsinkin jos siitä jää huulet mustiksi :)

  Näitä ruokapostauksiasi on ilo seurata.

  VastaaPoista
 2. Diilit ovat mahdollistaneet ulkona syömisen aiempaa useammin, ruoka on ollut hyvää ja olemme kokeilleet monia sellaisiakain ravintoloita, joihin ei välttämättä muuten tulisi mentyä.

  VastaaPoista
 3. Oi, näyttivätpäs annokset hyvältä! Yllätys yllätys, minäkin ostin samaisen diilin Glödiin! :D Me emme ole sitä vielä käyttäneet. Olen Glödissä käynyt ystäväni kanssa joskus lasillisilla hyödyntämässä samppanjalasi vitosella -tarjouksen. :)

  Tuo on kyllä totta, että ei sitä välttämättä olisi ilman diilejä tullut kokeiltua kaikkia niitä ravintoloita, missä ollaan käyty. Hyvä, että diilisysteemit ovat meitä ruokahifistelijöitä varten olemassa! :)

  VastaaPoista
 4. Keväämmäksi/kesäksi on vielä yksi ravintoladiili käyttämättä; Mange Sudin kolmen ruokalajin illallinen. Olen siellä kerran ennenkin syönyt diili-illallisen, joka oli niin hyvä, että iskin kiinni, kun huomasin uuden tarjouksen. Ai niin, ja Flada 13:sta olemme myöhemmin keväällä menossa diilibrunssille.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.