Kööpenhaminan kahviloita / Copenhagen cafès

 
 
 
 
 


Oikein kelpo aamiainen kuului hotellihuoneen hintaan taannoisella Kööpenhaminan reissullamme. (Hotelli Clarion Vesterbro on kohtuuhintainen, siisti hotelli hyvällä paikalla Vesterbrogatanilla).

Parissa kahvilassa käytiin silti. Tulimme varhaisella aamulennolla kaupunkiin ja olin jo etukäteen miettinyt, että menemme aamiaiselle
Granolaan, jonka ohitse kuljimme edellisellä matkalla vuosi sitten. Granola sijaitsee Værnedamsvejllä Frediksbergissä,  kadulla pari muutakin kahvilaa ja kivoja liikkeitä.

Klo 10 kahvila oli aivan täynnä, mutta Siippakin oli valmis odottelemaan n. 15 min kadulla. Olisimme voineet napata myyntiluukusta kahvit mukaan ja jatkaa matkaa, mutta halusimme syödä aamiaista kivan näköisessä kahvilassa.

Odotus palkittiin ja saimme lopulta valita marmorisen tiskin ja pienen nurkkapöydän välillä. Viihtyisän hyggen kahvilan aamiainen olikin herkullinen. Kahvilan vintagetunnelma jatkui vessaan saakka, jossa kaikki oli rakennettu vintagehenkeen seinien laatoituksesta käsien kuivaajaan asti.

Granolan brunssi on kuulemma suosittu, mutta jos kymmeneltä arkiaamuna saa Siipan sanoja lainatakseni " jonottaa kunnes hipsterit ovat hörppineet lattensa", voi viikonloppuaamujen jonotus kestää huomattavasti kauemmin.On our recent trip to Copenhagen we had two breakfasts at our hotel, but on arrival morning we headed to Granola on Fredriksberg's Værnedamsvej. We had passed this lovely café on our previous trip.

At 10 am on weekday mornig we had to wait 15 min on street before getting a table, but it was worht the wait. Granola's brunsch on weekends is very popular, but I believe the wait is very long.
 
 
 
 
 
Viime reissulla yritimme myös päästä Royal Smushi Caféen, mutta silloin siellä oli yksityistilaisuus. Tällä kertaa onnistuimme saamaan viimeiset vapaat paikat täpötäydestä kahvilasta. Kahvila-lifestyle-liikkeessä oli useita isoja yhteispöytiä, joka tuntuikin olevan trendi Kööpenhaminassa.

Viihtyisä kahvila on Amargetorvilla, sisäpihalla aivan Strögetin varrella. Joimme vain glögit, mutta samassa pöydässä syötiin myös herkullisen näköistä kakkua.

Jos haluat vilkaista lisää Kööpenhaminan kahviloita; vuosi sitten kävimme näissä kahviloissa.


Ensi viikolla tutustutaan muutamaan Kööpenhaminan ravintolaan ja cocktailbaariin, joissa kävimme.


Last year we wanted to have breakfast at Royal Smushi Café, but this  café/lifestyle store was closed for a private event. This time we catched last seats on a big communal table, they seem to be a trend in Copenhagen.

On our previous triop we visited these cafés.

 Next week I will post about few restaurants and cocktail bars we visited in Copenhagen.
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.